Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Jesse dostává poslední šanci od sociálního pracovníka Mercera. Musí konečně začít spořádaně žít u nových pěstounů Glena a Annie Greenwoodových. Pokud ne, čeká ho za jeho kousky tvrdý postih. Jesse musí také vyčistit chodby v delfináriu, které se svým kamarádem posprejoval při útěku před policií. Tam se seznamuje s údržbářem Randolphem, cvičitelkou Rae a kosatkou jménem Willy. Jesse si všimne, že kosatka reaguje na foukací harmoniku. V noci se tedy tajně vrátí do delfinária, aby si tuto teorii potvrdil. Stane se mu ale nehoda a Willy Jesse zachrání před utonutím. Protože se chlapci v delfináriu líbilo a jeho práce končí, zařídí Randolph, aby tu mohl dál pomáhat. Chlapec se s kosatkou sbližuje a vzniká mezi nimi zvláštní pouto. Majitel delfinária se chce Willyho zbavit, protože nevydělává žádné peníze. To se ale Jessovi nelíbí a rozhodne se kosatku zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

dražis 

všechny recenze uživatele

Myslím, že pro děti je to pěkná pohádka, která obsahu je vše co potřebuje. Dobro, zlo a šťastný konec.Nic víc, nic míň. A ať už chcete nebo ne, při jediné zmínce o willym se každému vybaví poslední scéna a musí si říct, že při jakémkoli dnešním odporu to kdysi žral jako všichni ostatní. 2,5*. BTW dvojka trojka nestojej za nic. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Willyho jen těžce hodnotit spravedlivě, neboť v mém dětství snímek téměř neopustil videopřehrávač a rotoval v něm pořád dokola. Od dětství jsem film neviděl celý, pouze útržky, nicméně i z těch kousků bylo zřejmé, že se v rámci rodinného žánru jedná o nadprůměrné dílo, které získává plusové body začleněním kosatky jakožto netradičního přítele, čímž získává na atraktivitě a z tohoto prvku těží téměř maximum. ()

Reklama

-soch- 

všechny recenze uživatele

Film môže skutočne pôsobiť až príliš dojemne pre istú skupinu publika. Na mňa práve ani nie, hoci posledná scéna je príjemným príkladom happyendu. Za sedemnásť rokov sa stal klasikou rodinného filmu. Prekvapila ma voľba TV Markíza, ktorá pri (asi) opätovnom zakúpení práv zadala do výroby nový slovenský dabing a ten český, s ktorým film odjakživa vysielala už určite neprídeme (v súvislosti s jej vysielaním) do styku. Hoci som bol na český dabing už zvyknutý, ani ten slovenský nie je najhorší: MAREK SUCHITRA, DANIELA MACKOVIČOVÁ, IVAN ROMANČÍK, EMAN HASON, ANDREA KARNASOVÁ a ŠTEFAN KOŽKA. Réžia slovenských dialógov: JOZEFÍNA ŠUJANOVÁ ()

Elin 

všechny recenze uživatele

Filmy se zvířaty o zvířatech můžu, ale bez patosu. Tady je ho tolik, že se z toho jednomu udělá špatně. V průběhu filmu jsem znechuceně obrátil oči v sloup asi tak dvěstěšedesátdevětkrát. Dal bych jednu hvězdičku, ale bez tohoto filmu by nevznikla jedna z mých oblíbených scén v Simpsonových o tom, jak to Willy nedokázal. ()

JanPancir 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl ve druhé třídě tak jsme na tomto filmu byli v kině se školou. Na konci kdy Willy odplouvá svobodně se svou rodinou a kamarády a podkresluje hudba od Michaela Jacksona, tak jsem brečel. Schoval jsem si hlavu do bundy, aby to ostatní neviděli. Měl jsem strach, že by se mi potom mohli smát. Nedávno dávali ten snímek v televizi a já se díval. Na konci ta samá scéna a já byl na měko ve 22 letech. Dneska už si hlavu neschovávám, páč vy se mi smát nebudete a když jo, tak mi to je volný. Dobrý rodinný snímek kdy dobro a zlo je jasně čitelné a konec jak má být. Jednou tenhle film s radostí pustím svým dětem. Zaslouží si to! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Po scéně, kdy Jesse (Jason James Richter) večeří s Greenwoodovími, následuje scéna zobrazující mrak, který vypadá jako kosatka s ploutvemi. Šlo o náhodu při natáčení, nejedná se o tvůrci upravenou scénu. (freelex)
  • Tento film je jediný ze tří dílů, ve kterém hraje Williho skutečná kosatka Keiko. V dalších dílech již byl nahrazen robotickou maketou. (freelex)
  • Nejprve kosatce říkali Siggi, ale pak mu dali jméno Keiko, což v japonštině paradoxně znamená něco jako Štístko. [Zdroj: Denik.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama