Reklama

Reklama

Titulní postava Happy Gilmore je dospívající mladík z předměstí, který sní o kariéře slavného hokejisty. Přes své nadšení pro hru a temperament však postrádá pro hokej potřebný talent. Jednoho dne se stanou dvě věci, které spolu zdánlivě vůbec nesouvisí. Happy objeví, že babičku, která ho vychovala, soudně vystěhovali z domu, protože neplatí daně. A pak čirou náhodou zjistí, že jeho divoký styl střelby na bránu je sice pro hokej naprosto nepoužitelný, může však být velmi účinný v golfu. Aby mohl vykoupit babiččin dům zpět, začne hrát o peníze. Setká se přitom s golfovým trenérem Chubbsem, který mu začne pomáhat a přesvědčí ho, aby se přihlásil na místní turnaj. Překvapivý úspěch ho přiměje k přestupu na profesionální dráhu. Navzdory neobvyklému stylu, nesoustředěnosti a hokejovým manýrům, které se ke golfu příliš nehodí, začíná Happy vyhrávat turnaje. S Chubbsovou pomocí se snaží zlepšit styl hry a připravit se na střetnutí s favoritem Shooterem. Krátce před zápasem umírá jeho trenér, ale Happy, povzbuzován sympatickou komentátorkou Virginií, přece jen do hry nastoupí. (TV Nova)

(více)

Recenze (214)

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele

Jedna z trochu slabších Sandlerovek, ale i přesto v celku zábavná. Film zapadá do kategorie bláznivých komedií, což někdy není na škodu, ale furt se na to dívat nedá. To je přesně tenhle případ. Určitě mi film nijak nevadil, pokud poběží v televizi a já budu mít zrovna čas a chuť rád se na něj podívám, ale že bych si ho ještě někdy pouštěl, to asi ne. Adam Sandler zde hraje vzteklouna, což jsme mohli vidět i v jiných filmech. No co vlastně už k tomu dále říct komedie je to poměrně podprůměrná, ale prostředí golfu smíchané s hokejem, je zajímavé. Řeknu to takhle pokuď by v tom nehrál Adam Sandler asi bych si to ani nepustil a pokud ano dostalo by to stoprocentně o hvězdičku méně. Neříkám že by tu předvedl bůhvíjak dobrý výkon, ale ano díky němu je film o něco lepší a zajímavější. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jako ztřeštěná komedie z golfového prostředí snímek přímo útočí na naše bránice. Adam Sandler se tu ve své roli až neskutečně naplno vyřádil. Místy by sice mohl krapet ubrat plyn, neboť jeho výkon hraničí až s přehráváním, ale jinak to má šťávu a vtip a to je na komedii to nejhlavnější. Dá se říci, že se jedná o jeden z jeho lepších filmů z devadesátých let, ke kterému se dá bezpochyby vracet. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Ikdyž jsou Rivalové s přibývajícím časem poněkud stereotypní, jde o svěží vítr do plachet golfového sportovního odvětví. Lehce impulsivní Sandler tomu dává šmrnc a my se můžeme na vlastní oči přesvědčit, že spojení hokeje a golfu nemusí být vůbec na škodu. Navíc se dá takto docela slušně vydělat. Trochu mě ale mrzela nedotažená událost kolem B. Stillera a Sandelrovy babičky. 70% ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Základní kámen slávy Adama Sandlera. Tahle geniální komedie nesedne každému, ale předurčila už napořád směr, kterým se bude Sandler ubírat. Osobitý styl humoru (někdo by řekl trapného) dua Dugan-Snadler je zde dobře vybroušený jako zářivý diamant. Na tomto filmu se Sandler udělal a já si to vždycky rád pustím, když se budu chtít dobře pobavit. Nedoporučuju to snobům a milovníkům golfu. Tohle je naprosto dokonalá satira, která si podává tento snobský sport tak, jak to nikdo jiný nedokázal. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Sandlera vcelku mohu, ale Sandler ve sportovních ,,filmech,, to je jak pěst na oko... A zde to navíc nebylo ani tak o golfu jako o krocení emocí cholerika. Jeho arogantní sok nebyl nijak příjemný, ale dle záběrů to byl Pan golfista tudíž nechápu, proč měl ze Sandlera tak nahnáno a musel se tak vztekat a nakonec prohrát či řešit nějaké věci jako Sandlerův dům atd... Takovému hráči by měl být nějaký amatér (který ani neumí patovat) úplně ,,volný,,. Jinak velmi pobavilo hodnocení jamek - sok hodí míček do jezera a pomalu neztratí. Nebo Sandler mine pak hraje dál a 3x mine a hned na to míček hodí do lesa a jak se změní skóre na tabuli? Sandler je stále pod parem a ,,jen,, o 4 rány za sokem = musel nahrabat fůru úderů pod par na předchozích jamkách, aby byl na tom tak dobře, což se logicky nestalo tudíž, kde byla ta ztráta? Asi ve scénáři. Jako bída občas jsme se pousmál = 2z5 jsou až kam. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (16)

  • Film je prvním vítězem ceny MTV Movie Award pro nejlepší bitku. (KucC)
  • Film mal pôvodne obsahovať scénu, v ktorej sa Happy Gilmore (Adam Sandler) dozvie, že s jeho babičkou bolo v domove dôchodcov zle zaobchádzané a vyhodí sanitára (Ben Stiller) von z okna, nakoniec však bola vystrihnutá. (misterz)
  • Ve scéně, kdy si při rozhovoru s Happym (Adam Sandler) objedná McGavin (Christopher McDonald) Martiny, dává si do skleničky napíchlé 2 olivy. V dalším záběru je však ve skleničce oliva jen 1. (Ruuzha)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama