Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zimní pohádka o splněném přání, oživlém sněhulákovi a také o tom, co je v životě opravdu důležité. Hlavní postavou rodinného příběhu je bluesový muzikant Jack Frost, který se probíjí tak akorát, aby dokázal uživit rodinu - manželku Gabby a jedenáctiletého syna Charlieho, který je nepříliš úspěšným členem místního žákovského hokejového mužstva. Chlapec touží po tom, aby táta trávil méně času na cestách a víc se mu věnoval. Právě před Vánocemi to začne vypadat, že by se Jackova kapela mohla konečně prosadit, když si jich jednoho večera všimne zástupce velké nahrávací firmy. A tak Jack nesplní svůj slib a nepřijde se podívat na Charlieho důležitý hokejový zápas. Místo toho hraje a snaží se získat smlouvu. Jako omluvu daruje Charliemu foukací harmoniku s tím, že je kouzelná, a když na ni zahraje, splní se mu to, co si bude v té chvíli přát. O Vánocích, kdy opět tráví většinu doby bez své rodiny, si najednou uvědomí, že takhle to nechtěl, a přímo uprostřed štace se otočí a vydá se domů. Bohužel tam nedorazí, protože zahyne při tragické autonehodě. Uplyne rok, opět se blíží Vánoce, Charlie hraje na harmoniku od otce a má velké přání. Chce, aby se táta vrátil domů. Velký sněhulák před domem ožívá. To se vrací Jack, aby dal do pořádku vztah se svým synem. Dělá s ním vše, na co si neudělal čas, dokud ještě žil. Jenže co se stane, pokud se nečekaně oteplí a přijde obleva? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi líbí. Tenhle film už jsem viděl snad desetkrát a nikdy mne neomrzí. U mne prostě patří k Vánocům a rád ho vždy v době vánoční skouknu. Je zde zajímavý a originální děj, super sněhulák a další zajímavé postavy. Mne tohle prostě baví a tenhle film je mou srdeční záležitostí, dá li se to tak říct. Prostě super filmík a nemám, co bych více dodal. Dávám čtyři hvězdičky s dodatkem, že tenhle film rád skouknu kdykoliv a nikdy se mi neomrzí... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Objektivně to není kdovíjak dobrý film - na komedii je tu málo vtipu, dramatické to také moc není, sníh a prostředí celkově působí strašně uměle (je vidět, že je všechno jen kulisa) a režie je taková nenápaditá. Z obživlého sněhuláka s hlasem Michaela Keatona by šlo totiž vytřískat mnohem víc, ale holt cílovka už asi nejsem já. Ale ten konec, ten konec byl pro mě jako děcko nehorázně drastickej a i po těch letech dokáže stále dojmout. Melancholický vánoční film jaksepatří. ()

Reklama

cyndaquil 

všechny recenze uživatele

V detstve som to zbožňoval, dnes už žiaľ nie a to som si zachoval svoje detské srdce, mám rád rozprávky, hlavné tieto staršie, o to viac ma mrzí, že tie pocity, ktoré som mal pri tomto filme, už nefungujú... Stále to zostane krásnou spomienkou a to, tomuto filmu nevezme nikto a nič. Som rád, že som ju v detstve videl, páčila sa mi a prežívam pri nej nostalgicky pocit ale nie tak silný v aký som dúfal. Keďže chcem byť objektívny a nenechať sa ovplyvniť peknými spomienkami na detstvo, dávam dve hviezdičky. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

50%. Vynikající nápad. Ovšem zpracování slabší. Z takového nápadu se dala vytřískat komedie plná vtipných situací a scének. Těch jsme se ovšem nedočkali, místo toho je to takový ten rodinný film. To je velká škoda nevyužít takový potenciál. Na druhou stranu se na to celkem pěkně kouká a je to takové milé. Škoda, že je tam tak málo humoru. :-( Howgh! ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Spíš lehce podprůměrná rádoby vánoční komedie se scénářem bez scénáře, sympatickým Michaelem Keatonem, několika neherci, otravným nagelovaným floutkem a pro děti ucházejícím polo-animovaným sněhulákem v podání Keatona. Jindy než o Vánocích rozhodně nedoporučuji, abyste měli alespoň nějakou možnost si film patřičně "užít". ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Truckee, v Los Angeles, v Burbanku, v Long Beach a Tahoe City v Kalifornii a v Renu v Nevadě v USA. (rafix)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama