Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (679)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Blow sľuboval strhujúcu životopisnú drámu z divácky veľmi atraktívneho prostredia. Lenže Demme nevložil do filmu žiaden autorský vklad, skladá za sebou rutinne udalosti z Jungovho života, nedokáže vytvoriť sugestívnu atmosféru a tak mu to zachraňuje hlavne Depp. Niektoré scény sú vyložene zle natočené, predovšetkým tie sentimentálne, kde máme ľutovať drogovo závislého gangstera zato, že si zpackal život aj potom, čo dostal viacero šancí na zmenu životného štýlu. Najviac ma iritovala režijne, ale aj herecky nezvládnutá sekvencia v Mexiku, kde dá Molla zbiť podrazeného Deppa. Na De Palmove alebo Scorseseho životopisné majstrštyky to ani náhodou nemá, ale za zhliadnutie Blow stále stojí. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na filmu je nejzajímavější asi ta aura toho, že samotnej režisér se pár měsíců po premiéře předávkoval kokainem a umřel. Jinak nic moc. Příběh je vyprávěnej strašně zkratkovitě a zmateně a pořád se tam objevujou nový a nový postavy, aby bez vysvětlení zase někam zmizely. Hodně postav se mi navíc pletlo mezi sebou. Od chvíle, co se film dostal někam do roku 1980, jsem se v tom už úplně ztratil. Konec o tom, jak se hlavní postava jakoby napraví a chce se starat o dceru a píše nějaký dojemný dopisy otci, mě už vyloženě nudil. Feťácký filmy mám jinak docela rád, ale tohle mě nebavilo. Od filmu, co má 83%, jsem čekal rozhodně víc. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Blow je film někde na zcestí. Některé pasáže jsou natočené výborně, některé jsou kýčovité. Johny Depp v hlavní roli je prostě normální, myslím, že tahle role moc hereckého umu ani nevyžadovala. Podel mého, i když má film nálepku "based on true story" je Blow silně zkreslený. Pašerák kokeše je tady vylíčen vlastně jako dobrák. No ale na druhou stranu v jiných filmech bývají pašeráci vylíčeni, jako ztělesnění zla, takže alespoň nějaká změna. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Jak prostě a jednoduše vypadá podle Kokainu "profese" drogového dealera. Stačí mít kamaráda pilota, ukrást letadlo, v Kolumbii vyzvednout pár balíčků kokainu, přistát uprostřed pouště a pak si za odpoledne vydělat pár desítek tisíc dolarů, protože vám každý za trochu "moučkového cukru" utrhá ruce. Pak už vám zbývají jen starosti typu "všechny místnosti jsou narvané bankovkami, kam dáme tyhle tři milióny dolarů?"... Nejsem žádný Deppomil a můj vztah k drogám se určitě nedá označit za vstřícný, ale Kokain se mi prostě líbil. Pochyboval bych o té formulce "podle skutečné události", neb mi řada scén přijde poněkud přitažených za vlasy, ale co, já se bavil... 80% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Blow(Kokain) má jednu nevýhodu, tou je že zůstává vzadu ve stínu všech kokainových filmů, které vznikly v poslední letech a těch zrovna není málo. Při tom si to Blow(Kokain) nezaslouží. Johnny Depp stejně jako ve všech svých posledních filmech neskutečně exceluje a jeho herectví je pro mě touto dobou to nejlepší, na co se dá podívat. Penélope Cruz je krásná a velmi se hodí k Johnnymu, i když v závěru se z ní stane neskutečná mrcha. Ve 124 minutách je nám představen jeden muž a jeho život od počátku jeho drogové dráhy až po její konec. V podstatě je to smutný příběh jednoho muže, který chtěl žít na vrcholu se vším co k tomu patří a nezvládl to. Ted Demme k životopisu přistoupil velmi příjemně a pokud se na konci snímku najde někdo, kdo postavu Johnyho Deppa nemiloval či neobdivoval pochybuji o jeho lidskosti, protože tento film není o zlých a hodných, ale jen o těch zlých. Jejich důvodech, pocitech, touhách a jejich konci... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Ve filmu zazní píseň "Can' t You Hear Me Knocking" od The Rolling Stones. (Terva)
  • George Jung (Johnny Depp), najznámejší Američan predávajúci kokaín, sa dostal 2. 6. 2014 po 18 rokoch väznenia opäť na slobodu. (Ghostix)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama