Reklama

Reklama

Doprovázení

(studentský film)
  • angličtina It Can Be Any Day

VOD (1)

Obsahy(1)

Praktická lékařka Kamila doprovází svého 90letého otce a Alzheimerovou chorobou postihnutou maminku v jejich finálních stádiích života. Zatímco bojuje s otcovým rozdílným pohledem na život a na smrt, Kamila se také snaží připravit na nejhorší. Na okamžik, který je nevyhnutelný, který ale rovněž může přinést určité vysvobození a přijetí. (FAMU)

(více)

Recenze (2)

Kaleidoskop 

všechny recenze uživatele

Posledním a nakonec i vítězným filmem večera souboje filmových škol byl zástupce pražské FAMU. Myslím, že co do obsahu mu mohl konkurovat jedině zástupce bratislavské VŠMU, ale tento snímek je prostě v některých ohledech mnohem lepší. Má nádhernou kameru, výborné herecké obsazení a krásný silný příběh. Ten podává neuvěřitelně citlivě a hlavně vizuálně poutavě. Ano, občas tam jsou záběry, které by se daly lépe seřadit, aby dávaly větší smysl případně úplně vyhodit, ale jinak tam není na co si stěžovat. Krásný film. ()

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele

Pěkné barvy, práce s kamerou a záběry celků. Mrzelo mě jen, že film nemá žádný moment odlehčený a celý se pohybuje na hodně ponuré notě. Zároveň místy mi přišla práce s ruchy příliš násilná (zvuky kroků ve velkém celku) a moc jsem nepochopila, proč je hlavní hrdinka na magnetické rezonanci. Každopádně poctivě zpracované dílo o smutném osudu postav, kterým nezbývá nic jiného, než se s ním smířit. ()

Reklama

Galerie (11)

Reklama

Reklama