Reklama

Reklama

Smoke

  • Německo Smoke - Raucher unter sich (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Auggie Wren je poetický majitel brooklynského obchodu s doutníky, místa, které je považováno za ostrůvek lidského porozumění, oázu klidu i záchytný bod, k němuž se upínají věrní zákazníci. Jedním z nich je i Paul Benjamin, spisovatel a zlomený muž, jehož těhotná manželka byla kousek od trafiky zastřelena. Když Paulovi jednoho dne zachrání život mladý černoch jménem Rašíd, mezi spisovatelem a jeho zachráncem se zrodí přátelství a společně začnou pátrat po Rašídově dávno ztraceném otci. Auggie je překvapený, když se v obchodě nečekaně objeví jeho bývalá přítelkyně Ruby, která mu oznámí, že by její těhotná, drogově závislá dcera Felicity klidně mohla být jeho - a zoufale potřebuje pomoc. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

Dont 

všechny recenze uživatele

Od filmu s Harveyem Keitelem, Williamem Hurtem a Forestem Whitakerem jsem si rozhodně sliboval víc. Snímek asi nemá žádné viditelně slabé místo a těžko na něm něco kritizovat. Jenže jeho největším nedostatkem jsou naopak absentující silné momenty. Snad až na scénu, kdy si William Hurt prohlíží album a to finální setkání u garáže, kde si Coleové vyjasnili kdo je kdo, mě žádná scéna výrazně nechytla za srdce, ani ta, která asi měla ze všech nejvíce, totiž povídka o tom kterak Harvey Keitel k foťáku přišel. Jedno mi bylo i to, kde nakonec skončí těch 5000 dolarů. Na čtyři hvězdy prostě málo… ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Hoci to miestami vyzerá ako "Jarmusch revival", Smoke si žije svojim vlastným životom. Pomaly a plynulo z neho ubúda, rozplýva sa , plynie, pohladí, poteší, zaujme, trochu dojme a zanechá úžasný pocit po záverečnej "vianočnej poviedke"...Smoke je taká kinematografická "cigaretka" na chvíle pohody...Btw- Harvey Keitel a John Hurt boli úžasní! ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to pripomína Clerks, akurát atmosférou a pomalým tempom cielené na strednú, alebo ešte staršiu generáciu. Zopár príbehov, ktoré sa odohrajú postavám, ktoré sa stretávajú v obchode na cigarety. Po rokoch ma to už príliš nenadchlo. Jednotlivé príbehy sú príliš jednoduché a obyčajné, ale vďaka skvelým hercom to nuda nie je a v potrebných chvíľach film dokáže vyvolať v divákovi potrebné emócie. Najlepší je finálny Vianočný príbeh, ktorý rozpráva Keitel Hurtovi. Vo vedľajších úlohách sa tu mihne kopa skvelých hercov, takže ma bavilo objavovať kto všetko sa tu objaví. Ani pred rokmi som z filmu nebol odvarený a dnes ma už tento typ nezávislákov príliš nebaví, ale tento je rozhodne jeden z tých lepších. 6/10. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Povídkový film, který se podle mě příliš nepovedl. Z počátku to sice vypadá jako solidně se „rozehraná“ záležitost, ale postupně, jak film běží jsme si připadal čím dál více znuděný celým dějem. Malý obchůdek s tabákovými produkty sice všechny aktéry do jisté míry spojuje, ale toto spojení rozhodně nefunguje „do hloubky“. Nedokázal jsme se k nim přiblížit a stejně tak m celý děj přišel příliš roztahaný s velkým množstvím „vedlejších uliček“, které jsou naneštěstí pro film nedořešeny, jen tak vyplynou z děje a zase do něj zapadnou. Bohužel nemůžu být spokojen. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Ľudia nie sú dokonalí. Občas niekoho pozvú, aby u nich pár dní prespal, aj keď nemajú voľnú posteľ ani bočné úmysly. Inokedy zase dajú krabicu s bankovkami pod umývadlo a myslia si, že ich pred vodou ochráni nadpis „keep dry“. Niekedy sa im do života pripletie posol nečakaných situácii, aby spisovateľ mal o čom písať, predavač o čom rozprávať, či chlapec z čoho dospieť. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (17)

  • Postava Augustuse „Auggieo“ Wrena (Harvey Keitel) je vytvořena po vzoru skutečného majitele Augie's Jazz Bar, který byl uzavřen v roce 1998. Když se podnik v roce 1999 znovu otevřel, noví majitelé si nemohli ponechat název bývalého podniku. Aby uctili jeho odkaz, nazvali nový klub po filmu z roku 1995 – „Smoke“. (sator)
  • V závěru filmu zazní píseň „Innocent When You Dream“, kterou složil Tom Waits. (sator)

Reklama

Reklama