Reklama

Reklama

Scott Thomas je dobrý student a hodný kluk, který právě dokončil střední školu a chystá se na medicínu. Jenže jeho přítelkyně mu dá kopačky hned po maturitě, a když se s tím Scott svěří Mikovi, svému „dopisovacímu“ kamarádovi z Německa, k jeho překvapení mu Mike začne dělat návrhy. Scotta to rozčílí a s Mikem přeruší veškerý kontakt. Jenže pak zjistí, že Mike je ve skutečnosti Mieke a pravděpodobně je to dívka jeho snů. S kamarádem Cooperem se proto vydává na bláznivou cestu Evropou za svou pravou láskou. (Viacom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (855)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Je tu kopec odhalených vnad žien, humor si neberie servítku a výsledkom je hrubozrná, politicky nekorektná komédia, akú by dnes bolo ťažké nakrútiť. Výsledok ale bohvieako vtipný nie je a tú lacnotu vidieť všade (komplet Európa bola nakrútená v Prahe). Najlepšia pasáž je určite Bratislava, Matt Damon prekvapil a Michelle Trachtenberg je tu strašne rozkošná. 5/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Svěží teen komedie s několika fajn momenty, které povolily mé bránici se rozpohybovat. Cesta američanů napříč Evropou je fajn nápad. Uvítal jsem dělání si legrace z kupy evropských států. Nejvíce mě potěšil obrázek Bratislavy, která až neuvěřitelně připomínala Pripjať po výbuchu. Příliš mě naopak neoslovili herci a dokonce ani herečky. Tedy s výjimkou těch českých herců, kteří dostali jedinečnou možnost podílet se na zesměšňování Slovenska, kterou nemohli odmítnout. Až na pár impozantních momentů je to víceméně komedie o ničem, takže to s hodnocením nebudu přehánět. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na americkú komédiu určite nadpriemerná záležitosť. Príjemné herecké obsadenie, nevynímajúc sexy Michelle Trachtenberg. Vinnie Jones ako futbalový fanúšik exceluje a prebudil vo mne túžby na opätovné zhliadnutie Hooligans. Malý hitlerko dokázal rozosmiať, strápnenie Slovenska bolo nehorázne dobre vymyslené. Myslím, že režisér chcel poukázať práve na mylné Americké predstavy o krajine za veľkou mlákou. A to sa mu rozhodne vydarilo. Guilty pleasure ako vyšité.) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Evropa je veliká jako Eastwood Mall. Můžeme jít odtamtud do Berlína pěšky." Americké představy o zemi zvané Evropa mě vždycky bavily, takže cesta pěškobusem z Londýna do Berlína mi zavoněla zábavou. Proto jsem se Scottovou partou popařil s cholerickými ultras Manchesteru United, v Paříži jsem se zúčastnil ninja souboje s robotem, napapal jsem se zelených koláčků v Amsterdamu, za 1,83 USD jsme si královsky užili v jedinečném squatu zvaném Bratislava, potkal jsem nadšeného dětského obdivovatele Hitlera v Berlíně a o zvolení nového papežem bych snad raději pomlčel. A žádný sex nebyl. Určitě nebyl. Protože mi z hlavy vypadlo to záchranné heslo. Jak to jen bylo? Fuggaenkdechicebolsen nebo snad Fluggen-kliggin-kien? To je jedno, protože když budu na tuto cestu pozván ještě jednou, tak si čas najdu. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle ušlo. Film splnil svůj účel komedie. Příběh je zde sice velmi jedoduchý a nedává často moc smysl, ale několikrát jsem se zde zasmál. Navíc jsem zde byl několikrát překvapen zda to není český herec a ejhle. Ona tu doopravdy hrála spousta Čechů a Slováků. Dalším překvapením byl Matt Damon, kterého jsem tu tedy fakt nepoznal a musel jsem si vygooglit kde teda byl. ,,Scotty doesn´t know" ()

Galerie (24)

Zajímavosti (32)

  • Při natáčení scény na nudistické pláži si Jacob Pitts (Cooper Harris) nechtěl sundat šortky, protože si užíval, jak nepohodlně se musí cítit všichni ostatní. (HappySmile)
  • Viacero scén filmu má dve verzie, väčšinou ide o scény obnažovania, s plavkami alebo spodným prádlom. (dobso)

Reklama

Reklama