Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Max, Mell, Ema, Robin a Soňa. Pětice studentů adiktologie se v rámci zodpovědného přístupu ke studiu rozhodne pro experiment – vzít si drogy, které by mohly na chvilku vyřešit problémy každého z nich. Jak říká profesorka Jensenová,  drogy jsou zkratky k řešení problémů. Experiment má ale jeden podstatný háček. Účinek drog se u všech stane permanentním. Zábava a nově nabyté „superschopnosti“ vedou mladé hrdiny až na hranu jejich možností, ale i sil. A to vše v situaci, kdy je v zemi zřízena funkce drogového koordinátora, který k drogové problematice přistupuje s maximální tvrdostí… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (125)

FIAT 500 

všechny recenze uživatele

pilotní a závěrečná epizoda jsou výborné, ale to mezi nimi je... průměrné at best? má to svoje silné momenty, herecká sestava mladých hraje výborně, kamera a barvy jsou taky spot on a cením jemné odkazy na Banger, ale příběhově se to - hlavně u postav starších "průvodců" a "koordinátorů" - poněkud rozpadá, což je velká škoda... potenciál je v námětu, nosné myšlence celého seriálu i spoustě věcí okolo značný, ale trestuhodně nevyužitý... tři oriony, ale tři čtvrtiny jednoho hlavně za to, že ČT postupně dává šanci i jinejm věcem než průměrně průměrným kriminálkám z města, který si zrovna někdo vytáhne z ledvinky... ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Fresh asi ano, ale za jakou cenu? Sérii jsem doslova přetrpěl. Ani nevím kvůli čemu. Ten bizár je moc chtěný, fórky i hlášky moc na sílu, i ty postavy jsem “někde viděl” ( všichni do jednoho nesnesitelní ) Herecké výkony neustále proměnlivé, místama až iritující, u některých se nedá mluvit ani o herectví - Lenka Dusilová. Nepočítám fakt, jakou medvědí službu prokazuje závislým. Ale věřím, že si to základnu najde, i že z tohoto dílka může být klidně i budoucí kult. Jen jinak, než by si tvůrci možná přáli. Já? “Mám v piči”. S odstupem času se pocity z viděného ještě horší. 35%. ()

Reklama

bidja 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je to víc než dobrý, režisér může být talent. Do 3 epizody dokonce zjevení, pak to trochu začne ztrácet dech a okouká se. Objev Mámvpičivynasmažímsedědku (Člověku nad tím rozum i čurák zůstává stát), Etnická Mell s českým jménem, Nečekaná Dusilka, Zlepšující se Ema, ale trochu křečovití Robin a Soňa, nejhorší šablonovitý Hájek. Taky bych řek, že je to edukativní, byť účinky jednotlivých preparátů, až na drobné výjimky, neznám. Hudba nemetaloví Torr. Takže ten název sedí... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Adam Sedlák je na naše poměry specifický tvůrce a i když jsou Adikts zatím jeho největší haluz, která chvílemi nedrží úplně pohromadě, jsou stále zábavnou jednohubkou, která umí být stejně tak vtipná jako nepříjemná. Mladí a neokoukaní herci v čele s Petrem Uhlíkem to táhnou celkem s přehledem a i když si nejsem úplně jistý, že by sledování Adikts odradilo někoho od požívání drog tak na mě to celkem zabralo a nejednou sem si zopakoval okřídlenou mantru : Neberte drogy. Nikdy nikomu neberete drogy!...70% ()

sykyntosh 

všechny recenze uživatele

Prapodivně osvěžující dílo s prvky naprosté geniality, perfektně vybalancované s naprostou fraškou. Drogy dokáží s člověkem udělat divy. Nejsem si jist, jestli Adam Sedlák drogy nadevše miluje, nebo jimi naprosto pohrdá, ale jeho nový seriál Adikts vypovídá, že snad oboje dohromady. Vizuálně je to velmi chaotické a v některých momentech zbytečně rušivé, ale v těch ostatních to nabídne ty nejhezčí záběry, jaké je možno v české produkci vidět. Stejně tak práce se zvukem exceluje a samotný zvuk se tu stává výborným vypravěčským prostředkem. Nejvíc ale musím ocenit casting! Výběr mladých a neokoukaných herců byl skvělý, přičemž i jejich výkony jsou většinou výborné. Ve výsledku ale musím hodnocení seriálu jako celku poněkud snížit, protože to je na můj vkus velmi autorské a do vkusu se mi tady netrefili. Sedlák sice chce být jakýmsi novovlnátorem, ale kdyby toto pojal poněkud tradičněji, užil bych si to mnohem víc. Navíc i přes jakousi snahu o inovaci stále pracuje s největšími klišé. 6/10 ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • Postava Maxe (Petr Uhlík) má zezadu na telefonu nálepku „BANGER“. Jedná se o narážku na režisérův předchozí film BANGER. (2022). (MsBrambora)

Reklama

Reklama