Reklama

Reklama

Dej si pohov, kámoši

  • USA Grumpy Old Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režiséra Donalda Petrieho (Mystic Pizza) je především hereckým koncertem dvou osobností – Waltera Matthaua a Jacka Lemmona. Herečtí bardi tu představují dva letité rivaly a zároveň sousedy Johna a Maxe. Oba si už vlastně ani nepamatují, čím začalo jejich „dědkovsky paličaté“ škodolibé nepřátelství, které se sestává z drobných lumpáren a zlomyslností. Karty jsou už léta rozdány a nic by se nezměnilo, kdyby se do sousedství nepřestěhovala extravagantní a stále velmi atraktivní dáma jménem Ariel. Její volnomyšlenkářské chování okouzlí oba postarší pány tak, že v nich navíc vzplane žárlivá mužská rivalita. Svérázná a temperamentní Ariel si ovšem do ničeho nenechá mluvit a vybere si podle svého. Úsměvná komedie někdy s nadhledem a někdy vážněji ukazuje, jak chutná „podzim života“. V druhém plánu sledujeme i milostné vztahy Johnovy dcery Melanie (Daryl Hannahová), která právě opustila manžela a nyní až příliš sympatií věnuje Maxovu synovi Jacobovi. Že by mladí konečně usmířili znepřátelené staříky? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Krindy pindy!". Jedna z nejlepších komedií nerozlučné dvojky Matthau + Lemmon. A také skutečná romantická, která stojí za to. Jejich škádlení ve znamení "co se škádlívá, rádo se mívá", vtipné dialogy a vůbec příjemný a lidský humor a chování hlavních postav jsou největší devízou, pro kterou je možné tento film vidět kdykoliv... ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Jasný důkaz toho, že jak do hry vstoupí ženská, i v důchodcích se najednou zažehne jiskra mládí a můžou spolu s přehledem soupeřit jako dva puberťáci..samozřejmě nejlepší ze všech filmů o dvou kamarádech, kteří si dokážou navzájem pěkně lízt na nervy................moje hodnocení = 8 z 10. ()

Reklama

Wally 

všechny recenze uživatele

Velice pohodová záležitost, kterou na svých bedrech svými skvělými hereckými výkony nesou dva hlavní hrdinové a pání herci - J. Lemmon a W. Matthaus. Tato komedie tu už nějaký pátek je, ale stejně mne vždycky zaručeně pobavi. Oslovení 'Posero' nebo 'Moulo' jsou v jejich podáních prostě roztomilé přezdívky :-) ()

borec999 

všechny recenze uživatele

"Slyšel jsi o Eddiem Hicksovi? -Co? -Zemřel ve spánku". -To je ale šťastnej parchant. Veľmi fajn oddychovka, v závere aj s jemným nádychom Vianočného filmu. Ťaží hlavne z chémie a výborných výkonov hereckého dua ústredných starcov (Lemmon a Matthau), ktorí sa doberajú,urážajú a robia si naschvály ako malí chlapci a toto ich (ne)priateľstvo sa len prehĺbi keď sa do ich okolia nasťahuje atraktívna susedka, o ktorú majú obaja záujem. Zasnežené prostredie Minnesotty malo svoje čaro, vtipy fungovali, dramatickejšia linka taktiež a i záver sa podaril. Slabšie 4*a 70%. PS: Burgess Meredith (známy hlavne ako tréner Rockyho Balbou) bol ako 94 ročný otecko Jacka Lemmona nenapodobiteľný a sypal hlášky jedna radosť. ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Krásná komedie, která není ani tak založena na scénáři, na režii, na hudbě, ale na hereckých výkonech. Oba dva hlavní představitelé to ale opět zvládli skvěle a já se nenudil! Vše ostatní je vedlejší a já musím odpustit i průměrnou televizní režii a v podstatě neoriginální hudbu Alana Silvestriho( i když je to můj oblíbenec). Skvělý film! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Walter Matthau utrpěl díky mrazivým podmínkám v Minesotě zápal plic. (HellFire)

Reklama

Reklama