Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace slavného románu R. L. Stevensona o hledání pokladu, který na ostrově v Karibiku ukryl slavný pirát Flint. Příběh vypráví Jim Hawkins, který se jako dospívající chlapec zúčastnil výpravy za pokladem. Do hostince jeho matky se totiž nastěhoval bývalý Flintův kumpán Billy Bones, který měl mapu k pirátskému pokladu. Po jeho smrti se mapa dostane k Jimovi, který ji předá vlivným přátelům baronu Trelawneymu a dr. Liveseyovi. Ti zorganizují cestu za pokladem, do jejich posádky se však dostane několik bývalých Flintových pirátů v čele s jednonohým Johnem Silverem. Ten trpělivě čeká na příležitost, aby se sám zmocnil pokladu. (TV Nova)

(více)

Recenze (112)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Neviem či zle hľadám, ale filmov o pirátoch je pramálo, ak nerátam okukaných Pirátov z karibiku a aj tie filmy čo sú, sú väčšinou nudné a staré. Toto je jeden z nich. Snímku som si pozrel kvôli mladučkému Christianovi Baleovi, ktorý už vo svojom mladom veku podával slušné výkony, avšak nepamätám si, že by som ho vôbec registroval vo svojom detstve. Snímka je v skutku nudná, možno za pochvalu stojí úvod. Tešil som sa na Christophera Leeho, ktorý tu skoro ani nehral a navyše mal celý film okolo hlavy šatku, pretože bol slepý, takže som ani nevedel že je to on a mohol ho hrať hocikto iný, nie taká superhviezda. Bohužiaľ táto snímka vám ani nespriemni prípadnú upršanú sobotu či nedeľu. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Naprosto pohodová verze legendární knihy od R.L. Stevensona, nějak takhle jsem si to při jejím nedávném čtení představoval- od představitelů hlavních rolí (Bale je správně nadšenej, Heston zas správně špinavej, o Slepém Pewovi Christophera Lee ani nemluvím), výborné in/exteriéry (na TV film až neskutečná výprava), úžasná hudba od Chieftains, až po krásnou Hispaniolu. Režisér se držel předlohy a dal tomu tolik ze svého, jak to má být. A výborný dabing už je jen ta čerešnika na torte. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Krásný dobrodružný film, úctyhodná adaptace. Herecký koncert budoucího Batmana Christiana Balea a Charltona Hestona z Planety opic. Těžko uvěřit, že je to TV film, možné je všechno, ale tomuhle prostě nevěřím. Krásné prostředí, krásné převedení knihy na plátno (ehm, obrazovky), prostě krásné pirátské dobrodružství, který má vše, co má dobrodružný film mít. Příjemná záležitost, která rozhodně nepůsobí televizně...85%. ()

Hyger 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, ke kterým jsem se v dětství rád vracel. Se zatajeným dechem jsem vždy přestál ponurou část filmu odehrávající se v hostinci, kde musí Jim a jeho matka odvrátit útok pirátů v čele se strašidelným Slepejšem, aby se pak mohl odkaz kapitána Billa dostat ke správným lidem a cesta za pokladem mohl začít. Především oceňuju to, že se tvůrci drželi předlohy, nepřeháněli to s komediálními prvky (postava Bena Gunna je komická jenom částečně) a nabídli divákovi realistický pohled na jednu z tehdejších námořních velmocí. Ve výsledku jde o skvělou adaptaci klasické knihy a příjemně strávené dvě hodiny. A nesmím zapomenout ani na výbornou hudbu! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Protože jsem knihu dočetl doslova před pár dny, tak můžu prohlásit, že je to asi nejvěrnější možná adaptace. Nechybí jediná důležitá scéna ani zajímavá postava. Prostředí je přesně takové, jaké jsem ho viděl ve své fantazii. Herci se mým vymyšleným představitelům pochopitelně nepodobají, ale většina z nich snese i přísnější měřítka. V jakém jiném filmu si spolu zahráli Christian Bale, Charleton Heston, Oliver Reed a Christopher Lee? Jedinou větší výtku mám k hudbě. Ze soundtracku si nepamatuju ani notu, což je dost tristní. Pořádné burácivé ústřední téma by zahustilo atmosféru a dodalu tomuhle nestárnoucímu dobrodružnému příběhu pořádný šmrnc. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je natočen na motivy knihy "Poklad na ostrově" od Roberta Louisa Stevensona z roku 1883. (StrYke)
  • Loď Hispaniola, bola v skutočnosti replikou lode H.M.S. Bounty, dnes už neexistujúcej lode, ktorá bola vyrobená pre potreby filmu Vzbura na Bounty. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama