Reklama

Reklama

1953: Korunovace Alžběty II.

(TV film)
  • Francie Mystères d'archives : 1953. Le couronnement d'Elisabeth II (více)
Dokumentární / Historický / Krátkometrážní
Francie, 2011, 26 min

Obsahy(1)

U příležitosti 70. výročí korunovace britské královny Alžběty II., která proběhla 2. června 1953, uvádíme pohled světových zpravodajských kameramanů na událost, která se stala mediálním historickým milníkem. Přímý přenos televize BBC sledovalo odhadem 27 milionů lidí v Británii, v zámoří pak se zpožděním ze záznamu (rozesílaného letadly) další miliony diváků. Na uskutečnění tohoto smělého plánu, který byl logisticky i vzhledem k tehdejším omezeným technickým možnostem složitě proveditelný, měl obrovskou zásluhu moderně smýšlející královnin choť princ Philip, vévoda z Edinburghu. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Opět nový pohled na královnu – tentokrát na technické souvislosti její korunovace a zejména první přímý přenos takové události a vše, co s ním souviselo. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument na Ceske televizi. V Britanii se obyvatele v 18. a 19. stoleti mnozili jak kobylky (i kdyz spise bohatsi vrstvy) pres varovani Malthuse, ze dojde jidlo. Vybydlena zeme nemela dostatek zemedelskych ploch a hrozil hladomor. Ale Britove vsadili na prumyslovou revoluci, inovace a obchodni lode,diky jejichz stavbe je nyni zeme bezlesa. A vyplatilo se. Stali se nejvetsi svetovou mocnosti. Dovezli za sve vyrobky tolik zradla, az jim narostly na brichach batohy.  Proto dodnes udrzuji monarchii. Tato kralovna odstartovala demografickou krizi, takze zacali dovazet z kolonii levnou pracovni silu a dnes treba uz puvodniho Brita v Londyne musite hledat lupou podobne jako dnes v USA symbol Ameriky stihlou blondynku. ()

Reklama

Galerie (12)

Reklama

Reklama