Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (711)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Ryan Phillippe je asi největší překvapení tohoto filmu. Velmi se mi líbil způsob, jakým ztvárnil Sebastiana Valmonta. a Sarah je zase úžasná mrcha. Do tohoto dua pak skvěle zapadá naivní blondýnka Reese. A nejlepší ze všech postav je mladá Cecile. Ačkoli je děj přenesen do současnosti, není mu to na škodu. Možná právě naopak. Je lidem víc bližší. Jednoznačných pět hvězd a doporučení českého dabingu. Sebastian pak vyzní víc krutě...aspoň ze začátku, ež se změní. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Ještě si to rozmyslím. – Můžeš mi ho strčit kam chceš. – Můžeme si plácnout, sestřičko! Začátek byl hodně slabej a tak přibližně pro publikum 25+ naprosto nevkusnej. Ryan Phillippe mi moc do oka nepadnul, ale hereckým výkonem mě víceméně přesvědčil. U sestřičky byly dojmy naprosto opačný. Dialogy místy dost skřípou a naivní představa Cecile o sexu je spíš k smíchu. Navíc, ta holka je fakt zásadová, když po rozhovoru na tohle téma leze za klukem, o kterém ví, že je děvkař, navoněná do bazénu. Ve scénách, kde už je zamilovaná, ale působí nádherně roztomile. Co víc od filmu, zaměřenýho na mladší publikum, chtít. V rámci teenage movies je to inteligentní a vysoce nadprůměrnej počin. Až shlédnu starší adaptace, tak se k tomuhle hodnocení ještě vrátím. Největším problémem remaku je obsazení mladých herců, takže vlastně už samotnej nápad má dost vážný trhliny. Takováhle zábava mi v dané věkové kategorii přišla naprosto nevěrohodná. Životní zkušenosti nula nula nic a chovají se jako životem znudění čtyřicátníci. Zpracování ale nešťastnej nápad hodně zvedá a velkou zásluhu na tom má i působivej soundtrack. ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

I am colorblind..Propojení současných teenagerů a adaptace klasiky bývá jedna velká tragédie- s čestnou výjimkou Clueless a Ten Things I hate about you. Cruel Intentions jsou zrádnější- na rubu civilní, na líci teatrální, ale onu prázdnotu duše a rozervaný hédonismus jako východisko z patologické situace naznačuje, že ti manhattanští rozmazlenci jsou stejní jako jejich předchůdci v románovědopisové předloze De Laclose. Zkažení. Zoufalí. Nebo, jak říkal jeden můj kamarád "jejich hlavní problém je, že se berou tak šíleně vážně. " Kumble vyhrál castingovou sportku, herci bez přehrávání do každého gesta dávají tolik emocí a napětí, že kdo se ubrání jim, sejme ho alespoň jeden z nejintenzivnějších písničkových soundtracků. Anebo alespoň labutí píseň Bittersweet Symphony. Hodnoceno očima patnáctileté naivky:) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Choderlos de Laclos (Novel), Roger Kumble| Hudba: Edward Shearmur | Produkcia: Neal H. Moritz | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Original Film, Kinowelt Filmverleih, Newmarket Capital Group, Pacific Title/Mirage| Rozpočet: 11 miliónov $ | Tržby: 75,902,208 $ || Emóciami a vášňou nabušený, vzťahovkový pin-pong, ktorý svojou rafinovanosťou, no pritom elegantnosťou dostane do prvej pólky metráže skoro každého. Potom sa to už žial poddáva samoúčelnosti scenára, a zvraty medzi dvojicami sú neekvivalentne rýchlejšie, než čo by bolo tejto metráži únosné (a hlavne tak pekne fungujúcej, ako v tej prvej pólke filmu). Hlavný predstavitelia sú viac, než charizmatický, preto vedia udržať laťku nasadenú na začiatku až do konca aj napriek šialenému tempu. Koniec divný, credit song dokonalý. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

,,Jak si užíva tvá zlatokopecká matinka na Bali?“ ,,Podezírá tvého zlatého opileckého tatínka, že ji podvadí." ,,Prima.“ Nebezpečné známosti sa so mnou ťahajú celé roky, keď som prvýkrát zhliadla výpravne monumentálneho Valmonta od Formana, o nejaký čas na to rovnaké, čo do príbehu emocionálnejšie Nebezpečné známosti (1988), až som sa nakoniec prepracovala k filmovému prepisu, zameraným na teenagerskú vekovú kategóriu, ktorá by dobové spoločenské manévre asi nestrávila. A všetky tri filmy majú odo mňa plné hodnotenie z celkom jednoduchého dôvodu. Klišé niekedy nepríjemne zaváňa, ale láska, bolesť, pomsta či zrada si vždy nájdu u publika svoje miesto a z obyčajného diváckeho princípu tieto klasické témy šarm nikdy nestratia. Sarah Michelle Gellar som si zamilovala v tejto jedinej úlohe a jej úžasne povrchnú a rozmaznanú Kathryn som si neskonale užívala, Phillipe a Witherspoon ma zas uchlácholili svojou nevinne romantickou líniou, Bittersweet Symphony ma vnútorne pohladilo a trefná irónia a celková povrchnosť sa zaslúžili o to, prečo ma tento film jednoducho baví, hoci sa z kvalitatívneho hľadiska starším adaptáciám nemá šancu vyrovnať. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (32)

  • Film byl natočen za pouhých šest týdnů. (hellstruck)
  • V čase 53:01 je v odrazu čelního skla Jaguáru možné vidět rameno držící kameru. (imagoo)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama