Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Poprava. Tu by si zasloužil ten, kdo vymyslel tendle "překlad". Sakra, menuje se to Return to Paradise. To to nemohli ti pitomci přeložit rači doslova? Přeložit to jako "Poprava" je jednak spojler jak brno a jednak to je naprostý vyzrazení toho, co bejt vyzrazený právě bejt nemá, tudíž je to jedno a to samý! Ne, za tydlety typy překladů by měla bejt fakt poprava nebo aspoň vyhazov! ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Dosti depresivní film o jednom velkém životním dilematu. Zatím nejlepší film s V. Voughnem, co jsem viděl. I když jeho milostná linie s A. Heche tu nebyla úplně na místě, hlavní dějová linie zřejmě zasáhla každého. J. Phoenix si tu opět sáhl na dno a podává skvělý výkon. Myslím si, že dosti skrytý film. ()

Reklama

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Že je Phoenix výborný herec, který s přehledem zvládá celé žánrové spektrum, to vím už dávno, ale do Vince Vaughna bych to neřekla ani náhodou. Jeden z těch filmů, které mě utvrzují v tom, že do některých zemí se asi nevyplatí jezdit ani na dovolenou, natož v nich bydlet, natož nechat se v nich zavřít. Jako právníka mě navíc vytáčí, jak tady všichni ignorují lidská práva a zdravý rozum (ve Státech ignorují jen to druhé), jako člověka mě zase neuvěřitelně sere, jak nízkou cenu tady má lidský život. P.S. Češi zase jenou při překladu názvu projevili nehynoucí lidovou tvořivost :-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jedno rozhodnutie, ktoré dokáže zmeniť život. Aj takto sa dá tento snímok charakterizovať. Herecké výkony a réžia boli vynikajúce a preto emocionálny zážitok bol ešte väčší. Tento film vo vás zanechá veľa podnetov na premýšľanie, teda len u hĺbavého diváka :) Neskutočne silný citový výbuch. Niekedy naozaj láska dokáže zmeniť človeka a nájsť v ňom to najlepšie, vyzdvihnúť na svetlo tú dobrú stránku a tú zlú potlačiť alebo zničiť. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Pro mne především tragický snímek o asijském soudním systému a věznicích, ve kterých člověk přežívá jako zvíře. Kdo mě chce přesvědčit o nezávislosti „ctihodného“ soudce, který svůj rozsudek vynese pod vlivem emocí na základě novinového článku? V době, kdy byl snímek natočen, Malajsie nebyla - dle mého soudu - taková, jak ji soudce ve své řeči prezentoval. Snad měl část pravdy o americkém sociálním odcizení dětí. Rozhodně ale lhal v tom, že malajské děti jsou ve své zemi chráněny. Protože už jen pohled na malajské ulice svědčí o něčem naprosto jiném - bezdomovectví, chudoba, zaměstnávání dětí, a v neposlední řadě negramotnost. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy A Long Way to Paradise, All for One či Force Majeure. (MikaelSVK)
  • Film je venovaný pamiatke Dannyho Arnolda, ktorý bol jedným z výkonných producentov filmu. Jeho premiéry sa však nedožil. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama