Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mistr bojových umění, bývalý příslušník speciálních jednotek a skvělý kuchař Casey Ryback se na nádraží setká se svou neteří Sarah a společně nastoupí do luxusního vlaku Grand Continental. Ten krátce po odjezdu přepadne komando zabijáků, vedených geniálním vynálezcem Travisem. Zavraždí strojvůdce i další personál, cestující vezmou jako rukojmí a zřídí ve vlaku řídicí centrum, s jehož pomocí se zmocní smrtonosné satelitní zbraně, kterou kdysi Travis vymyslel. Hrozí, že srovná Washington se zemí, pokud mu vláda nevyplatí miliardu dolarů. Protože se vlak pohybuje, nedokáže armáda únosce zaměřit, a tak je opět jedinou šancí pro miliony lidí kuchař, kterému se podařilo uniknout ze spárů teroristů. Když Ryback zjistí, co je ve hře, pustí se s pomocí černého kuchaře Bobbyho neohroženě do boje. Jenže pak se štěstí začne obracet. Odpočítávání začalo a Ryback má poslední šanci, jak zabránit krveprolití. (TV Nova)

(více)

Recenze (294)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tento film poznam takmer naspamat. Scenar opat ako u Under Siege 1 vykrada Willisovu seriu Die hard, ale ako som uz spominal, pacilo sa mi to vykradanie pred 16 - 17 rokmi a paci sa mi to stale. Nemyslim si totiz, ze to vykradanie je az taky problem. Tentokrat vsak Stevo Seagal nezachranuje lod, ale vlak. Film je natlakovany dostatocnym mnozstvom akcie, vybuchov a prestreliek, Seagal efektivne pouziva svoje aikido na uchu a oku lahodiacu likvidaciu protivnikov /teroristov v tomto pripade ..../. Jeden z najlepsich Seagalovych filmov. 90 % ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Umíte si po skončení tohoto filmu představit cestu vlakem bez Seagala ? Já ani omylem ! Strachy z teroristů bych nedojel ani do Berouna. Vynikající, dynamický akční snímek se skvělým Seagalem dává cestování vlakem nový rozměr a spousty nápadů jak si krátit čas v pendolínu na cestě do Ostravy. Blbnutí na střeše, přebíhání z vagonů do vagonů venkem, skákaní do podvozku vlaku, vystoupení z vlaku zkombinované navíc pádem ze skály a následný návrat do kupé pro nekuřáky skokem ze skály. Samozřejmostí je řízení lokotky, házení zápalných láhví do vagonů kde sedí lidi s jiným politickým názorem, střelba do kluků co jsou ve vagonu se svejma holkama a v neposlední řádě instalace satelitů do kupé pro sledování placených kanálů od UPC. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Čo to bolo?" "Hovorí sa tomu orgazmus."//"Kozy na skapanie!"//"Kurva, zničil si mi kožák!"//"V kuchyni na mňa nikto nemá."// Nesmrteľné hlášky, Casey "Kurva" Ryback v najlepšej forme, "Zbouchnutá" Katherine Heigl v rozpuku svojho teen pôvabu, halda prehrávajúcich béčkových záporákov i tradičných vojenských debilov, plno nekvalitnej zadnej projekcie, scenár stupídny až do špiku zlámanej kosti a k tomu bombastická hudba Basila Poledourisa, "vtipný" černošský poskok a vybuchujúci model vlaku. Ako to môžete nemilovať???!!! ;-D ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Teroristo, necestuj tým vlakom, budeš zláman, ani nevieš ako… Nabízí se napsat, že Caseymu už raší brada number two (zřejmě důsledek kompletního vyjedení spižírny na USS Missouri) a jeho představitel má obličejovou mimiku ústředního nocležníka z mauzolea na Rudém náměstí, ale nemohu. Vždyť já viděl asi tak 12x víc filmů se Seagalem, než těch od Franca Zeffirelliho! Mám Tě rád, Stevene! Liposukcím navzdory.. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy sám proti zbytku světa. Uvažoval jsem o 5, ale akce není tak našlapaná a intenzivní jako třeba v 96 hodin a přece jen tvrďácké vtipné hlášky tu nejsou tak tvrďácké a vtipné jako třeba ve Smrtonosné pasti nebo Komandu, i když na: "co se tu děje chlapi? Někoho zastřelili. Kde? Tady." prááásk prááásk jen tak nezapomenu. 85% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (15)

  • Aikido technika, která je ve filmu dvakrát (nejprve Sárou a na konci Bobbym) názorně předvedena, se nazývá Nikkyo. (Lateef)
  • Zvuk, ktorý vydáva počítač Travisa Danea (Eric Bogosian) pri odpočítavaní, je v skutočnosti pípanie pageru Motorola. (m.a.t.o.)
  • Rčení Travise Danea - "Štěstí přeje připraveným!" - je citát Louise Pasteura. (Lateef)

Reklama

Reklama