Reklama

Reklama

"Interstella 5555 - The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem" z dílny japonského mistra Leiji Matsumota je nakreslen na míru ke slavnému albu Daft Punk "Discovery". V dojímavém sci-fi příběhu o zrození nejslavněvnější kapely na světě tedy narazíte na hity jako "One More Time", "Aerodynamic", "Digital Love", "Something About Us" ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

kinej 

všechny recenze uživatele

Hudba dua Daft Punk je sice house, ale je značně zabarvená zvuky osmdesátých let, což z jejich alb činí vskutku originální počiny. Po albu Homerwork, přišel projekt Discovery. Eighties motivů přibylo a tvůrcům tohoto anime se podařilo mnohem více, než jen doprovodit jejich nápadný hudební styl. I film je totiž 80´s retro. Vše nakreslené má silnou patinu éry, kdy hudbě dominovaly ranné syntetizátory a módě šílené účesy a ještě šílenější oblečení. Mimochodem režisér se asi minul povoláním, možná měl spíše zvolit spíše dráhu módního návrháře. Těch vytříbených kostýmů, ale nejen ty. Dokonce i vesmír je ala 80´s, plný modrých, žlutých a růžových barev. Anime, nejen, že hudbu doplňuje, ale v pár chvílích, kdy hudební tah polevuje, je hlavním zdrojem zábavy. Zatímco co hudba kvalitativně kolísá, animace sype z rukávu originální nápady s razancí houseových beatů. Jedná se o opravdu originální počin. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak tady se přiznám, že jsem byl připraven na nejhorší. O Daft Punk jsem v životě neslyšel a japonské čmáranice nemám vůbec rád, nejedná-li se o čmáranice pro dospělé, takové mi nevadí. Mile mě překvapilo, že hudba mi vůbec nevadila, ba naopak se mi některé skladby velice zamlouvaly, a dokonce jsem si uvědomil, že mnoho z nich neslyším poprvé. Horší to bylo s hranou částí. Ta, podle očekávání, stála za hovno. Příběh byl hrozně ubohý a strašně nudný. Myslím, že mohl oslovit snad jen bezvýhradní fanoušky. Ani tu hodinku jsem neudržel oči a pár minut před koncem jsem si musel dát vynucenou spací desetiminutovku. Celkově bych hudbu označil i jako "super". Bohužel, tyhle čmáranice jsem nikdy neměl rád. Nejvíce mi na nich vadí obrovské časové rozestupy jednotlivých obrázků. Absolutně to nepůsobí na moje citlivá očička souvisle. Obraz je trhaný a koukání nepříjemné. Hodně nesnáším třeba, když některá postava pseudo běží. To je úplně hodno odvrácení zraku. Celkově to na nějakou tu hvězdičku vidím, protože, naposledy se zmiňuji, hudba je vážně dobrá, přestože to není ani omylem můj styl. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatele FFilipCZ. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Muzikál, videoklip, kritika hudebního průmyslu? Nejspíš jsem viděl úplně jiný film než všichni ostatní zde. Interstella 5555 má s videoklipem společné jen to že se v něm nemluví, o nějaké stylovém obrazu vytvořeném jen pro právě znějící hudbu nemůže být vůbec řeč, je to celé jen primitivní hodinu dlouhý film o zlém techno-mágovi který z jedné galaxie unese populární kapelu proto, aby z ní v galaxii jiné udělal jinou populární kapelu. S ní chce vyhrát jakousi hudební cenu, se kterou pak chce z neznámého důvod vykonat nějaký magický rituál. Jak v tomto někdo může vidět inteligentní satiru opravdu netuším, já viděl jen nesmírně natahovanou a hloupu epizodku silně připomínající podřadné animované akční seriály pro děti, kterými nás pravidelně už od osmdesátých let krmí dětské televizní kanály (dnes například Jetix a Minimax), jen s tím rozdílem že toto má "jinou" zvukovou složku. Samotná diskohudba je vcelku fajn, ale neexistuje žádný důvod pro to ji "poslouchat" v této podobě. Když už Daft Punk ve filmu, tak například v Tronovi, který jednak mnohem lépe souzní s jejich tvorbou, a hlavně je sám o sobě mnohem lepším filmem. Každopádně v žebříčku "nejlepších sci-fi" toto absolutně nemá co dělat, je to v žánru zhruba na stejné výši jako animovaný seriál Transformers. 5/10 ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Interstellu je ťažké objektívne zhodnotiť, pretože sa jedná o totálny mix žánrov (čo mám rád) - anime, sci fi a muzikál v jednom. Mne sa Interstella páčila - ako viď hodnotenie. Hudobný príbeh z dielne Daft Punk o únose mimozemskej kapely zlým producentom zo zeme a jej následnej záchrane a návrate domov. Pod jednoduchým príbehom a animovanou formou sa skrýva kritika fungovania showbiznisu. Ak máte radi Daft Punk a anime, je to pre Vás povinnosť. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • V jednom okamžiku je na monitoru zobrazen fotbalový zápas. Týmy, které zrovna hrají, jsou týmy Francie a Japonska. Jedná se na odkaz na původ tvůrců filmu: Daft Punk jsou Francouzi a Leiji Matsumoto je Japonec. Skóre zápasu navíc odpovídá počtu tvůrců, tedy 2 pro Francii a 1 pro Japonsko. (Adasin)
  • Autorem vokálů v písních „One More Time“ a „Too Long“ je Dj a hudební producent Romathony. (l3ricktop)
  • Film slouží jako vizuální průvodce albem "Discovery" skupiny Daft Punk. Nemá žádné dialogy a je v něm minimum zvukových efektů. (Jantar2)

Reklama

Reklama