Reklama

Reklama

Opičí král

  • USA The Monkey King (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Opičák s kouzelnou tyčí spojí síly s mladou holkou a vyrazí na velkolepou výpravu za nesmrtelností. Cestou ho čeká lítý boj s démony, draky, bohy i vlastním já. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

Broukal 

všechny recenze uživatele

Postava Opičího krále se objevila v 16. století v díle Putování na západ od spisovatele Čcheng-en Wua. Příběh byl několikrát filmově a televizně zpracován. Pro mě jako kluka, který vyrůstal v devadesátkách, je asi nejkultovnější Opičí král. Co se týče aktuální verze od Netflixu, připomínala animace takový mix Kung Fu Pandy a Spider-Man: Paralelní světy. Scénář je poněkud šablonovitý, ale zhlédnutí bych určitě doporučil, tedy pokud to nebudete brát jako rovnocenný animák k dílům Pixaru nebo aktuálně Sony Pictures Animation. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pohádkové dobrodružství neomaleného opičáka (s malou "zrádnou" pomocnicí) hektickým způsobem pře(d)kládá jeho legendární výpravu za ziskem nesmrtelnosti a nestoudnou výzvu bohům, přestože sám vlastně jenom touží po rodině, ách. Na 90 minut opravdu kopa materiálu vede k neustálému spěchu bez oddechu se ztřeštěným humorem cílícím na publikum 7+ až cca 13-, což je škoda, jelikož kvalitní animace, krásně vymodelovaná prostředí a zběsile velkolepé akční rubanice by měly potenciál upoutat i starší. ()

Reklama

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Animace je výborná. Příběh je dobrej zhruba tak do půlky než se to překlopí do "chci moc".  Lin je sympatická a je v pohodě i když se dozvíme její motivace, nijak mi to nevadilo a upřímně jsem ji i fandil. Opičák je ze začátku sympaťák a když se snaží pomoct těm dalším v poražení démona (číslo 1) tak mu nemáte co vytknout, jenže pak se do toho zamotá touha po nesmrtelnosti a cca od té půlky filmu se z něj stane nesympatický blbeček, kterej je na pár facek. U konce jsem si říkal že se to spraví, když ho velký budha zakamenil, no ale prej ne .... Dětem se to bude líbit, je tu spousta zvířátek, má to i sem tam vtip a jsou tu hezké a barevné lokace. Dospělej si z toho moc neodnese. Je to animačně vymazlený a bojové sekvence jsou taky povedené, jenže je to pro děti, takže čekejte "Kung fu Pandu" v kapku jiném kabátě. Ode mě to má za 3 ale jsou to takové slabé 3 (2 by mi přišli nefér) Bohužel musím taky ale zmínit hudbu, která je součástí filmu co film filmem kdy byl. A ta je hrozná. Metal se sem vůbec nehodí a ty písničky jsou takové "peklo" samo o sobě. Jo, zpívá se tam. A hrozně (Titulky, NETFLIX) ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Někde ve vesmíru se narodí z vejce opičák co má laserové vidění  přijde na Zemi a chce žít s ostatními opicemi. Nechtějí ho, ale přijmout tak on porazí démona co je ohrožuje chce být pak nesmrtelný , ale oni mu řeknu, že nikdy nebude tak se rozhodne porazit 100 démonů on jich porazí, ale ani pak ho nepřijmou tak se rozhodne jít do říše mrtvých a vyškrtnout se ze seznamu smrti a pak sníst nějakou broskev co mu zaručí nesmrtelnost v tom mu pomáhá jedna holka co pomáhá dračími královi získat mu tyč co má ten opičák a ukradl mu ji výměnou za to, že ten dračí král dá jejímu lidu déšť. Má to dobrou animaci a i příběh je dobrý škoda , že neukázaly porážku těch 99 démonů ve více záběrech jelikož to vypadalo v té montáži hodně dobře i humor se dá a není tam nic co by štvalo. Netflix animáky hold umí 60 procent ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Takže ďalší opičiak, tentoraz tridé animovaný. Ako to už býva, narodený z kamenného vajca a vybavený galakticky nadupaným super egom Trumpa, Orbána a Fica dohromady sa vydáva za nesmrteľnosťou. Čórne vodnému drakovi magickú palicu aby mohol poraziť 100 démonov a nebesá si ho všimli. Oni o ňom tak-nejak vedia, už len kvôli všetkým sťažnostiam čo na neho chodia, ale nafrnení nesmrteľní nejakého zablšeného všiváka rozhodne medzi sebou nechcú. No a tak treba pritvrdiť, čo v prípade opičiaka znamená samozrejme stále väčší chaos. Animácia pekná, tempo diabolské, humory fajn, klasický príbeh zostrihaný a prispôsobený potrebám, metal pumpuje a tvorcovia si dokonca dokázali obhájiť aj pridanie postavy Lin, ktorá za opičiakom dolieza. Niektorí sa sťažujú že opičiak začne byť rýchlo neznesiteľný, ale pointa celého príbehu je predsa v tom že to má byť sebestredný kokot čo prekročí všetky hranice a preto na neho hodia celú horu a musí si to odpykať. Za mňa teda celkovo super, teda až na jednu jedinú vec... opičiak nemá meno a za celý čas ho nedostane!!! Ide si do podsvetia vymazať svoje meno zo zoznamu smrti, ale ako keď žiadne nemá?! Nemal snáď Netflix právo ho použiť? ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama