Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie se satirickými a parodickými prvky Divoká stvoření má leccos společného s vyhraněnou poetikou legendární skupiny Monty Python. Jeden z předních členů tohoto seskupení, John Cleese, je ostatně spoluautorem scénáře, spoluproducentem a protagonistou bizarního příběhu, v němž ošetřovatelé jedné anglické zoologické zahrady musejí čelit novému vedení, dosazenému nabubřelým miliardářem Rodem McCainem. Nový ředitel Rollo Lee a McCainova manažerka Willa Westonová však postupně přecházejí na jejich stranu a pomáhají jim bojovat proti šéfovi a jeho nepoctivému synovi Vincemu. Všemi silami a s pomocí nejrůznějších lstí se brání záměru zoologickou zahradu zlikvidovat... Snímek těží ze situační komiky, dané zejména prostředím, z dobře vypointovaných gagů, z různých záměn a dvojsmyslů a v neposlední řadě i z černého humoru. Při jeho natáčení se sešli tvůrci a herci z velmi úspěšné britské komedie Ryba jménem Wanda (1988). Po prvních testovacích projekcích John Cleese přepracoval některé scény a režiséra Roberta Younga nahradil při dotáčkách Fred Schepisi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Mr.Floyd 

všechny recenze uživatele

Celkom nápaditá komédia o mimoriadne "nebezpečných" miláčikoch zamestnancov jednej zoo sa vďaka skvelému obsadeniu, adekvátnej dávke humoru a troche akčnosti stala oddychovou záležitosťou pre rodiny s deťmi. Nie je jej čo zazlievať, podobne ladených filmov s akým takým scenárom a dobrými hereckými výkonmi je ako šafránu. Pokiaľ patríte k milovníkov nenáročných filmov, pridajte si ešte jednu hviezdičku, musím sa priznať, že aj ja som bol medzi 3 a 4 na pochybách. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Po tom, ako som sa 2 x nasmial pri komedii RYBA MENOM WANDA (1988) som necakal, ze ma tato komedia s rovnakou trojicou hercov az tak sklame. No dobre, na niektorich scenach to uslo, ale inac to bolo obrovske sklamanie. Zrejme to mal na svedomi scenar, za ktory herci nemozu, alebo aj iny reziser, kedze Wandu natocil Charles Crichton spolu s Johnom Cleesom. Proste cakal som na nieco dobre a zrazu bol zaver filmu. Mozno si Divoka stvoreni budem musiet niekedy zopakovat, kedze na CSFD ma prekvapivo az 71% a aj nemecka Cinema mu dala vysoke hodnotenie... 08.10.2010 _______ John Cleese - (Rollo Lee) +++ Jamie Lee Curtis - (Willa Weston) +++ Kevin Kline - (Vince McCain / Rod McCain) +++ Robert Lindsay - (Sydney Lotterby) +++ Michael Palin - (Adrian ´Bugsy` Malone) +++ Ronnie Corbett - (Reggie Sea Lions) +++ Produkcia: John Cleese +++ Hudba: Jerry Goldsmith +++ Nemecka Cinema - 75% ()

Reklama

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Pro tenhle film není dvakrát spravedlivé, když jej člověk porovná s "Rybou jménem Wanda", ale copak to jde jinak, když si o to titíž tvůrci sami řekli? A z onoho pomyslného souboje se novější film musí zákonitě odplazit po čtyřech. Vzácně vídaná absolutní souhra hereckého týmu z "Wandy" je ta tam a namísto ní je tu dvakrát tolik Kevina Klinea, který svoji tehdejší dokonalou kreaci rozhodně nezopakoval, krásná Jamie Lee, která nemá co hrát, a poněkud odstrčený Palin. Situaci zachraňuje John Cleese, kdykoli je na scéně. S trochou soudnosti a s vědomím, že něco tak unikátního jako byla "Wanda", se nerodí každé desetiletí, musím téhle zvířeně s umělým chrupem přiznat několik bez přehánění geniálních momentů, kdy jsem se pobavil opravdu skvěle. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

„Vy rozumíte zvířatům? Nijak zvlášť, ale hodně jsem jich snědl.“ Podobně fousatých vtípků je v této absurdní komedii dostatek (a těch chlupatých rovněž tak). Jsou ale podávány po anglicku a tak se ani v nejtrapnějších situacích, do nichž se protagonisté dostanou, divák necítí zoufale (i když pravda, Mr. Bean je též Angličan a u jeho gagů se často zoufale cítím). Některé scény jsou sice poněkud Cleesovsky přepálené, ale s trochou nadhledu… Začal jsem se dívat zcela náhodou a už jsem se neodtrhl, protože jsem se od samého začátku královsky bavil. Trochu jsem váhal, jestli si tento snímek zaslouží 4 hvězdičky, ale při vzpomínce na svůdný úsměv J. L. Curtis, jíž to opravdu slušelo, se tomu neubráním. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Po necelých deseti letech se čtyřka z Ryba jménem Wanda (Cleese, Lee Curtis, Kline a Palin) vrací v jiných rolích, ale mnohem útočněji, zábavněji a agresivněji. Divoká stvoření jsou komplexnější, ucelenější a zábavnější. Lee Curtis si roli opět neskutečně užívá a sex appeal z ní srší mocnými proudy (kdyby se někdy volilo nejlepší herecké tělo, Lee Curtis bude na předních příčkách, pokud né na té nejpřednější - Jamie lety zraje jako víno). Osobně mě potěšila menší role pro nejžhavější (a mou nejoblíbenější) bondgirl Carey Lowell. Prostě prdel film. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Když byl film promítán zkušebnímu publiku, nelíbil se jim závěr filmu, a tak se rozhodlo, že se natočí nový. Bohužel Michael Palin (Bugsy) se v té době vydal na osmiměsíční cestu okolo Tichého oceánu kvůli dokumentu televize BBC Full Circle with Michael Palin (1997) a režisér Robert Young už začal natáčet svůj další film. Proto byl na přetočení závěrečné sekvence vybrán Fred Schepisi, který už tou dobou mluvil s Johnem Cleesem o natočení filmu o Donu Quijotovi. (HappySmile)
  • Na filmu pracoval stejný tým jako na snímku Ryba jménem Wanda (1988). Oba filmy mají společných víc než 20 herců a členů štábu včetně hlavních představitelů z předešlého filmu (někteří z nich zde mají ale jenom malé roličky). (HappySmile)
  • Film naráží také na jednu z nejslavnějších skečí Johna Cleese a Michaela Palina "Dead Parrot Sketch (Mrtvý papoušek)" ze seriálu Monty Pythonův létající cirkus (1969). Ve scéně s lachtany se dva muži baví: "Pozoruhodná zvířata, ti lachtani." "Ano, nádherné peří." Je to odkaz na scénku, kde Palin říká o papouškovi: "Pozoruhodní ptáci, tihle norští modří, že? Nádherné peří." (HappySmile)

Reklama

Reklama