Reklama

Reklama

Breakheartský průsmyk

  • USA Breakheart Pass (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Armádní pevnost v divočině plné Indiánů a desperádů zachvátila epidemie. Na pomoc je vypraven transport s náhradní posádkou, pastorem, léky a rakvemi pro mrtvé. Vojenským vlakem jedou také ctižádostivý guvernér a jeho snoubenka, dcera velitele pevnosti. A pak je tu ještě jeden pasažér, o jeho společnost však nikdo moc nestojí: bývalý profesor na medicíně John Deakin, hledaný pro podezření z řady těžkých zločinů. Šerif ho dopadl a jedinou možnost, jak zatčeného dopravit do pravomoci úřadů, představuje právě onen zvláštní vlak. Hned od začátku cesty pronásledují transport podivné nehody, nevysvětlitelné události a smrt... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (103)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem takový hrdina, abych dobrovolně podnikal cesty vlakem. Již legendární japonský železničář Kawasaki, ten s měkkým krátkým, totiž věděl, že může být ve vlaku okraden, může na něj v kupé číhat blecha anebo ho může v tunelu někdo přivést do jiného stavu. Nic z toho nechci zažít a o amerického tajného agenta, který by mne ochránil, ve vlaku prostě nezakopnu. Ten si radši vyrazí do nějakého toho westernu, který je tedy spíše detektivka, a tam zavěsí nějaké ty bulíky na nos politikům, indiánům i gangsterům, což vyžaduje nějaké to falešné hraní, běhání po jedoucím vlaku a užívání nezábavné pyrotechniky. Mne to tedy vlastně celkem bavilo, ale zase ne tolik, abych si podle jízdního řádu Českých drah naplánoval výlet vlakem s dvojitým přesedáním. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Takřka kongeniální spojení westernu a špionážního thrilleru. Je málo vzdálenějších žánrů, než tyto dva, avšak pokud je na skladě vynikající předloha, tvůrci s citem a zápalem pro věc mohou tyto žánry nenásilně spojit v bezchybnou symbiózu. Charles Bronson je zde tajemnější a záhadnější než jindy, přičemž jsem již od začátku očekával, že nebude jen pouhým vězněm. A ač je největší hvězdou bezpochyby on, není jedinou hvězdou filmu. Westernové stars Ben Johnson a Ed Lauter, veterán Richard Crenna či pohledná Charlieho manželka Jill Ireland tu nejsou pouze do počtu a dokážou se ve svých (skvěle napsaných) rolích postavit po jeho bok. Svižný a do samého konce napínavý příběh s několika nepředvídatelnými (!) zvraty, skvělými herci a perfektní hudbou Jerryho Goldsmithe. 90%. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak byli postupně z přepravy vylučováni lékař, topič, vojáci, reverend a kuchař, začal jsem si říkat, že jestli není vrahem mašinfíra, nikdo to nepřežije.. Solidní akční pasáže (odpojené vagóny, bitka na zasněžené střeše), defilé dřevěných mostů (tzv. „trestle bridge“), na které se pěkně dívá, ale jet bych po nich nechtěl a tajemný Charlie Bronson, který řádí tak, jak ho to kdysi naučil Cheyenne v soupravě pana Choo-Choo. Chvílemi je Griesova krimi-westernová jízda po Idahu napínavá, ale že bych si chtěl na ni někdy znova koupit lístek, to nemohu říct.. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom milé prekvapenie a určite pozerateľné nielen pre fanúšika westernu, pretože poväčšinu to skôr pripomína dobrodružné krimi a nebyť šerifa a indiánov v závere, tak by som to asi westernom nenazval. Keď sa zamyslím, tak som okrem slávneho Vtedy na západe asi iný western s Bronsonom nevidel, ale aj bez toho môžem tento film určite zaradiť k tomu lepšiemu, čo natočil. 70%. ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Atypický western, který jde však kvalitativně velmi dolů v závěrečné, vzhledem k předchozímu průběhu filmu nesmyslně a necitlivě "přewesternované", dvacetiminutovce. Velkými klady jsou především ona často zmiňovaná mysteriózní atmosféra a pochopitelně skvělý Charles Bronson, který tu zpočátku vystupuje v pro něj poněkud nezvyklé roli. Ale stejně jako sovy, ani Bronson není, čím se zdá být. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se na železnici Camas Prairie Railroad. (Marek06)
  • Když Deakin (Charles Bronson) ohledává mrtvolu doktora, tak doktor nemá na krku šátek. V záběru o chvíli později v kupé už má mrtvola doktora okolo krku šátek (kravatu). (montywalsh)
  • Při souboji na střeše vlaku je poznat, že sníh na střeše vagónu je už částečně ometený nebo rozdupaný (na dalších vagónech v záběru je navátý sníh netknutý). (montywalsh)

Reklama

Reklama