Reklama

Reklama

Chatova země

  • USA Chato's Land (více)
Trailer

Obsahy(1)

Apačský míšenec Chato (Charles Bronson) se během návštěvy zapadlého městečka v Novém Mexiku dostane do potyčky s tamějším šerifem kvůli svému rasovému původu. V sebeobraně je nucen strážce zákona zastřelit, a vydává se na útěk před krvežíznivou bandou pronásledovatelů v čele s kapitánem Whitmorem (Jack Palance). Početná skupinka bílých osadníků plánuje s Chatem učinit krátký proces a vydává se po jeho stopě hluboko do apačského území. Poháněni nenávistí a touhou po pomstě si ovšem neuvědomují, že v nehostinné krajině plné skal se sami stávají kořistí. Nelítostný western britského režiséra Michaela Winnera představuje velmi působivé svědectví o civilizačním střetu amerických osadníků s původními indiánskými obyvateli. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tolik propíraný jednoduchý scénář je podle mého názoru jednoduchý naprosto záměrně a za zlé mu to nemám, ovšem tak nudný jistě být neměl. Chatovu zemi chválím především za to, jak rychle (prakticky ještě před úvodními titulky) vrhne diváka do hlavního dění, a za výborné zúčtovací finále (chřestýš). Problém je, že hodinová mezera, která tyto úseky spojuje, je taková nějaká nijaká. Z herců rozhodně najvíce zaujme Jack Palance, Charles Bronson je obvyklý (mlčí a výmluvně nakrknutě se dívá), Fieldingova hudba nic moc... Dvě a půl. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Mysleli si že honí rudocha ale opak byl pravdou. Chato si je vodil jako loutky přesně tak jak potřeboval. Nevím jestli byl tak chytrej a oni tak hloupí ale neskutečně s nima vyjebával ( voda, koně ). Ale i tak by se dalo říct, že celou tu dobu k nim byl celkem milosrdnej. Vše se změnilo když Chatovi znásilnili ženu. Potom teprve začíná ta pravá revenge. Kromě " Death Wish " jsem s Ch. Bronson(em) neviděl žádnej film. Nejsem zrovna jeho fanouškem a westernům neholduju už vůbec. I přesto jsem to prubl a nelitoval jsem. Bronson se na roli Chata neskutečně hodil a nešlo mu nefandit. Je ale pravdou že větší prostor ve filmu dostala banda těch trotlů která se ho snažila dohonit. Tomuhle snímku můžu vytknout dvě věci. První je že v úplném závěru ( překvapivě ) trošku ztrácí dech. Druhou věcí která mi celkem vadila je že nebyly přeloženy rozhovory s indiány a po titulcích taky ani stopy. Viděno na ČT2 v českém znění. Nevím jak je to v originále s původním zněním. To ale vlastně není chyba filmu. Proto si dovolím film o hvězdu nadhodnotit. Jelikož snímek měl co nabídnout i přesto že jde o " western s Bronson(em). Pro mě opravdu nečekané překvapení. ()

Reklama

strikeman 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, že western je můj oblíbený žánr, nemohu být shovívavý. Scénář psalo asi patnáctileté děcko, co dostalo za úkol vymyslet dramatickou scénku poučující o negativních rysech rasismu. Bronson nemá co hrát, jelikož téměř celou dobu mlčí a vlastně většinu času ani není na scéně, přestože má ztvárňovat hlavní postavu. Děj se dá shrnout do tří vět, ale přesto nepostrádá několik donebevolajících nelogičností. Rozpočet filmu se vším výše popsaným utvrzuje pozici snímku v béčkové kategorii. Ale jelikož se na světě najdou i mnohem horší výplody, dávám aspoň jednu hvězdu... ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších westernů - 100 Greatest Western Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Výborný drsný western, typický pro 70. léta. Charles Bronson v roli indiána Chato téměř nemluví, jen láká své bílé pronásledovatele na sobě známé území, kde prokazuje svou převahu. Postavy jsou perfektně vykreslené, kamera je výtečná a napětí by se dalo krájet. Trailer: http://www.yidio.com/chatos-land-1972/id/36028864264294698 ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Poloviční Apač zabije v sebeobraně šerifa a po jeho stopě se vydává trestná výprava. Někteří magoři a psychopati, někteří vcelku rozumní a mezi nimi kapitán, který nedokáže udržet velení. Bohužel celý film je z pohledu pronásledovatelů, zatímco Bronson hraje nemluvného zabijáka z pozvdálí. Čili něco ve stylu slasheru a to takového, kde se většinu filmu jen žvaní a nic zajímavého neděje, Chato si s pronásledovateli jen hraje a nějaké ty vraždy přijdou až ke konci. Díky tomu není moc komu fandit a nastupuje plíživá nuda. Ke konci přijde pár zajímavých momentů, hlavně ti největší šmejdi dostanou co si zaslouží, takže ty slabé 3* ano, ale žádný strhující western to teda nebyl. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Pri natáčaní bolo zabitých 8 koní. (whack)

Reklama

Reklama