Reklama

Reklama

Rozvedená Mexičanka Flor Morenová se vydá s malou dcerou Cristinou do USA, aby tu začala nový život. Zatímco Cristine začne chodit do školy a velmi rychle se naučí anglicky, Flor je nejistá a dlouho se uzavírá v mexické komunitě. Ví, že nemůže sebe a dceru uzavřít před okolním světem navždy, a tak nakonec přijme práci hospodyně v zámožné rodině Johna Claskyho. Seznamuje se s jeho sobeckou manželkou Deborah, jejími dvěma dětmi Bernice a Georgem a s její matkou, bývalou zpěvačkou Evelyn. Postupně zjišťuje, že Claskyovi mají přes své bohatství horší problémy než ona. I Flor však čeká vážný problém. Na přání Deborah musí strávit s Claskyovými léto, a to znamená vzít s sebou i dceru. Claskyovi si ji okamžitě oblíbí, Deborah jí dokonce začne dávat přednost před vlastními dětmi. Také Cristina je okouzlena životem a bohatstvím Claskyových. Situace začne být vážná, když Deborah vezme Cristinu na nákupy bez povolení Flor a začne jí kupovat drahé dárky. Vše vyvrcholí, když Deborah zajistí pro Cristinu stipendium na velmi drahé soukromé škole, do níž chodí Bernice. Flor se rozhodne dát výpověď. Cestou potká Johna, který se právě dozvěděl, že mu byla manželka nevěrná. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď James L. Brooks natočí raz za pár rokov nejaký film, oplatí sa pozrieť ho. A spojenie komédia-dráma s romantickým nádychom je jeho špecialita. Je to cítiť od začiatku do konca. Tentokrát stavil na podmanivých hercov a vyplatilo sa, len ten dabing Téi Leone mohol byť umiernenejší. Najväčší problém mi robilo postavenie záujmov a rozpačité vytýčenie priorít filmu. Je jasné, že bude hrať na city, ale zahral to veľmi pianissimo, takže som sa viac sústredil na romantickú stránku, ktorá zaujme svojim vyzretým rodinným zázemím na strane 'španielskej', no absolútne absurdným na strane 'americkej' rodiny. Ale ubehlo to rýchlejšie než som čakal, ľahko určite nie. No a bez Sandlera neviem, pretože zabodoval nielen vo vtipných momentoch. Je to proste všetko až príliš umiernené. 70%. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie s velmi příjemným kvalitním hereckým obsazením (ufff, to je spojení). U filmu jsem se málo kdy nudil. Po humorné stránce film funguje parádně. Manželka Adama Sandlera je úžasná (teda jak pro koho). Překvapil mě závěr, který byl jiný než typicky Hollywoodský. Kdo film viděl ví o čem mluvím. Kdo ho ještě neviděl, tak prozrazovat nebudu. Přijemný filmeček. Hodnocení: 60% ()

Reklama

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Oj skoda toho uletu, kde divak je velmi dezorientovan a nevim na co se diva. Komedie? Drama? Romanticky? Vypraveni? nebo normalni dej. Tam nekde se clovec ztraci a rika, no jo vzdyt ono je to vlastne vypraveni a nebo neni. ? Prvni pulka vyborna a pak uz by stacilo tak 30 minut na dokresleni situace a jineho, pac to bylo moc dlouhe a misty az nudne. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Spanglish je hybrid dramatu, romantické komedie a sračky. Toho prvního tam moc není, ale je to vcelku dobře udělané, toho druhého je mnohem víc a samé otřepané fráze, a toho třetího blíže konci stále přibývá. Takže se z první zajímavé a místy i dobré první půlky dostáváme do změti bezradnosti půle druhé a je to pěkná nuda. A Sandler tu nemá co hrát, což jsem u něj snad viděl poprvé. Smutné...60% ()

Nuala 

všechny recenze uživatele

Šikovná komedie, která dokáže zaujmout, pobavit i rozplakat... Dokonalost sama to sice není, ale přesto, nebo možná právě proto, si mě tenhle film docela získal. Velkou zásluhu má na tom samozřejmě úžasná Paz Vega, kterou mám ráda už od filmu Sex a Lucia. Na zbytek osazenstva se taky docela dobře dívá, takže nezbývá než doporučit... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Sarah Steele byla vybrána do role Bernie z 2000 mladých hereček. (Pumiiix)
  • Když se na konci filmu loučí Flor (Paz Vega) s Bernice (Sarah Steele), tak se obejmou a Flor má mokrý kostým. V dalším záběru má na sobě kostým suchý. (Syna.1990)
  • Režisér filmu James L.Brooks neumí španělsky. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama