Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V samotném srdci Hollywoodu stojí Lusman. Kdysi to bývalo oblíbené místo bohatých a slavných, ale fasáda už je dávno oprýskaná, luxusní koberce prošlapané. Do hotelu se právě nastěhovala Nell se svým manželem Stevenem. Brzy se spřátelí s Julií, která však zničehonic zmizí... Nell tuší, že se stalo něco strašného. Dům plný symbolů skrývá děsivé tajemství. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (67)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je podle očekávání lehce zklamal. Po technické stránce nemám žádné výtky. Prostředí se mi docela líbilo a jak řekla jedna z postav filmu, "ten barák má své kouzlo." Ovšem velmi nespokojená jsem byla s Angelou Bettis v hlavní roli, protože takto nesympatickou hlavní postavu jsem dlouho neviděla. Když jsem posléze zjistila, že Bettis hrála i v hororu May, nemohla jsem se ubránit srovnávání hlavních postav v obou filmech. Není překvapením, že May to vyhrála na celé čáře, důkazem toho budiž moje rozdílné hodnocení obou filmů. Ale zpátky k Toolbox Murders... Příběh se ze začátku tváří jako thriller s několika velmi efektním vraždama. Posléze se však přehoupne do jakési mysteriózní detektivky, což je asi nejslabší a nejméně zábavná část filmu. No a nakonec přichází ryze slasherová část, která opět vylepšuje skóre. Škoda přitom, že na vrahovi si nedali moc záležet a dali mu navíc dost podivnou a nic nevysvětlující "backstory". No, mohlo to být o dost lepší... ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Nejvetsim problemem je jista roztristenost, kdy se film z casti tvari jako tajuplny thriller, silne pripominajici Rosemary''s baby, aby se najednou prehoupl do drsneho slasheru. Obe dve polohy jsou vyborne natocene, ale jejich spojeni obcas lehce skripe. To je ale asi jedina vytka, jinak mne Toolbox murders prijemne prekvapil. Tobe Hooper si evidentne vzpomel na casy TCM a snazil se svuj novy film stylizovat do podobne bezutesne atmosfery, coz se mu vicemene povedlo. Velke plus vidim v podivne krasne Angele Bettis, ktera me zaujala uz v May. ()

Reklama

Zayl odpad!

všechny recenze uživatele

Pří zhlednutí mnou zacloumala nicota. S přibývajícími minutami nastává fáze hořké křeče a v záplavě všelijakých vykuchávaček lze dopředu očekávat každou další minutu. Do toho přidejte neprokreslené charaktery, ke kterým získáte jen těžko nějaký vztah a vyjdou vám Vraždy bez záruky. Neatmosférické, nezábavné, jen to zabere čas. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem objevil tuhle (dnes už skoro retro) jemně thrillerovou záležitost a měl jsem šťastnou ruku. Paradoxně - kdybych film viděl už v době jeho vzniku, asi by mě tolik nebavil, přišel by mi (právem) příliš absurdní, komediální, příliš "soft". Ale dneska jsem si jeho odlehčenou formu i téměř VHSkový vizuál s omšelou estetičností starého jetého baráku skvěle užil. Zápletka je variací na desítky jí příbuzných zápletek - ve starém domě se v jeho skrytých útrobách ukrývá vraždící monstrum a nájemníci kapou jeden po druhém. Vyhublá Angela sice hraje nervní zpruzenou semetriku, ale i tak je v těch svých obyčejných levných hadrech docela sexy. I ostatní postavy jsou výrazné a všechny více méně sympatické. A i když závěr je už víc komediální než thrillerový, bavilo mě to nadprůměrně. Čtvrtá z nostalgického stesku po jednoduchých přímočarých filmech bez počítačové animace. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Hooper spojil hutnou atmosféru s drsnou vyvražďovačkou a výsledný Toolbox Murders zaručuje velmi kvalitní hororovou podívanou. Děj se odehrává v tajemném starém hotelu Lusman v Hollywodu, kam se nastěhuje mladý manželský pár Nell a Steven. Steven tráví veškerý čas v práci a Nell začne po několika podivných událostech odkrývat krvavé tajemství starého hotelu. Atmosféra snímku by se místy dala doslova krájet a vraždy jsou vždy nápaditě a patřičně krvavě zpracovány. Pointa filmu je odkrývána velice pozvolna, takže se divák nemá šanci nudit. Na druhou stranu některé postavy působí dost křečovitě, což jinak bezchybnému snímku ubírá na celkovém dojmu. U mě čtyři poctivé hvězdy. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Jedna z produkčných spoločností, podieľajúcich sa na financovaní filmu, počas natáčania zanikla, čo malo za následok krátenie rozpočtu o jednu tretinu. Aby nevyšla práca filmárov navnivoč, Tobe Hoopersa rozhodol natočený materiál pretaviť do filmu, čo sa odzrkadlilo na veľkom množstve nelogickostí. (beso74)
  • Lucky McKee mal pôvodne hrať vraha, ponúknutú úlohu však nakoniec odmietol. Dal prednosť práci na svojom vlastnom horore The Woods (2006). (beso74)
  • Použité náradie, resp. nástroje v boxe patrili režisérovi filmu Tobe Hooperovi. (LaciLC)

Související novinky

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

18.05.2006

Tedy alespoň něco na ten způsob. Říká vám jméno Dario Argento něco? Jestli ne, tak vězte, že je to jeden z nejlepších režisérů a scénáristů italských krvavě brutálních horrorů minulých několika… (více)

Reklama

Reklama