Reklama

Reklama

Helena v krabici

Trailer

Obsahy(1)

Thriller o úspěšném lékaři, posedlém krásou odmítavé dívky, který je odhodlán udělat cokoli, aby ji získal.  Chirurg Nick Cavanaugh žije sám ve velkém domě, a přestože má oddanou milenku, kolegyni Annu, zoufale touží po Helen, s níž prožil jedinou noc. Ta však jeho návrhy vytrvale odmítá. Když ji tedy poblíž jeho domu srazí auto a přejede jí nohy, Nick ji vezme k sobě a nohy jí amputuje. Ani sedativa však nedokáží potlačit její vzdor, a když se ho pokusí uškrtit, amputuje jí Nick také ruce. Umístí ji pak na zvláštní oltář, tráví s ní veškerý čas a pečlivě se o ni stará. Zpočátku mu dívka nadává a vysmívá se mu, postupně však její vzdor slábne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Že Dr. Nick toužil po ženě, která o něj nestála, i když mohl mít prakticky kteroukoliv jinou, je jev vcelku běžný. V pubertě má nedosažitelnou platonickou lásku spousta lidí a Nick je v sexuální oblasti ve fázi vývoje zhruba na úrovni 17 let. Že sní o tom, že ho žena jeho srdce bude potřebovat, odpovídá jeho mentální zralosti. Způsob, který si vysní je hodně úchylný, ale má potenciál. Konec z toho dělá něco jako epizodu z telenovely, zvrat ke škodě filmu i všech postav. Jsem málo chlap na to, abych dokázala slintat nad zjištěním, že nějaká ženská má prsa a krajkovou podprsenku. Helena se chovala tak, že narvat ji do krabice a poslat soudruhům do Číny by mi přišlo jako fajn nápad už asi deset minut po úvodních titulcích. Nepochopila jsem, proč by někdo chtěl mít tohle doma. Celé to tak je o tom, že když malého chlapce maminka nemá ráda, může to napáchat pěknou paseku, kde to, že se chlapec vykašle na práci, bude to nejmenší. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpřekvapivějších filmových zážitků za poslední měsíce. Bohyně Sherilyn Fenn (Audrey z Twin Peaks) v první polovině odloží šaty (mé přání bylo vyslyšeno) a v té druhé dokonce i končetiny. To všechno pro uspokojení fetišistických choutek jednoho posedlého chirurga. Jak je vidět, Jennifer Lynch se potatila :). Guilty pleasure. 9/10 ()

Reklama

Qasa 

všechny recenze uživatele

Obsah včetně závěru: (Režie dcera Lynche.) Mladý nesmělý chirurg, s matkou vypěstovanými sexuálními zábranami, se beznadějně zamiluje do ženy vamp, která jej odmítá. Ona chce změnit život, odletět do Mexika, ale on se ještě pokusí ji vzít k sobě. Ona odchází a srazí ji auto. Probudí se ve vile jeho matky bez noh, které ji musel amputovat, a drží ji tam. Poté co ho škrtí ji amputuje ještě ruce a může se tak o ni zcela starat. Ve chvíli, kdy s ním konečně chce mít sex se objeví její bývalý milenec a zabije ho. Probudí se ze sna. Je v nemocnici, kam ji dovezl po havárce. Zhrozen odchází domů. Ona si uvědomuje jeho lásku. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Silně psychologický horrorový thriller o obsesi, touze a snění. No a je tam trochu milé a funkční erotiky. Ten závěr asi mnohé zklame, ale je velmi významný a pro atmosféru příběhu nepochybně nosný a určující. Sherilyn nikdy nebyla nějak zvlášť dobrá herečka, ale tady ze sebe dala všechno, co v ní je. Sands tradičně skvělý. 3,5* ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Scéna ve vodotrysku byla neskutečná, tak jako celá max-sexy Sherilyn. Myslím, že nenechala chladným žádné pohlaví. Jen škoda, že když vidím ji, vidím Městečko TP a to je rovnou škatule. Julian je přesně ten typ úchyla, detaily částí umělého i živého torza nemají chybu. Ještě že nic není tak, jak vypadá. Tady zřejmě pan doktor bral Hippokratovu přísahu vážně, naštěstí. ;-) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Do role Heleny byla původně naplánována Kim Basinger, ale ta si to prý kvůli scénáři na poslední chvíli rozmyslela a od smlouvy odstoupilla. Kvůli následujícímu finančně náročnému soudnímu sporu s tvůrci filmu se musela vzdát i "svého" městečka Braseltonu a nakonec vyhlásila i osobní bankrot. (Agatha)
  • Na motivy filmu nahrála kapela The Misfits skladbu "Helena". (Shadowboxer)

Reklama

Reklama