Reklama

Reklama

Lovec démonů

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Agenta FBI Wesleyho Doylea (Powers Boothe) během vyšetřování série vražd v Texasu vyhledá mladík (Matthew McConaughey), který se představí jako Fenton Meiks a který tvrdí, že zná identitu hledaného sériového vraha nazývaného "Ruka boží". Byl jím jeho bratr Adam, který zavraždil řadu lidí a potom sám sebe. Sebevrahův tragický osud je však jen částí příběhu navenek obyčejné rodiny Meiksových, který se začal dramaticky měnit před více než dvaceti lety.

Ovdovělý, hluboce věřící otec Meiks (Bill Paxton) láskyplně vychovává své dva syny - dvanáctiletého Fentona (Matthew O'Leary) a devítiletého Adama (Jeremy Sumpter). Jednoho dne jim však oznámí, že ho navštívil anděl a uložil mu zničit "démony" - konkrétní, navenek obyčejné muže a ženy, kteří chodí po světě, aby šířili smrtící zlo. Adam se ochotně připojuje k otcově tajnému "božímu dílu" a pokračuje v něm i po jeho smrti. Fenton však pochybuje o otcově příčetnosti a začíná váhat, zda nemá zradit ty, které miluje, a pokusit se zastavit je v naplňování jejich vražedného plánu. Agent Doyle se rozhodne ověřit mladíkovu výpověď a vydává se po stopách pravdy a lži skryté v osudech rodiny Meiksových. Na konci jeho pátrání však na něj (a především na diváka) čeká šokující odhalení

Nevšední thriller s hororovými prvky je režijním debutem herce Billa Paxtona (Apollo 13, Twister, Titanic). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom co dokáže víra a její stinná stránka.Snaha o zneškodnění démonů mezi náma kde hlavní roli hraje vynikající Matthew McConaughey v roli ,která se celou dobu zná jiná než nakonec je a Bill Paxton v roli otce kterého osvítil Bůh.Atmosféra je dobrá a celkový děj se dobře stupňuje k poměrně neočekávanému finále.Snímek doporučuji nejen pro ty co mají rádi nadpřirozeno atd.Za mě celkově 75 % a čtyři hvězdy. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Nepochybně nápaditý a značně tísnivý (i když ne příliš originální) thriller, kterému by neškodila poloviční stopáž. Věčný odpor syna a pokusy otce dostat ho na "víru" je motiv několikrát zbytečně protahovaný a s každým dalším svázaným návštěvníkem kůlny Paxton nechtěně skoluzává do dlouhého, přestože stále mrazivě šokujícího stereotypu. Závěr trpí přemíru point, přičemž jedna druho přebíjí, aniž by byla předchozí divákem vstřebána. Andělský motiv je pak přímo hrůzný! Skoro jako kdyby Gilliam požil opravdu velké množství marihuany a použil svého anděla z Brazilu pro taneční videoklip... ()

Reklama

matolas 

všechny recenze uživatele

No to ma podeľ nulou. Záverečný zvrat v podstate divákovi dáva na výber z dvoch možností. Buď nemajú mať problém so svetom, kde Boh núti malé deti zabíjať vrahov, alebo sú proste bezverní démoni. Chápem, že zvrat človeka má donútiť prehodnotiť spätne film a v rámci filmu to aj funguje, ale jednoducho sa pri takejto téme, ktorá je prvú hodinu ešte aj bravúrne rozpracovaná, nedá vyhnúť presahom, zákonite musím myšlienku kompletne zavrhnúť a Paxtonovi odporučiť ústavnú liečbu. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Odhadl jsem prakticky všechny zvraty a především ten poslední už si mohl scénář odpustit, ale i tak mě film dostal. Bill Paxton mu totiž vtiskl hutnou mysteriózní atmosféru, která mě několikrát donutila zapřemýšlet, jestli náhodou věci nejsou trochu jinak. Svou zásluhu na tom má i vynikající hudba, a především Matthew McConaughey. Tehdy se jeho kariéra potácela kdesi v bahně, ale svou roli odehrál s obrovským přehledem. Typická kultovka která rozhodně nesedne každému. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Detektiva Wesleyho Doylea (Powers Boother), vyšetřující případ sériového vraha zvaného Boží ruka, navštíví mladík, který tvrdí, že zná identitu onoho vraha. Celý večer vypráví detektivovi podivný případ své rodiny. Již od malička jsou oba bratři vychováváni jenom otcem, který věří, že je pověřen od boha čistit zemi od démonů, kteří se zde schovávají. A snaží se oba syny naučit svému "řemeslu" ... Billovi Paxtonovi asi přišlo, že už dlouho nedostal nějakou pořádnou roli, a tak podle rčení - udělej si sám, se vrhnul na režisérkou sesličku. Ale nevím, jestli toto bude takový trhák, v jaký Bill Paxton věřil. První půlka filmu je sice skvělá (hlavně sám Bil Paxton, v roli utrápeného otce je dokonalý), ale jak se pozdějc film začal zamotávat, celý tajemný příběh šel do kytek.. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu hrají tři hvězdy s texaským původem - Bill Paxton, Matthew McConaughey a Powers Boothe. (Chatterer)
  • Jeremy Sumpter, který hrál Adama, se původně ucházel o roli Feltona. (Chatterer)

Reklama

Reklama