Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hazardního hráče (Matt Damon), který je postaven před osudovou volbu mezi láskou a hazardem. Příběh studenta práv, který svou nechuť zařadit se do "normální" společnosti kompenzuje geniálním talentem. Mike má totiž neobyčejné kombinační schopnosti a dovede uhodnout, jaké karty mají v ruce jeho partneři v pokeru. Na rozdíl od většiny profesionálních hráčů se ale Mike snaží nepodvádět a v tom se rozchází se svým komplicem, utápějícím se v dluzích (Edward Norton). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšikov pokru povinnosť. Z pohľadu amatérskeho hráča mi herná rovina filmu pripadala zaujímavá. Rovnako tak herecké obsadenie. Norton, Malkovich, Torturro a Landau v jednej hre, to je skutočný pôžitok. Ale napriek správne budovanej atmosfére a napätiu, ma to vôbec nestrhlo. Čím netvrdím, že to je film nemastný-neslaný, ale chýbajú mu silnejšie momenty. (70%) ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem fanda filmů z hráčského poker-prostředí, tak tady musím svůj názor změnit. Pěkný příběh dvou kluků, kteří když nemají v kapse karty a nebo žetony, tak jako kdyby nežili. Celý film má svižný průběh a já jsem se ani minutku u filmu nenudil. Na kvalitní herecké výkony Matt Damona na kterém bylo vidět, že mu role opravdu sedla jako ušitá, a jeho "povedeného" parťáka Edwarda Nortona, který ho vždycky zavede do průseru a Johna Malkoviche jako ruského KGB-pokermana se mužete spolehnout. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne se Matt Damon probudil a usoudil, že by mohl, než se stane Bournem, ztvárnit někoho, koho nebudou chtít ve filmu všichni zabít a diváci upřímně a důvodně nenávidět. Neb je to zlatý americký chlapec, měl víc štěstí než rozumu (skutečně žádný problém) a osud mu přihrál dobrý film a jako parťáka Edwarda Nortona (ach). Pořád nemám ráda Matta Damona, ale v tomhle filmu jsem mu přála, aby vyhrál a ne, aby zemřel smrtí krutou a strašlivou. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Hráčský film Mattem Damonem a Edwardem Nortonem. Přesto, že se o poker moc nezajímám, jsem si film stejně užil. Matt hraje kluka, který se v pokeru ošklivě spálil, a proto se od něj i díky své přítelkyni drží dál. Edward hraje jeho přítele z dětství, který je věčný průserář a právě ho pustili z vězení. Namočí Matta zpátky do pokeru a tím začnou problémy. Někdy se jim daří a někdy zase ne. Dluhy stoupají a lichvářům dochází nervy. Vše rozhodne až závěrečná hra. John Malkovich tu má menší roli. "Můžu tě porážet klidně celou noc." ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nemůžeme utíkat od toho, co jsme. Náš osud si nás vybere.“ Vášeň pro hru rovnající se zničující závislosti…Na tomhle filmu se mi moc líbilo, že nemusíte být hráčem, dokonce nepotřebujete ani znát pravidla k tomu, abyste si ho užili. Snímek je navíc vyvážený co do poměru hraní karet a dění mimo herní stoly, kde oba hlavní hrdinové klesají stále níž. Na Hráče jsem se primárně chtěl podívat právě kvůli ústřední dvojici a ti jsou naprostí sympaťáci, kterým lehce odpustíte, že občas fixlují, jak kdyby se nechumelilo (tedy hlavně Červ, který nezná míru). Ale dobré jsou i vedlejší postavy, kupříkladu takový Malkovichův Rus, který mi sice s tím přízvukem přišel nejdřív trochu k smíchu, ale jak jsem si na něj zvykl, stále víc jsem si užíval jeho ztvárnění. Nadšení do hry spolu s chutí na stále další se na plátno podařilo převést zdařile, jednotlivé „partičky“ baví, a pak je tu samozřejmě napínavý poslední duel…Samotný konec se mně líbil a ve svém vyznění mi přišel i vlastně dost pravděpodobný. Vidím to na solidní 4*. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Matt Damon a Edward Norton se zúčastnili světové soutěže v pokeru. Náklady 10 000 USD pokrylo studio Miramax. Matt Damon vypadl po čtyřech dnech, když jej vyřadila světová legenda pokeru Doyle Brunson. (Tygrys)
  • Při realizaci filmu spolupracovali mistři a znalci pokeru. Hlavním konzultantem se stal známý hráč Mike Selza. (Tygrys)

Reklama

Reklama