Reklama

Reklama

VOD (1)

Osudy slavného desperáta Williama Bonneyho, známého spíš pod přezdívkou Billy Kid, se staly vděčným filmovým i literárním námětem. V roli legendárního pistolníka Divokého západu se představil třeba Paul Newman (Kolt pro leváka, 1958) nebo Kris Kristofferson (Patt Garrett a Billy Kid, 1973). Ve filmu Mladé pušky se Billy Kid objevuje jako drzý mladík, který se ocitá na farmě Johna Tunstalla v Novém Mexiku. Anglický farmář poskytuje útočiště mladým štvancům z okraje společnosti, kteří zde pomáhají s péčí o dobytek a vzdělávají se. Když je ale nepohodlný farmář Tunstall zavražděn zločineckým klanem dobytkáře Murphyho, šestice odvážných pistolníků se vydává za krvavou pomstou a rozpoutá tzv. válku v lincolnském okrese. Roli Billyho Kida ztvárnil Emilio Estevez a jeho kumpány ztělesnili další populární herci jako Kiefer Sutherland, Lou Diamond Phillips nebo Charlie Sheen. (Česká televize)

(více)

Recenze (166)

kingik 

všechny recenze uživatele

Oproti dvojce se to trochu vleklo. Film měl jasné potíže s tempem, ale představil nám antiwestern v krystalicky čisté podobě. Divák fandil bandě desperátů, které vede pistolnická a obávaná legenda, skrček Billy "The Kid", v přesvědčivém podání Emilia Esteveze. Ten si ve filmu zahrál se svým skutečným bratrem, nesoucím umělecké jméno Charlie Sheen, a s dalšími, tehdy nadějnými mladými hereckými tvářemi, které ovšem v pozdější době upadly až téměř v zapomnění. Soudržná parta mstící se za smrt svého mentora a učitele funguje velmi dobře. A kdyby se přidalo na přestřelkách a hlavně tempu, dalo by se mluvit o jednom z nejlepších antiwesternů konce 80. let, protože pistolnickou legendu žádným způsobem neidealizoval a snažil se o realističtější náhled na ni. Dvojka ale byla lepší. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Teenage western. To tomu teda sedí! So všetkými plusmi (svieže, drzé, svojské, ale poctivé) aj mínusmi (problém s náladou snímku, bez riadnej atmosféry, kostrbatá charakterizácia postáv, skoro až povrchné). Vo výsledku sympatický snímok s hercami, z ktorých tu väčšina (ak nie každý jeden) podala asi najlepší výkon svojej kariéry. A má to spád! [70%] ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Murphyho banda nemá celé dny nic jiného na práci, než postávat na verandě a lelkovat. K tomu jim hraje netypická rockpopskoč hudba Briana Bankse a Anthony Marinelliho, ačkoliv na obalu DVD je z blíže neurčených důvodů uveden veterán James Horner. Když pana Murphyho a jeho gang to věčné lenošení omrzí, posílají na svého odvěkého rivala v podání Terence Stampa bandu budižkničemů (čemuž samozřejmě předchází pár wild-sharp-west slovních výměn), kteří z něj vystřílejí parádní stínítko na petrolejku. Náhle máme na světě tlupu ušmudlaných sirotků s bájeslovným Billy Kidem v čele, kteří touží servírovat pomstu za studena, jak uvádí známé rčení. Toulají se pustinou, kde jim lišky dávají dobrou noc, v patách se jim táhne samozvaný zákon, sem tam vyzkouší nějaký ten halucinogen, bryskně rozšiřují statistiky mortality, předčítají si Poem zavánějícího "Ptáka" a někteří se navíc obohatí o první milostné XP. Legenda dostává tvar, diváci spokojeně přikyvují. Možná to nezní výjimečně, ale z hlediska koukatelnosti jsou Mladé pušky prostě k nezaplacení. A to jsem ještě nezmiňoval "magnificentní" obsazení, které z té bandy holomků činí vysloveně žáby k zulíbání. Nádherný příklad milé průměrnosti._____Emilio Estevez se rozkošně uchechtává, nemyslíte? ;) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film opisujúci život jedného z najväčších zločincov svojej doby. Williama H. Bonyho alias Billyho Kida. Mne sa film veľmi páčil, Emilio Estevez v roli Billyho Kida je proste skvelý a tiež jeho brat Charlie Sheen je úplne úžasný. Film má zaujímavý dej, obsahuje napínavé, sem tam aj humorné scény, pekné prestrelky atď... Najlepšie je na tom to, že Billy Kid je vlastne skutočná postava, ktorá kedysi existovala a veľmi sa mi ešte páčila myšlienka filmu o kamarátstve a o tom, aké je dôležité, aby kamaráti držali spolu za každých okolností. Vynikajúci western, v ktorom si strihol aj Tom Cruise svoje dvojsekundové cameo. ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Pokud nemůžete usnout, puste si tento western. Do patnácti minut spíte jak batole, to vám garantuji. Pokud se náhodou po půlhodině probudíte, tak vás pravděpodobně vyděsí opuchlá tvář jednoho z desperátů. Možná že vás po další hodince dřímoty probudí střelba a řinčení skla, ale to už je naštěstí konec a tak vás čeká už jen neuvěřitelný útěk několika členů gangu z neprodyšně obklíčeného dřevěného domečku a happy end. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • V scéne, keď prichádzajú "mladé pušky" do indiánskej dedinky, nie je Doca (Kiefer Sutherland) poriadne vidieť. Je to z toho dôvodu, že sa v ten deň nezúčastnil natáčania, lebo sa mu narodilo dieťa. (vander19)
  • Počas nakrúcania sa Kieferovi Sutherlandovi (Doc) narodilo dieťa. Emilio Estevez (Billy the Kid) zas trpel kvôli rozchodu s priateľkou ťažkými depresiami. (vander19)

Reklama

Reklama