Reklama

Reklama

Plán 9

  • Česko Plán 9 z vesmíru (více)
Trailer 1

Pilot Jeff Trent nevěří vlastním očím, když během běžného letu narazí na kosmickou loď, patřící mimozemšťanům z daleké planety. Ti přiletěli na Zem, aby zabránili lidstvu v sestrojení zbraně, schopné zničit veškerý vesmír. Bohužel, všechny pokusy o nekonfliktní řešení jsou marné, a tak vetřelci musí přistoupit k radikálnímu řešení – použijí Plán č. 9. Oživí všechny nedávno zemřelé obyvatele Země a s pomocí takto vzniklé zombie armády se pokusí lidstvo zastavit. Svou invazi začnou na hřbitově nedaleko místa, kde bydlí Jeff se svou rodinou. Odvážný pilot je tak první, kdo se musí agresorům postavit... (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (549)

InJo 

všechny recenze uživatele

Něco tak roztomile špatného a naivního si hodnocení odpad! prostě nezaslouží... ;) Plán 9 je kultovní sračka, o jejíž filmařských (ne)kvalitách nemůže být sporu (tenhle film je bezkonkurenční učebnice filmových chyb a totálního neumětelství), ale ta Woodova láska k filmařině a neuvěřitelně směšná řešení snad všech scén vyvolávají pocity, jaké při sledování filmů nezažívám zas tak často. To plné hodnocení je však každopádně především recese (navíc nevím, jak to zhodnotit spravedlivě - přeci jen ta velká míra nechtěné zábavy taky určitě hraje svou roli). ()

Lima 

všechny recenze uživatele

5 hvězdiček....Asi si někteří pomyslíte, že jsem padlej na hlavu. Ale film, jako je tento se dá hodnotit dvojím způsobem - rozumem nebo srdcem. Hodnoceno rozumem, je to jasný odpad, protože něco tak filmařsky příšernýho se jen tak nevidí. Ale srdcem - to je jasná pětka, protože já se tak bavil! Když odmyslím tři nudné a dlouhé dialogové scény, je to jeden nášleh vedle druhýho. Nezapomenutelným vrcholem filmu je pro mne scéna, kdy vampír honí pilotovu ženu po hřbitově. Díky nadpozemsky příšernému střihu se tu v jeden okamžik střídá den a noc, světlo se šerem, Bela Lugosi ve statickém záběru a jeho dublér se zakrytou tváří, aby nebylo poznat, že nejde o Lugosiho (což je samozřejmě velmi směšné). Tato sekvence se okamžitě zařadila mezi můj TOP 10 mých oblíbených filmových scén všech dob. Rozum se vzpírá tomu uvěřit, že to nebyl od Eda Wooda záměr. Úžasný je také interiér ufonské lodi, sestavený ze dvou stolů, jedné stoličky, pár přijímačů a jednoho žebříku (!!!). A korunu všemu nasazuje armádní velitel, který v jedné scéně udává armádě povel k palbě. Má to vypadat, že stojí kdesi venku, přitom za jeho zády vidíme ateliérovou stěnu se záhyby, na kterou ještě herec vrhá stín. A podobných perel tam je nepočítaně. Celé je to tak hrozně špatné a přitom zábavné, že je to mimo normální hodnotící kategorie. Proto se přimlouvám - mějme rádi Eda Wooda. Bez něho by filmový svět byl nudnější. ()

Reklama

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Mimozemšťani křísí zombíky a celý svět je v ohrožení. Woodova režijní invence je nulová. Ale aby byla tak špatná, až aby byla geniální? Snad v každé scéně se najde něco, co negativně zapůsobí. Levné studiové interiéry, které mají představovat hřbitov či kosmickou loď. Křečovité dialogy pronášené příšerně přehrávajícím hereckým ansáblem, špatně načasovaný střih a trhavá kamera Dalo by se vyjmenovávat do nekonečna a na posledním místě by stál scénář, který však má (!) myšlenku. Jistě, její neotesané podání je k smíchu, ale opravdu má něco do sebe. Plan 9 from outer space je špatný (možná by se daly použít i horší synonyma), ale je „jenom“ špatný. Občas je totiž řádně nudný a ve srovnání s Tuckerovým Robot Monster také o dost méně „zábavný“. Ale i přesto jej stále lze předkládat filmovému obecenstvu s tím, „jak by to opravdu vypadat nemělo“. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Poprávu legendární zhovadilost. Až po shlédnutí tohoto třetíhu a posledního z jeho 'klenotů', jeví se mi sám Ed Wood jako z vnějšího vesmíru. Nad dějem se vůbec nemá smysl pozastavit. Prupovídky jsou ohromné, zvlášť zcela vážně podaná teorie o zničení vesmíru zapálením slunečních paprsků. Nemrtvé trio Bela(...)-Tor-Vampira přímo exceluje v potácení se po hřbitově. Jediným zklamáním pro mne bylo provedení mimozemšťanů, kteří nejsou nic víc než lidé ve stupidním kostýmu a la Star Trek. Letajicí talíře ještě nevypadají tak hrozně jak se vypráví, vlasec na kterém jsou zavěšeny jsem zaznamenal jen tuším hned v prvním záběru. Z celého filmu je vidět, že se stal pro Tima Burtona hlavní inspirací k Mars Útočí. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Svatá makrelo! Kde je ten nejhorší film všech dob? Dneska se točí asi tak stovky horších ročně, ve kterých se producírují svalnatí hoši a blonďaté krásky a navzájem se vraždí nebo ječí či jenom prostě páří na záchodcích po skončení večírků naplněných absinthem a marihuanou. Nehledě na to, že Belovo cameo mě prostě opravdu dojalo. Tenhle film se mi třeba líbil daleko víc než Dracula s Belou v hlavní roli. Ten je prostě nuda, ale tohle mě bavilo sledovat až do konce. A nemyslím to ironicky. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (40)

  • Lugosi hraje ve svém vlastním kostýmu, ve kterém představoval postavu Draculy na svém turné po městech a jejich divadelních jevištích. (DaViD´82)
  • Těch několik záběrů Bely Lugosiho na začátku filmu (na pohřbu a s kytkou před Johnsonovým domem) nebylo natočeno pro potřeby tohoto filmu. Vznikly ještě před natáčením filmu a, logicky, ještě než Lugosi v srpnu 1956 zemřel. Wood je však do filmu zakomponoval, aby tyto archivní záběry mohl použít. (DaViD´82)
  • Původní název filmu zněl "Grave Robbers from Outer Space". Wood ho však musel změnit, protože producentům filmu, kteří byli baptistického vyznání, to nebylo zrovna moc po chuti. (DaViD´82)

Reklama

Reklama