Reklama

Reklama

Finále: Útok na Wembley

  • Velká Británie The Final: Attack on Wembley
Ukázka z filmu
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, 2024, 82 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Anglie má konečně šanci na velké fotbalové zlato. Šest tisíc fanoušků bez vstupenek ale před finále Eura vtrhne na stadion ve Wembley a nechá za sebou spoušť. (Netflix)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (10)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V časti dokumentu Netflix objavil teplú vodu. Ono to nie je žiadna novinka, že anglickí fanúšikovia sú retardi. A nielen futbaloví fanúšikovia, hoci majú úžasnú a najlepšiu ligu, ale aj Angličan taký, napríklad dovolenKÁR. Ten len nastúpi do lietadla a správa sa hneď ako hovado, úmyselne nehovorím tupé hovado, lebo tuposť a ignorancia je u Angličanov prirodzená, ale ostalo v nich jedno: všade sa správajú ako kolonizátori, ako pupok sveta, ako intelektuáli, ktorých rozumovo ani za 100 rokov nedobehneme, pritom blahobyt im zabezpečilo len ukradnuté bohatstvo z tretích krajín, ktoré zotročili a dnes sa tvária, že ako sú zaostalé, tak sem tam príde aj charita na zaplátanie svedomia. Bežného Angličana ľahko rozpoznať z negustovného oblečenia a antipigmentálneho brucha, ktoré radi vystatujú na obdiv, ako keby to bol znak lordstva. Problém, ktorý dokument, dobre ukázal, je prakticky chudácka polícia, ktorá nekoná, ani poriadne ozbrojená nie je, chodia si na koni, ako keby sa práve poriadal nejaký zápas v polo, no a myslia si, že ono sa to nejak podobrotky vyrieši. Ale z hajzlami sa nemá jednať v rukavičkách. Záverečná fáza dokumentu o rasizme bola samozrejme podnetom na to, aby netflixovský dokument vôbec vznikol, ale ukázal hlavne to jedno: najväčší rasisti sú práve tí, ktorí na seba vešajú čo najviac tolerantných vlajok. Inak, v takom Rusku sa s neporiadnymi fanúšikmi bavia celkom inak. Zaujímavé video. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Ještě mám v živé paměti, když jsem natěšeně fandil v televizi Italům, kteří byli poslední spásou před těmi anglickými burany a až do teď jsem nechápal, jak se zápas mohl vůbec odehrát, takže proto mě dokument potěšil, člověk má možnost nahlédnout do zákulisí security stadionu, což se jeví jako zajímavá práce. Prostor tu dostanou také samotní fanoušci, jejichž obhajování vniknutí do stadionu a toho, že by to okamžitě udělali znovu nikdy nepochopím. Bylo by zajímavé, jak by to celé dále probíhalo, kdyby Anglie vyhrála, ale naštěstí tohle spojení k sobě nejde a ten den zvítězil fotbal a rozum před dementy a lítajícími piváky. Čisté 3* ()

Reklama

celticek 

všechny recenze uživatele

Ostuda kolébky fotbalu. Bezohlednost je slovo, které definuje dnešní lidstvo. Banda vypitých dementů, s kterými si bohužel pořadatelé neporadili. Ale měli to hodně těžké. Nejvíc mi samozřejmě vadí, že se to dotklo fanoušků, kteří měli řádně zakoupený lístek. Rasismus v podání Angličanů je už taková klasika. Když Anglie prohrává = svět je v pořádku. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Útok na americký kapitol ? Ne, tentokrát tu máme atak na jeden z nejznámějších a nejslavnějších fotbalových svatostánků na světě. Woodstock jako hovado. Chuligáni, spousta chlastu, drog, odpadků, všelijakého bordela, nějaký ty nahoty ale i krve. Ploty jsou strženy, semafory, pouliční osvětlení a autobus poslouží jako stromy. Na frak dostane i security a chvílema to začne být vážně nebezpečný. Až je zvláštní, že to vlastně všichni přežili. V dokumentu máme hojný zástup - obyčejní fans, otec se svou dcerou, redaktor, ředitel Wembley, securiťák ale i dva výtržníci, kteří se snažili násilně a bez lístku dostat na zápas. Jo je to slušnej hukot. Štěstí, že na konci zápasu začalo vydatně chcát a Anglie prohrála, jinak si nedokážu představit, jakej bugr by následoval potom. Na samém závěru se tu otevírá otázka rasismu, obzvlášť kvůli Rashfordovi, ale vzhledem k pozápasovým reakcím na některé hráče a taky fanoušky to chápu. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jako, čučím jak puk, co se tam dělo.  BuĎ nám to Bosák před finálem vůbec neřek, nebo  to prostě zamlžilo se :o). Mazec, že od neděle od rána se v ulicích u staďáku lilo, jak svině. To se pak není čemu divit, že se to krapet zvrhlo. Dobrý sledovat výpovědi borců, který se tam fakt dostali za dáčo v jednom turniketu s borcem, co zrovna lupen měl. Drsný... ()

Reklama

Reklama