Reklama

Reklama

Jako dým

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nic není svaté a pokušení je vším. Stejně jako ve všech svých dílech, tak i ve filmu Jako dým staví novozélandská režisérka Jane Campionová do středu svého příběhu ženu. Tentokrát je to devatenáctiletá Ruth, která podlehne při cestě do Indie tamnímu duchovnímu světu. Z donucení se však vrací domů, do Austrálie. Rodina ji přinutí, aby se podrobila terapii, na niž si najala amerického specialistu P. J. Waterse. Dívka se ocitá se sebejistým mužem v osamělé chatě uprostřed divočiny, kde marně vzdoruje jeho metodám. Během krátké doby se však situace začíná obracet. Téma manipulace člověka člověkem se v tvorbě Jane Campionové vynořuje opakovaně. I v tomto snímku hrají významnou roli v proměnách vztahů především sexuální vazby. Nedílnou součást tvoří také úvahy o moci víry, vášně a posedlosti. Autorka, která napsala scénář se svou sestrou Annou, zvolila pro své vyprávění polohu hořké komedie, jejíž tíha leží zcela na bedrech obou hlavních protagonistů v podání Kate Winsletové a Harveyho Keitela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

venison 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý snímek.. Smyslná hra kočky s myší v podání Kate Winslet a Harveyho Keitela.. Odborník, který má vracet lidi poznamenané náboženským fanatismem do normálního života a dívka, která skrze svého guru hledá spásu svého života se spolu setkají na odlehlé chatě a svádí spolu psychický boj.. Otázkou je, kdo ovlivňuje koho.. Relativně dobrý film, který padá a leží na hlavních protagonistech.. ()

ElizabethB 

všechny recenze uživatele

Kate Winslet s knihami na nohách, auto vyčačkané sobími parohmi a v ňom sediaci Harvey Keitel, nahodený v čom inom, ako červených dámskych šatách…scéna na nezaplatenie… ;) Mimo toho, hlavnou pointou zostáva - ako aj relatívne silný muž dokáže stratiť kontrolu sám nad sebou a podľahnúť manipulatívnej žene... Až na to, že Kate Winslet opäť predviedla jej známe “I love to be naked” ;) ...celkom to ušlo. ()

Reklama

cab 

všechny recenze uživatele

Ruth (znovu a znovu uzasna Kate Winslet) a PJ (charismaticky Harvey Keitel), ktery se ji snazi, jako specialista na sekty a kulty, pomoc postavit se zpatky plnou silou na vlastni nohy nezavisle na pocitu okouzleni tajemnym guru, ktery ma po nejakem case stravenem v Indii. Spousta nedorecenych a napul nakousnutych debat, ktere v celkovem vyzneni pusobi dojmem, ze vlastne nezname zadnou postavu snimku adekvatne casu, ktery se ji film venoval. Zaverecne okenko podtrhuje bud pravdivost meho komentare a nebo chtenou neurcitost, kde clovek vlastne nikdy nevi co chce a porad se za necim zene a po necem patra. 55% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pamätám si ten hype, keď krátko po Titanicu išla do kina novinka s novou suprehviezdou: Kate a hneď v réžii Jane Campion. Výsledkom boli ale rozpaky, ktoré som si ale v kine vtedy nepotvrdil, až teda takmer 20 rokov po vzniku filmu. A popravde asi by som podobne nechápal, ktorá bije, ani vtedy. Asi je chyba aj v tom, že som očakával diametrálne odlišný film, ale aj keď už som sa dokázal ako-tak adaptovať na zvolený štýl, tak ma Campion prekvapila ďalšou wtf scénu a po ňou ďalšou a ďalšou. Vo výsledku teda sklamanie a to aj napriek výborným výkonom hlavných predstaviteľov. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jako dým je filmem, který se opírá zejména o poutavý námět a skvělé výkony Kate Winslet a Harveyho Keitela. Avšak příběh samotný mě už tolik nezaujal. Přišlo mi to až příliš zdlouhavé a necházelo se zde až moc hluchých míst, která film pouze brzdila. Zkrátka snímek, který se odehrává na nepříznivě vypadajících místech (Indii a australská poušť), a u kterého zůstal značně nevyužitý potenciál - film mohl (měl) být buď kratší, nebo více údernější. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Na radu kolegy herce vypila Kate Winslet před scénou, ve které hrála opilou, 3 vodky s tonicem. (Cheeker)
  • Jde o první film Kate Winslet, ve kterém nosí současné oblečení. (zigot7)

Reklama

Reklama