Reklama

Reklama

700 mil v sedle

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Na divokém západě se rozkřikla zpráva, že se bude konat veliký závod dlouhý 700 mil napříč Amerikou a jako hlavní cena má být vyplacen ohromný balík peněz. Proto se sejde nesourodá skupina lidí: vysloužilý kovboj, zhrzelá lady, sportovec tělem i duší a řidič Pony Expressu, aby změřili své síly a získali tučnou výhru. (Bonton Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

"Buffalo Bill? Není to ten nejrychlejší střelec západu?" "Leda tak v posteli holka." Závodní western, který rozhodně nepostrádá tempo a sympatické postavy, čímž se stává od samotného začátku až do protržení cílové pásky poutavým a místy i napínavým snímkem se spoustou kvalitních hezkých koní, zachycených zručnou kamerou, avšak s několika se vyskytujícími chybkami v závěru, v podobě nahánění trestanců. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dobrodružný pozdní western na motivy skutečné události. Zavede nás na koňské závody napříč prérií. Po cestě účastníky závodu čeká mnoho nepříjemných překvapení a jen pár z nich ho dokončí. Herecké obsazení je docela slušné. Kdo nakonec závod vyhraje a odnese si slíbenou odměnu? Budou všichni hrát fér? "Jak se to startuje?" ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

V 60-70. letech frčely tyhle filmy o závodech napříč Amerikou/světem ve všemožných dopravních prostředcích a Brooks to zkusil převést do westernu. A docela se mu to povedlo. Pestrá směsice postav s různými osudy (mladej blbej frajírek, starej tulák, mexičan s bolavým zubem, angličan co chce poznat západ, exšlapka s vlastním plánem) a v čele dvojice kamarádů nenapravitelný sázkař a sympaťák milující koně (překvapivá absolutně kladná role pro Hackmana). Iluzi pravého westernu sice narušuje zasazení do počátku 20. století a jedna motorka, ale jinak je to fajn film - občas sranda, občas napínavé, občas pekelně smutné, někdo se polepší či přijde k rozumu, i nějaká ta akce přijde. A také krásné kamarádské gesto ve finále. Pohodový 4*. ()

pevico 

všechny recenze uživatele

Chvílemi se mi zdálo, že je film nějakej zmatenej.. Pak, když jsem se dozvěděl, že slečna se zúčastnila závodu jen proto, aby osvobodila svého přítele a jehož následně zastřelej a ona jim ještě poděkuje, měl jsem jasno - Brooksův model bych kouřit nechtěl :-D Tohle má s westernem společný tak možná koně.. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velmi nostalgický snímek o konci divokého západu, vztahu muže a koně, o přátelství a taky o jednom velkém závodu. Všichni zde hrají velmi uvolněně, kamera se kochá nekonečnou krajinou, ať už v horách stepi či poušti. Závod utíká a vedlejší linie osvěžují hlanví děj. Jenže přiznejme si, jet na koni 135 minut, je trochu přes čáru. Tvůrci se občas pokoušejí o přidanou hodnotu a zásadní sdělení/poselství, ale podle mne by to šlo dělat šikovněji a během 90 minut. Dostih napříč (dříve) divokým západem, jenž baví, ale občas se až moc snaží o více a déle, přitom v dostizích jde hlavně o rychleji... 75% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Film je inšpirovaný 700-míľovým vytrvalostným konským závodom z mesta Evanston (Wyoming) do Denveru (Colorado), ktorý v roku 1908 usporiadala Denverská pošta. Víťaz získal prémiu 2 500 amerických dolárov. (m.a.t.o.)
  • V januári 1976 sa tento film spolu so snímkou Muž v kamióne (1975) premietal v amerických kinách ako dvojprogram. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama