Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Některé vášně zkrátka nejdou zkrotit. Osudem mladého rančera Johnyho jsou koně a teď i jedna nedostupná žena, krásná Alejandra. Matt Damon a Penélope Cruz ve westernovém romantickém dramatu režiséra Billyho Boba Thorntona o nenaplněné lásce.  Rodina Gradyů vlastnila odnepaměti ranč v Texasu a mladý John si nepřál nic jiného než v rodinné tradici pokračovat. Po smrti dědečka se ale situace změnila. Johnova matka odmítá žít v pustině a ranč prodá. John tedy musí svoji touhu po kráse divokých koní naplnit jinde. Spolu s přítelem Laceym Rawlinsem osedlají koně a vydají se přes řeku Rio Grande do Mexika v naději, že zde dostanou práci jako honáci dobytka. A to se jim také nakonec podaří. Velkostatkář Hector de la Rocha si navíc šikovného Johna velice oblíbí a udělá z něho svoji pravou ruku. Problémy nastanou až ve chvíli, kdy se John seznámí s rančerovou krásnou dcerou Alejandrou… V hlavních rolích milostné romance režiséra Billyho Boba Thorntona o nenaplněné lásce uvidíme hollywoodské hvězdy první velikosti Matta Damona a Penélope Cruzovou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Tři žánry - western (přestože se tam běžně lítá letadly a jezdí relativně moderními auty), romantický (přestože v tom filmu chová největší lásku asi Blevins ke svému koni) a vězeňský (přestože scény z vězení jsou přehnané až těžce neuvěřitelné) - se sprskly dohromady, vytvořily jakousi koudelovitou hmotu a každý z nich se snažil z toho urvat co nejvíc pro sebe. Tato snaha působila spíš jako kolomaz, takže se z celého toho koudelovitého klubka vytvořilo jakézi oplizlé cosi, zamazalo to herecký talent Matta Damona i poetickou krásu Penélope a oblemcalo celý tenhle počin tak, že je všechna ta křečovitá snaha dojmout na první pohled vidět. Škoda, mohlo to být fajn. Možná. 34% ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Ne každý film, ve kterém se jezdí na koních, a který se odehrává v Texasu a v Mexiku, je western. Tento film budiž příkladem. Není to western a to je možná příčina jeho diváckého odmítnutí. Diváci prostě čekali něco jiného. Film se věrně drží knižní předlohy. Stejně jako ona v sobě má něco "vzadu", něco těžko uchopitelného a dráždivého, díky čemuž se ke knize i k filmu dá vrátit ... třeba až pomine prvotní zklamání. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Teba blesk netrafil. Nevieš, aké to je.“ Na filmy o koňoch treba prísnu ruku ako na niektoré typy koní, pretože ak tvorcovia podcenia scenár, môžu mať v hlavnej úlohe aj Matta Damona, bude to neznesiteľná nuda. KRÁSA DIVOKÝCH KONÍ však, obávam sa, neuspokojí ani koniarov, pretože hoci má film len dve hodiny, pôsobí miestami až s prepáčením neznesiteľne nudne. S prepáčením preto, lebo ma takéto reči trocha mrzia – na snímke je rozhodne vidieť, koľko talentovaných ľudí na nej pracovalo, od hercov (Bruce Dern, Rubén Blades, Robert Patrick, Henry Thomas) a spisovateľa Cormaca McCarthyho (TÁTO KRAJINA NIE JE PRE STARÝCH) cez režírujúceho a produkujúceho herca Billyho boba Thorntona (SMRTIACI BUMERANG, JEDNODUCHÝ PLÁN) až po scenáristu Teda Tallyho (Oscar za MLČANIE JAHNIAT),nevraviac o nádhernej prírode a poetickej atmosfére. Napriek tomu snímka nedosahuje kvalít podstatne prepracovanejších konských dobrodružstiev (SEABISCUIT – DUPOT KONÍ alebo výborný HIDALGO). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na poli " konskych filmov", teda filmov o konoch je toto nuda a podpriemer. V 80. rokoch bol western mrtvy zaner, a v 90. rokoch takmer uplne vymizol. Roku 2000 to nebolo inak. Maketa westernoveho mestecka je plana, nic sa nedeje, tempo je ubijajuce, nuda zas suverenne vladne. A cudujem sa Penelope Cruz, ze do toho vobec sla. Potom to uz nezachranili ani Penelopa a ani ostatni herci /Damon, Patrick, Henry Thomas. ...../. A navyse to v kinach komplet zhorelo . 30 % ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Westernovo ladený príbeh plný hviezdnych mien prišiel hlavne v kariére m. Dammona o čosi skôr než potreboval. V tom čase sa jeho kariéra ešte len rozbiehala a možno i práve preto film nedosiahol kasovný úspech. Film ma zaujal pretože má v sebe všetko čo mám rád. Westerny, prírodu, kone, mexicko-americkú hranicu, väzenské prostredie i tajomnú lásku...To všetko B. Bob Thorton namixoval do svojho filmu, ktorý má kľudné tempo a je vyrozprávaný klasickým chronologickým spôsobom, ktorí mi sedí najviac. 80%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

Související novinky

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

13.06.2023

Uznávaný spisovatel, scenárista a držitel Pulitzerovy ceny za literaturu Cormac McCarthy zemřel ve věku 89 let. Smutnou zprávu potvrdil jeho syn John McCarthy. Slavný autor měl na svědomí tak zásadní… (více)

Scottova novinka s luxusním obsazením

Scottova novinka s luxusním obsazením

23.04.2012

O thrilleru The Counselor, který Ridley Scott natočí podle prvního originálního scénáře Cormaca McCarthyho (Cesta, Tahle země není pro starý), jste už u nás četli několikrát. Projekt má v Hollywoodu… (více)

Reklama

Reklama