Reklama

Reklama

Slovácko sa nesúdí

(seriál)
Československo, (1975–1984), 7 h 9 min (Minutáž: 31–43 min)

Režie:

Petr Tuček

Předloha:

Zdeněk Galuška (kniha)

Hrají:

Jozef Kroner, Oldřich Velen, Stanislav Hájek, Ilja Prachař, Oldřich Vykypěl, Jiří Lábus, Vlasta Peterková, Pavla Severinová, Josef Somr, Zdeněk Kryzánek (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Museli by ste hľadať poriadne dlho a prejsť nejednu dedinu, či mestečko, aby ste našli takých, ktorí by sa im aspoň trochu mohli rovnať. Pagáč a Klásek sú jednoducho príliš svojrázni muži na to, aby ste ich stretli iba tak. Týchto dvoch už sotva môže niečo prekvapiť. Azda len strata zmyslu pre humor, ktorým vyriešia každý problém. Bez akéhokoľvek zaváhania... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

Krosmen 

všechny recenze uživatele

Klasika plná kvalitních českých herců z dob, kdy ještě neměli šediny. Stačí se podívat na obsazení, kdo všechno si tam, věřím, že s chutí, zahrál. Vždycky je tam nějaká ta lidová moudrost a hlavní starosti tam jsou o tom, kdo má lepší slivovičku, kde koupit husu, kde prodat kozu a kterak dát kdejakému pazgřivca umolósanému po čuni. Kroner s Velenem to sice táhnou, ale ostatní jim s tím nákladem pomáhají. Sledoval jsem to nedávno po letech a užil jsem si to ještě víc než jako malé robě. ()

Sazenic 

všechny recenze uživatele

Seriál,který nikdy nezklame. Matůš Pagáč a Jura Klásek jsou prostě borci jak sviňa. Ta bezprostřednost a touha po pohárku vína je neskutečná. Prožít takový život,tak jsem naprosto šťastný. Tohle je prostě seriálový kult,kde všichni hrají naprosto přirozeně a vlastně jim věřím a taky závidím. Protože v době kdy tohle mohli prožít,my už dávno nežijeme. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Toš sa nepaprč, pazúre hlúpy." Já se tedy ani trochu nepaprčím. Jenže jsem se jako zkušený lingvista pokusil sledovat tento seriál bez titulků a jsem z toho tak trochu pazúr. Nicméně sranda to je celkem solidní, ale na poli hudebním jsem raději, když cimbál zůstane v garáži a na poli módy, když se kroje venčí jen na maškarním. A na Slovácko jsem se bez tlumočníka odvážil vyrazit jen jednou, což už nikdy neudělám. ()

Zewett 

všechny recenze uživatele

Dle hodnocení je vidět jak je naše malá zemička nejednotná jak v jazyce tak v myšlení .Zatímco vulgárností přecpaný film Kurva hoši gutntag (miluju ho) používal teméř totožné nářečí a u nejednoho diváka je nejlepší českou komedií všech dob. Tak Galuškův jemný a bezezbytku reálný humor už mnozí nechápou.Za sebe jako obyvatele Slovácka musím říct že je to balzám pro moje oči a především uši. ()

Ukko 

všechny recenze uživatele

Jako malému se mi tento seriál opravdu nelíbil. Nicméně postupem času jsem si ho prostě zamiloval. Rozhodně dělá dobré jméno tehdejší české kinematografii. Uřímné a uvěřitelné herecké výkony, Slovácko, smysluplný scénář a i fakt, že né všechny díly dopadnou happyendem a spravedlivě. Řekněme si na rovinu, kdo nemá rád stařečka Pagáče a Juru Kláska je opravdový škarohlíd a pražáček. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (14)

  • V seriálu hraje manželku Jozefovi Kronerovi jeho skutečná žena Terezia Hurbanová-Kronerová. (M.B)
  • Poprvé můžeme vidět před kamerou herce Oldřicha Navrátila. (M.B)
  • Kniha pana Galušky se jmenuje "Slovácko sa sůdí", ale zásahem vedení ČT musel být název seriálu změněn. (sator)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno