Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 2: Hrdinové Federace

  • USA Starship Troopers 2: Hero of the Federation (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejlepší jednotka Federace se střetává s hordou nepřátelských brouků. Ale tentokrát na ni brouci čekají. Malá skupina vojáků, odříznutá na odlehlé základně od nejbližších posil, bojuje s daleko chytřejším a prohnanějším nepřítelem. Pokud stojí alespoň o malou naději, musí spojit své síly s nechvalně proslulým zrádcem Federace. V sázce nejsou pouze jejich životy, jde o záchranu celé lidské rasy. Jestli chtějí přežít, musí být rychlejší než brouci! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Dan9K odpad!

všechny recenze uživatele

Dávám sice odpad, ale z nějakého podivného důvodu je mi tenhle počin nějak sympatičtější, než některé věci, kterým dám třeba i tři hvězdy. Zároveň je mi i samotného režiséra, který byl vizuálním efektérem v prvním díle, trochu líto. Efekty byly, zvláště na televizní film, opravdu výborné. Škoda, že jsem u toho po chvíli usnul... :-) Někdy se přemůžu a zkouknu to celé, počítám, že si mě snímek časem získá a já mu dám z fleku hvězd pět! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Horda nepřátelských brouků je zpátky, ale bez elitního týmu vedeného zkušeným Paulem Verhoevenem jde dle očekávání jen o slabý odvar, který se posouvá do roviny jedné velké anekdoty. Atmosféra akční propagandistické prvotiny, která byla náležitou ukázkou „žánru“, je ta tam a prázdné, tupé herecké nádoby jako by navíc celý tenhle projekt úmyslně zesměšňovaly. ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Film krátkou titulkovou sekvencí ve stylu Star Wars navazuje na předchozí díl a už je tu akce. Skupina mariňáků se stáhne do blízké pevnosti, protože proti přesile brouků nemají šanci a evakuace zatím nepřipadá v uváhu. S akční soap opery se tak rázem stává poměrně temný horor (navíc se odehrává většinu času v přítmí) ne nepodobný Věci. Někteří z mariňků jsou „nakaženi“ zatím neznámým druhem brouků. Celé je to geniální plán brouků, který má za cíl postupně nakazit lidstvo, a tak zvítězit. Jenže je tu ještě kapitán-dezertér a vojínka-skoro sensibilka. Klasické běčko, nízký rozpočet na triky zakrývá milosrdná okolní tma a některé pasáže jsou pateticky trapné a plné klišé. To, co v prvním filmu fungovalo jako nadsázka, je v druhém zřejmě myšleno vážně. Přesto film pobaví. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tak blbě vypadají pokračování dobrého prvního dílu, když se natáčení svěří neschopnému režisérovy s katastrofickým scénářem. Při prvních minutách jsem nemohl věřit svým očím a hlásal jsem: „to snad už není možné“. Špatné herecké obsazení, dialogy které snad psalo malé děcko a akční záběry, které mě spíše rozesmály. Když to celkově shrnu, tak bych film po první hodině hodnotil odpadem, ale našlo se zde pár momentů, který tento počin zachraňují(hlavně mírně povedené efekty, které na televizní film vypadají dobře). Hodnotím 1 hvězdičkou, ale nechybělo málo, a dal bych odpad!... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jako pokračování úžasné Hvězdné pěchoty je to velký krok zpět a kvalita strmě spadla s hereckým obsazením, režisérem a celkovým rozpočtem. Přesto je z filmu cítit snaha, věnovat se broukům trochu jinak a až na krutě béčkové a špatné provedení, lze chválit za pokus. Kdyby to nedávali dlouho v noci na Tv Nova asi bych to nikdy neviděl, ale v televizi to s velkým nadhledem nevyznělo tak tragicky jak by se mohlo zdát. Přesto nelze doporučit. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (18)

  • Vězněný veterán měla být původně postava seržanta Zima (Clancy Brown) z první Hvězdné pěchoty (1997), ale jelikož jeho představitel roli odmítl, tak byl scénář upraven. (Tarmenel)
  • Část záběrů snové sekvence vojína Sahary se natáčela pomocí tehdejší novinky od Apple – videokamery iSight. (HellFire)

Reklama

Reklama