Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novomanželé David (Nick Nolte) a Gail (Jacqueline Bisset) jedou na svatební cestu na Bermudy. Když se potápějí mezi útesy, najdou na dně starý vrak lodi. Brzy zjistí, že nejsou jediní, kdo se o vrak zajímá. Jde o legendární loď s pokladem, jejíž místo potopení bylo po dlouhou dobu neznámé. David a Gail se rozhodnou legendární poklad vylovit. Musí však čelit nástrahám ostatních zájemců o poklad, kterých stále přibývá. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (114)

Han22 

všechny recenze uživatele

Hlubina je takový ten film, který dávali milionkrát v televizi, ale vždycky mi unikl. Teď jsem ho skouknul a váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Největší slabinou filmu je pomalé tempo a velice slabý příběh, plusem jsou překvapivě pohodově postavy a herecké obsazení vůbec (mladý Nolte, mladý Gosset jr., Bissetová je dobrá kočka, starý vlk Wallach, na Čelisti odkazující Shaw) a samozřejmě podmořské scény. Ty jsou natočeny fantasticky a takový boj se žraloky nebo sbírání ampulek je vážně zážitek. Finále pod vodou je také povedené, takže nakonec díky podmořským scénám za čtyři. EDIT 2023: Hlubina je v podstatě nevlastní bratříček Čelistí. Stejný spisovatel, stejný styl vyprávění, podobné postavy (nakonec i Shaw hraje v podstatě totéž) a nechybí ani nějaká podmořská lekačka a samozřejmě žraloci. Jinak je to ale namísto monster hororu klasický dobrodružňák. Příběh a tempo mě už tolik nevadilo, podmořské scény jsou pořád úžasné, ale nechybí i pár pěkných scén mimo (woodoo a k smrti vyděšená Bisetová). Nolte se dočkal v 36 po pár cameích debutu (s příšerným knírem), Gosset nastartoval béčkovou kariéru a já jsem spokojenej. PS: Půlku filmu jsem si říkal proč proboha neodjedou... inu ale hamižnost a zlatá horečka jsou mocné čarodějky :) Dobrodružný film roku 1977. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dovolenkové potápanie s Bissetkou by som určite bral a bolo by mi jedno, či je v tesnom tričku, samozrejme mokrom, alebo v potápačskom obleku. Už v prvej scéne jej hrozilo nebezpečenstvo, to mi stuhla krv v žilách, pričom ju čakali ešte horšie zážitky od prívetivých miestnych černochov. Polovica filmu sa odohráva pod vodou, za to má moje veľké plus, aj v tom období dokázali filmári príjemne natočiť podmorské scény. Ale spôsob rozprávania príbehu a pátrania po poklade mi veľmi nevyhovoval, tam sa už prejavil vek filmu a gradovanie deja je slabšie. ()

Reklama

Cicis 

všechny recenze uživatele

Mladá dvojica , Dávid (Nick Nolte) a Gail (Jacqueline Bisset ) sa vyberú na dovolenkovať na Bermudy , ktorú si spestria potápaním sa .Prenajmú si za tým účelom rybársku loďku so skúseným Adamom Coffinom.Pri potápaní zrazu objavia vrak starej lode a vynesú na povrch niekoľko starých mincí čo samozrejme neujde pozornosti mazanému Adamovi. S nálezom sa vyberú za miestnym znalcom histórie a starým morským vlkom Romerom bývajúcom v starom majáku.Ten podľa starých záznamov a máp identifikuje stroskotanú loď.Dávid a Gail sa začnú denne potápať a stále vynášajú na povrch nové „poklady“.Ich činnosť neujde pozornosti iných záujemcov.Pri ďalšom potápaní ale objavia vedľa ďalší vrak, a to nemocničnej lode z druhej svetovej vojny.V jej útrobách plnej ampuliek morfia číhajú obrovské murény a nablízku sú aj zločinci ktorých zaujíma práve tento poklad.Perfektné herecké obsadenie s krásnou Jacqueline Bisset , ktorá v mokrom tričku nás v tom čase privádzala do vytrženia. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že ačkoliv jsem knihu Petera Benchleyho (autora Jaws a The Beast) nikdy nečetl, tento film jsem viděl v dětství několikrát. Až doteď jsem netušil, že je zařazený do hororového žánru. O horor se však otírá jen opravdu nepatrně a spíše bych v něm viděl dobrodružný thriller (drama), ve kterém nejvíce diváka zaujme především nádherné podmořské záběry a Jacqueline Bisset v průhledném bílém tričku. Tyto dva „prvky“ mi uvízli v hlavě již tehdy a ani tentokrát nenastala změna. Děj mě nenudil, akčních scén tu bylo dost a atmosféra byla vybudována opravdu slušně. Dozajista tomu kromě žraloků dopomohli i černošští gangsteři a jejich voodoo. 60% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • Vrak, k němuž se hrdinové filmu potápějí, byla skutečná loď Královské lékařské společnosti, která ztroskotala v roce 1867 u Britských Panenských ostrovů a rozlomila se na dvě části. (Cherish)
  • Natáčelo se v podmořském ráji na Panenských ostrovech. (ČSFD)
  • V roce 1980 byla Hlubina rozšířena o 53 minut nových záběrů, aby mohla být odvysílána jako dvoudílný televizní film. (Cherish)

Reklama

Reklama