Reklama

Reklama

Expres hrůzy

  • Česko Panika na Transsibiřské magistrále (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Co se stane když milion let stará fosilie není tak uplně mrtvá a nachází se zrovna v jednom z největších vlaků na světě, plném lidí?? Herecký koncert hororové legendy Christophera Lee a Petera Cushinga v hororovém příběhu, plném zvratů a houstnoucího napětí! (matestlust)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

liquido26 

všechny recenze uživatele

4,5 Mojí oblíbenci Lee a Cushing v jednom filmu a tentokrát nestojí proti sobě, ale musí spojit své síly proti milion let staré fosílii, která terorizuje cestující ve vlaku :-) Když to řeknu takhle, tak to zní jako pěkná hovadina, ale není tomu tak. To, jak je ten nápad rozpracovaný se dost povedlo. Příběh má skvělou atmošku a napětí a na konci jsem si říkal, že by mi vůbec nevadilo, kdyby to bylo trochu delší :-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nepríjemne strašidelný horor s pochmúrnou atmosférou o vedcovi (Christopher Lee), ktorý preváža vo fascinujúcom transsibírskom exprese dva milióny rokov starú fosíliu, čosi medzi človekom a opicou. Avšak počas dlhej cesty naprieč mrazivým sovietskym kontinentom (Transsibírska magistrála má 6000 kilometrov a jazda ňou vtedy trvala niekoľko týždňov) pribúdajú mŕtvi medzi ničnetušiacimi cestujúcimi a personálom. Silný zástup plusov (kvalitný scenár, mrazivá atmosféra, Peter Cushing) dopĺňa šialene zábavný kozák (!) Telly Savalas (!!), ktorý si to razanntým spôsobom cleé kradne pre seba a chytľavý, nákazlivý ústredný hudobný motív. Ku koncu sa to zvrtne troška iným smerom, než som čakal, ale i tak 4*. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Celkom kvalitne strašidelný a tajuplný film o prastarej entite, ktorá sa po miliónoch rokoch prebúdza k životu. Príbeh a aj jeho vizuálne spracovanie je dosť dobré na to aby vás zaujalo. Má to však aj logické diery, napr. - aj napriek tomu, že kreatúra ohrozuje vo vlaku životy a nikto nevie, kde je, cestujúci si po ňom lozia hore dole a nikoho to zrejme netankuje. Ale aj tak nadpriemer. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Uhání tmou rychlík mrtvých duší, pomalu z lůna noci ukrajuje, tam kde dávno již hlas nepanuje, kde dávno již jsou mu hluší. Co nejvíc děsí, to jméno nemá, výkřikům ústa němá a hrůza vklána v relikvii oltáře, tolik mrazí mě pohled zlu do tváře. Trocha poezie, bych navodil tu správnou atmosféru dojmům a jen co uvolním gumy, jenž se mi hrůzou stáhla v teplácích, rád se o ně podělím. Dobře, možná trochu nadnesené entrée pro Horror Express, nanejvýš však příznačné pro hodnotu vyprávěného příběhu. Nekonečné kilometry kolejí vedoucích takřka odnikud nikam, všudypřítomný chlad Sibiře, vlak plný lidí, jednoho tajemného, děsivého nákladu a dvou anglických gentlemanů Christophera Lee a Petera Cushinga, partie legend nejenom hororových (které se opět setkaly ve společném filmu, byť už nikoli jako vládce upírů a jeho pronásledovatel). Jak už jsem zmínil, Expres hrůzy má vcelku velmi originální, dobře napsaný příběh, chladně kaskádovitý, prostupující napříč žánry a obohacený o zásadní motiv bělavých očí, který jej tak činí nezapomenutelným. K tomu lze připočíst neopakovatelný, trnitě démonický Leeho pohled a hořkosladký hudební motiv z dílny Johna Cacavase (zvláště jeho „akustická“ vypískávaná verze je malou lahůdkou). Jen tak mimoděk, zjistil jsem jak vkusným doplňkem byla a je beranice, byť teprve po polovině filmu mi došlo, že doktorova pomocnice ji na hlavě nemá, anýbrž že je to účes. Ale to jen na odlehčenou, neboť stejně tak odlehčeně mi přišla i trošku komická figurka v podání Telly Savalase. Shrnutí? Pod rukama Eugenie Martína vzniklo osobité dílko ústící ve strhující, dech beroucí finále, mající všechno kouzlo a upřímnou děsivost hororových filmů sedmdesátých let (emfatické napětí, perfektní herecké výkony, silný námět). Artefakt z pokladnice strašidelných filmů, který by rozhodně neměl uniknout žádnému fanouškovi. [final rate: 85%] ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Perfektni snimek ze sedmdesatych let, prakticky cely se odehravajici ve stisnenych prostorach vlaku jedouciho z Ciny do Ruska. Profesor Saxton v podani skveleho Christophera Lee prevazi miliony let starou fosilii, ktera, jak se brzo ukaze, nezi zas az tak moc mrtva. Ve vlaku postupne pribyva mrtvol s podivne bilyma ocima a poskozenym mozkem. Vse pokracuje i ve chvili, kdy je netvor zabit...... Film ma opravdu nadhernou atmosferu, kterou krom skvele vytvorenych interieru spoluutvari hlavne dva nejvetsi anglicti herci Christopher Lee a Peter Cushing. K nim se jeste v male, ale o to zabavnejsi roli pridava Telly Savalas a zabava je to takrka dokonala. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Film nebyl paradoxně úspěšný ve Španělsku, domovské zemi režiséra Eugenia Martina. (Chatterer)
  • Rozpočet filmu činil 300,000 dolarů (Chatterer)
  • Natáčelo se v Madridu v letech 1971 - 1972. (Chatterer)

Reklama

Reklama