Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když jste nejvtipnější a nejrychleji mluvící papoušek na světě, můžete se ocitnout ve světě potíží - velmi rychle - jak zjišťuje Paulie v tomto dobrodružství k popukání, které ocení celá rodina. Když se malý ptáček s velkou osobností vydá najít milující dívku, která jej vychovala, zjišťuje, že jeho schopnost mluvit jej dostane do velkých problémů. Ale díky své schopnosti se rychle vykecat z každé šlamastyky, svému daru žvanit, srdci plnému naděje a podivnému zvěřinci lidských přátel si nakonec uvědomí svůj nejdůležitější sen - být konečně doma! (Paramount Network)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

genetique 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších rodinných filmov, tak keď sa vám to páčilo, nebojte sa pridať hviezdičku! Mne sa to páčilo aj keď som mal desať, aj teraz, keď mám dvadsať. A mám silný dojem, že si to pozriem rád aj s deťmi, keď budem mať štyridsať. Taká milá pohodička so slzami na konci, s perfektným dabingom hlavne u Paulieho a krásny a talentovaný herec-papagáj, dojemný príbeh, pár zlovestných postáv a záver ako má byť. 80%. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Leč je z toho cítít zřejmý vliv kultovní Lassie, tak si to ve své variaci plní všechno, co má. Dojemné rodinné vyprávění, které přes všechny osudy, jenž spojuje utváří velmi funkční příběh. Moc dobře odvedené scény s papouškem, kde mluví. Zcela jasně to má spíše televizní parametry a ve svém tempu to nemusí být úplně nejzáživnější, ale jde o snímek, který po letech nějak zkultovněl. 70% ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Rodinne filmy s inteligentnimi zviraty uz se mi hodne zprotivily (hlavne ty, kde zvirata sportuji). Tohle me ale opravdu chytlo, jednak protoze mam rad papousky, ale hlavne je tenhle dil skvele natoceny, ten Aratinga opravdu exceluje. Byl tak uveritelny, ze me tezce premohl i ten sentiment, a to mi bylo 12 uz hodne davno. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Příjemná rodinná komedie, velmi rád se na tento film dívám, a pokaždé se mi moc líbí, asi to bud taky tím že já sám doma chovám papouška i když nemluví tak skvěle jako Paulie. Papoušek vypráví své příběhy a historky z toho co zažil, jsou to zábavné, vtipné ale i smutné historky. Dobře vymyšlený příběh, na jehož konci se papoušek šťastně vrátí ke své majitelce Marii. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Mít doma papouška je fajn. Mít doma papouška, který se naučí mluvit je super. A mít doma papouška, který dokáže mluvit a myslet jako člověk je k nezaplacení. A tenhle film o jednom takovém výjimečném a geniálním papouškovi vypráví, a je to příběh rozhodně zajímavý a originální. Musím se přiznat, že já mám rád skoro všechna zvířátka, ale pro pejsky a papoušky mám obzvlášť velkou slabost, a papoušek jménem Paulie mi ihned přirostl k srdci a zamiloval jsem si ho. Byl to sympaťák, byl i docela vtipný, byl roztomilý a hlavně byl inteligentní, a to z něj udělalo jednoho z mých nejoblíbenějších zvířecích filmových hrdinů. Jeho příběh byl zajímavý a úchvatný a jeho putování zpět ke své původní majitelce bylo napínavé a až do poslední chvíle jsem netušil, jak příběh dopadne, ale tvůrci mě nezklamali a papoušek nakonec došel svého cíle. Tenhle film nemá nějaké velké ambice, jeho cílem bylo pobavit a zaujmout celou rodinu od malých členů rodiny až po ty velké, a to se mu v mém případě povedlo. Film jsem si užil a uděluji tak čtyři hvězdy, protože tenhle film si je dle mého názoru rozhodně zaslouží. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Další variantou pro dabéra Pauliho byl Buddy Hackett, pro lepší dojem byl však upřednostněn Jay Mohr. (Borrtex)
  • Mezi lety 1998 a 1999 byl film distribuován ve 24 zemích v 10 jazykových verzích. (Borrtex)

Reklama

Reklama