Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (174)

silent cut 

všechny recenze uživatele

Život byl krásný... dokud jsem neviděl tento film.. Ztratil jsem totiž všechny jistoty... Každý může mít slabou chvilku, ale někdo, kdo natočil Francouzskou spojku... Ještě že nejsem taková citlivka, jinak by mi ta deprese vydržela 2 roky... pak přišel Ronin, ale někde v koutku mysli se pořád musím ptát...proč? jedna hvězdička za titulky... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak co si budem povídat, on ani starší filmový jmenovec nebyl žádný zázrak a průměrných 50% bych mu připlácla jen s ohledem na dobu vzniku. Ovšem natočit remake mi přijde smysluplné asi jako vysávat hovnocucem prázdnou žumpu. Masky a efekty nejsou výrazně lepší než ty předešlé, výprava a hudba taky ne. A největší error nastal při castingu: hlavní kladnou roli dostal týpek, který vypadá jak nacistický úředníček z knihovny... no dobrá, jarmulka a pejzy by Thewlisovi taky slušely. Ještě horší bylo obsadit vrchního padoucha trapným mrožem, co deklamuje vleže nebo vsedě s podporou polštářů a ze všeho nejvíc připomíná obéznější, plešatou variantu Helenky Růžičkové - ovšem bez její živočišné energie. Aby plachta cirkusového stanu, co je v ní Brando zahalen, nepůsobila tolik nepatřičně, byl do osušky zabalen také zachmuřený pokerface Kilmer (vypadal konstantně nasraně, asi pomýšlel na roli klaďase Edwarda Douglase a opravdu by mu slušela víc). Ron Perlman tradičně usnadnil práci maskérům... jo a pak tam byla taky nějaká ženská, ale už si nepamatuju ani jak vypadala (zkrátka na mě udělala ohromný dojem:-)). Film mě hrubě nebavil a tak mu spláchnu jednu smradlavou hvězdičku (za solidní masky a prostředí) a malé půlhovénko k tomu, které neumím zdůvodnit... snad ze soucitu. 29% ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

No to byla zoologická hadr...všechno v tomhle filmu je šíleně uspěchaný a neškodilo by mít to o půl hodiny déle (ale to jen v případě, že by to nebyla taková blbost) a díky krátké stopáži si k nikomu nestihnete vybudovat jakékoli sympatie nebo nenávist. Všichni Vám jsou ukradení včetně těch malých králíků, kterým zvířecí já Marka Dacascose trhá hlavy (poznal jsem Tě Daky) . Herců se sešlo kromě Marka dost máme tu Marlona a pak také třeba Lupina z Pottera, Batmana nebo Hellboye a je to úplně fuk, protože stejně se všichni chovají absolutně stupidně, asi aby zapadly do celkového blázince na ostrově. Za co teda dvě hvězdy? Já sám nevím asi jsem snědl moc cukroví, měl hezké vánoce a dostal bezva dárky, tak nechci být úplně zlej a nebo mě všichni ty magoři, co tam běhaj nakazili takže nadšeně dávám min hvězdu víc než bych měl. Na jednu kukuč to ještě jde, ale víc jak jednou to fakt nedám. Uvidíme jaké budou starší verze, hádám, že o dost lepší. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to, ale pro mne to zas takový propadák nebyl. Herecké obsazení se pravda příliš nevyvedlo a hlavní hrdina mi byl spíše nesympatický. Taky dějová linie byla řekněme nevyladěná a špatně, až diametrálně rozvržená. Nezajímavé a nudné pasáže byly natahovány a ty svižnější neměly prostor. Gradace filmu byla vyloženě sfouknuta jako svíčka. Na druhou stranu masky byly velice zdařilé a Brando potěšil. Celkově je film řekněme průměrným béčkem, na které se dá koukat, i když mohl dopadnout daleko lépe. 45% ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

S tímto filmem jsem měl opravdu neskutečné problémy. Nejprve jsem se nemohl zdržet toho, abych šmahem odsuzoval scénář, herecké výkony i film, jako takový. Po dlouhém rozvažování si myslím, že se snad jedná o složitou a nesnadno pochopitelnou filozofickou vizi, která tentokrát těží z obecně známého příběhu úplně jiným způsobem, než se o to kdy pokusil kdokoli jiný. Doktor Moreau tu poprvé není jednoznačně zápornou a odsouzeníhodnou osobou, naopak se jedná o podivně naivně-samolibého idealistu, jenž se snaží splnit lidstvu dávný, i když do podvědomí zatlačený, sen. Jeho vztah ke svým výtvorům je takřka otcovský a snaží se je chránit a pomáhat jim ve všech ožehavých situacích, které jim jejich lidskost může přinést. S povděkem kvituji neustále přiblblý obličej Davida Thewlise, který svou neschopností, nerozhodností a podivností překonává všechna známá zobrazení své postavy. Nejzajímavější osobou je tu bezesporu velice zajímavě se vyvíjející Hyena, která se mění od ustrašené oběti, přes nadšeného bojovníka za práva zrůd a až po absolutistického despotu, vědomého si své moci i její tíže. Brando mě překvapil jako výborný klavírista, ale při hře na klavír se většinou nepohybují jen ruce interpreta, nýbrž i klávesy klaviatury. Nemůžu ale odpustit urážky největšího formátu na Schönbergovu hlavu. Z geniálního Arnolda Schönberga si žádná banda mutantů p...l dělat nebude! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (28)

  • Marlon Brando povedal, že hrať v tomto filme je viac menej iba mrhanie hereckým talentom. Niektorých scén sa dokonca odmietal zúčastniť. Exteriérové zábery, kde sedí doktor Moreau so slnečnými okuliarmi na vozidle celý v bielom, nie je on, ale jeho dablér (tXtX)
  • Malý pomocník, ktorý je takmer v každej scéne spolu s Marlonom Brandom, pôvodne vôbec nemal na pľaci dostať toľko priestoru. Trpasličí mal byť iba jeden z mnohých mutantov na ostrove, no Marlon Brando si ho natoľko zamiloval, že trval na tom, aby sa prepísal scenár a mohol s ním byť v každej scéne. (tXtX)
  • Ron Perlman roli ve filmu přijal poté, co se dozvěděl, že bude hrát po boku svého idolu, Marlona Branda. (FilmFan24)

Reklama

Reklama