Reklama

Reklama

Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy

(seriál)
  • Československo Smolíkovi (více)

Epizody(13)

Smolíkovi jsou obyčejná rodinka z maďarské Budapešti, která žije běžný život… Dokud se ovšem jejich geniálnímu synkovi nepodaří navázat kontakt se svým potomkem z 33. století! Tím se všechno mění. Zdánlivě banální problémy Smolíkových se komplikují o to víc, že jim z budoucnosti dorazí „na pomoc“ vynálezy, na které není v 70. letech 20. století lidstvo připraveno – a Smolíkovi už vůbec ne… Nepomáhá ani to, že se do jejich patálií často připlete zvědavý soused Halíř. A tak si Smolíkovi musí poradit s urychlovačem výroby, usměrňovačem času, létajícím talířem, nebo dokonce meteoromutomotorem. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

Legas 

všechny recenze uživatele

Dobrodružné, poučné, vtipné a chytré. Existuje snad lepší kombinace? Samozřejmě, že jde o klasiku, samozřejmě, že jsem v mládí se Smolíky strávil spousta úžasného času, ale až teď mi dochází spousta narážek a drobností jednotlivých příběhů. Není nic úžasnějšího, než zjistit, že seriál, který jsem miloval jako dítě, mě baví i dnes (a možná ještě více, než tehdy). ()

Aleshgang 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně nadčasový seriál. Jsou to starší Simpsonovi. Narozdíl od Simpsnů tady postavy nevypadají jak divní LEGO panáčci ( Omlouvám se předem fanouškům novější verze smolíkových). Děje v jednotlivých epizodách mají Pointu (ne prásk a z důchodců se stanou dinosauři).Taky nesmí chybět super humor. A nadčasová postava Nuny. A postavy se chovají normálně. Záleží čistě na vás jestli si vyberete Simpsny nebo Smolíkovi. Já osobně preferuji tuto verzi. ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Kultovka 80-tych rokov, ktorá šla v nedeľňajšom predpoludní. Ani si neviete predstaviť, aký som bol v zime naštavný, keď otec zahlásil : "Rodina, ideme na lyže !" OK, lenže ja osm nemohol vidieť mojich obľúbených Miazgovcov. Nezabudnuteľný dabing Magdy Pavelekovej a jej nesmrteľná hláška :"Prečo som si radšej nezobrala Pištu Hufnágela?!?" ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Legendární animovaný seriál, který taktéž zanechal výraznou stopu během mého dětství. Podívat se na něj dá i teď, a i teď se dá při jeho sledování zažít dost zábavy. Pokud budeme srovnávat dnes, kdy se svobodná kultura v České republice plně usadila, nalezneme zde prvky typické pro Simpsonovy, a jak zmínil uživatel A.L.E.S., tak i Futuramu. Ovšem musím i sdělit, že další dvě série jsou lepší (i co se týče animace), nejoblíbenější je u mě ta druhá, kdy můj oblíbený charakter Ládínek létal do vesmíru. A též je důležité povědět si něco i o dabingu, který je povedený, ač pochází z Brna (naše studia nejsou mezi širokou veřejností moc oblíbená). ()

Spielbergo 

všechny recenze uživatele

Nikdo mi nevymluví, že scénáristé pomocí doktora Halíře nevedli svou soukromou tichou válku proti panujícímu režimu. :D Jeho hlášky jsou mnohdy tak úžasně podvratné a dvojsmyslné, že se člověk prostě baví i v dospělosti. Ba dokonce bych řekl, že tam kde končí zábava pro děti v normálním příběhu, tam nastupuje zábava pro dospělé, kteří umějí číst mezi řádky a dokáží si všimnout chytře vložených náznaků. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (20)

  • Série měla dostat pokračování v roce 2005, jednalo by se o moderní aktualizaci postav, stále ve stejném věku jako v 70. letech. Pilotní epizoda byla dokončena a zveřejněna na síti. Plány na celou sérii propadly kvůli nedostatku finančních prostředků, protože by byly vyráběny pomocí drahé ručně kreslené animace. (sator)
  • Dabing k 11. epizodě s názvem „Robot“ se z achrivu České televize ztratil, a tak musel být pořízen znovu. (hrac)
  • Odstrašující cedule na dveřích Ládínkova pokoje s lebkou, zkříženými hnáty a nápisem „ALADÁR“ není nějaké odstrašující slovo, ale maďarské křestní jméno. Ladislav Smolík se totiž v maďarštině jmenuje Aladár Mézga. (sator)

Reklama

Reklama