Reklama

Reklama

Mstitel

Trailer

Obsahy(1)

Hlavní postavou je bývalý policista Frank Castle, jehož manželka a děti se před pěti lety staly obětí atentátu, bomby, kterou pod jejich auto nastražil úlisný mafián Gianni Franco. Protože také on byl úředně prohlášen za mrtvého, zmizel v podzemí města, kde si v systému kanalizačních stok a chodeb vybudoval tajnou základnu. Od té doby se zjevuje s heslem vinní budou potrestáni jako nelítostný soudce, porota i kat zabíjí zločince, kteří unikají spravedlnosti. Za těch pět let jich má na kontě hodně přes stovku a brzy přibudou další. Jedním z těch, kdo tuší pravou totožnost tajemného mstitele je bývalý Castlův parťák Jake Berkowitz. Do tuhého jde v okamžiku, kdy se do města vrátí Franco, aby znovu doplnil prořídlé řady zločinu, zdecimované nelítostným Punisherem. Chce spojit všechny mafiánské rodiny pustit se s nimi do boje proti japonské Yakuze, vedené nelítostnou kráskou Lady Tanakou, která se chce zmocnit nadvlády nad městem. Její tah je krutý a postaví Punishera do nečekané situace. Tanaka totiž unese mafiánům jejich děti, včetně Francova syna Tommyho. A protože Punisher netrestá nevinné, pronikne do sídla Yakuzy a zachrání je. Jediný, kdo shodou okolností zůstane v zajetí japonské mafie je právě Tommy. Punisher se pro něj vrátí, ale je přitom dopaden. Zoufalý ze ztráty svého syna, pomůže Franco Punisherovi uniknout z vězení a přesvědčí ho, aby se společně s ním vydal zachránit jeho syna. Společně pobijí poskoky Lady Tanaky a nakonec i ji samotnou. Zachrání Tommyho, ale nakonec stanou proti sobě. Dva nesmiřitelní rivalové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

Nin 

všechny recenze uživatele

Z větší části noční můra fandy komiksového Punishera. Ten film opravdu JE takový, jaký se na první pohled zdá - Tupá béčková kravina s nesympatickým hlavním hrdinou, která nemá prakticky nic společného s komiksem. Čili lebku na tričku neuvidíte (jedině na dýkách, které občas zanechá v oběti) a Punisher je na motorce častěji než Ghost Rider a v kanále víc doma než Želvy ninjové. Dále jsou aplikované klasické prvky akčních céček - Hrdina přežije výbuch, i když je skoro v jeho epicentru, díky neprůstřelné vestě sebou po zásahu z pistole jen trochu cukne (po dávce ze samopalu dokonce spadne na zem a až potom vstane a vesele pokračuje v tom, co dělal) a i ty nejlepší japonský ninja bojovníky přepere americkej polda. Zápletka je pitomá, zahrnuje až moc dětí, všeznalou ženskou, která umí i tomu největšímu tvrďákovi promluvit do duše, a záporáci jsou skoro k smíchu (o herectví Dolpha radši mluvit nebudu). Ale - sem tam se na pár akčních scén dívat dá, moc to nenudí a v necenzurovaný verzi je i dokonce pár pěkných scén (moje srdce zaplesalo, když jedný příšerný postavě Dolph zlomil vaz). Verze z roku 2004 je samozřejmě mnohonásobně lepší. (3/10) ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

S Dolphom je to trochu ako so Stevenom Seagalom...na konci 80tych rokov mali ešte elán začiatočníkov a výsledný efekt ich hereckého snaženia nie je taký tragický ako v dnešných dňoch...Punisher je klasické akčné béčko ôsmej dekády, nič viac nič menej. Lungren s tým svojim sfetovaným pohĽadom ako hrdina z kanála, ktorého nezastaví nikto a nič-parádička:))) Som fanúšikom týchto akčných starých "skvostov" najmä keď sa na to človek pozerá v týchto časoch, dobre sa zabaví:) ()

Reklama

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Komiksy s Punisherem mám tak nějak načtený a i přes to že nejsem nějak velký fanda, tak jsem si vždy komiks s ním poměrně užil. Proto musím říct že mi přijde že se Lundgren do té role hodil, jasně to přebarvení vlasů a jeho pastelkama namalovaný strniště mu nežeru, ale jinak? Perfektní volba, jeho bezduchý až místy mrtvolný výraz skvěle sednul k chlapovi co přišel o vše, a tak je už pouze prázdnou schránku kterou pohání pomsta.  Samotná akce je skvělá a poměrnou brutalitu jsem ocenil, jasně nečekejte žádnou gritty, zemitou a realistickou akci. Tohle je pořád akční film z osmdesátek - které tu jsou hodně cítit-. Takže tu čekejte občasný humor či přepálenou akci. Pokud na tu hru přistoupíte tak se podle mě rozhodně nejedná o urážku komiksu. Ba naopak mi přijde že tu Franka vystihli dost dobře a Lundgren si to dal na pána. Takže jako akční jízda skvělý. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tahle verze Punishera mi docela sedla. Mám jenom mlhavou představu o čem komiksy s Punisherem jsou, tudíž nevím, jestli se tenhle konkrétní příběh v komiksech vyskytuje nebo ne, každopádně se mi ale líbilo prolínání klasického amerického podsvětí s nepoměrně exotičtější japonskou Yakuzou. Ani akce nebyla špatná, v podstatě se to rozbíhá bez delších průtahů už od začátku. A dočkáme se nejen klasického střílení, honiček v různých vozidlech, ale i soubojů nablízko v asijském stylu. Zkrátka taková všehochuť příjemná na pohled. P. S.: Dolphovi tmavé vlasy sice sluší, ale stejně je to nezvyk, když ho furt člověk vídá ve filmech blonďatého :). ()

Derek 

všechny recenze uživatele

prijemne akcne a brutalne spracovanie komixu o punisherovy. skoda ze film nedostal lepsieho rezisera, lebo vsetka akcia (ktorej je dost a je roznoroda) je nakrutena prinajlepsom priemerne. lundgren ma dost vela kvalitnych hlasok (What the fuck do you call 125 murders in 5 years? Work in progress.) a je spravne temny frank castle. napriek svojej relativnej lacnosti (vsetky zabery interierov posobia dost prazdno) je to solidna zabava a pre mna najlepsi z filmov o pomstitelovy... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (15)

  • Dolph Lundgren zvládol väčšinu svojich kaskadérskych kúskov sám. (m.a.t.o.)
  • Punisher (Dolph Lundgren) má upravené strniště a je špinavý tak, že čisté a neoholené části obličeje vytváří dojem lebky, tedy symbolu, který používá Punisher v komiksech. (sQelle)

Reklama

Reklama