Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Britská učitelka Philippa Paccardová (Cate Blanchettová) žijící v italském Turíně se marně dovolává spravednosti ve věci manželovy tragické smrti. Protože místní policie ignoruje její obvinění, rozhodne se vzít spravedlnost do vlastních rukou a prostřednictvím podomácku vyrobené bomby se odhodlá zlikvidovat drogového dealera Vendiceho. Pak se nechá zatknout. Teprve ve vyšetřovací vazbě se dozvídá, že místo muže zodpovědného za smrt jejího manžela zahynuli čtyři zcela nevinní lidé. Do zoufalé mladé ženy, jež má být souzena za teroristický útok, se však zamiluje mladý soudní tlumočník Filippo (Giovanni Ribisi) a pomůže jí uprchnout. Jak dlouho však dvojice spřízněná jmény a spjatá fatalistickým citovým poutem může unikat spravedlnosti?

Na MFF v Berlíně 2002 získal režisér Tom Tykwer nominaci na Zlatého medvěda. Film byl oceněn stříbrnou Německou filmovou cenou a Cate Blanchettová získala za svůj herecký výkon německou Zlatou kameru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (362)

3497299 

všechny recenze uživatele

Tykwerovy filmy na první pohled uchvacují svojí vizuální stránkou, ať už je to klipovitě techno-dynamická rusovlasá Lola běží o život nebo uchvacující somnambulní pohyb kamery v Princezně a bojovníkovi či právě minimalisticky vyprázdněné Nebe. Významný podíl na tom má bezesporu Tykwerův dvorní kameraman Frank Griebe. V rovině námětu mají výše jmenované filmy společné především určité zatížení motivem vlivu tajemné ruky osudu a skrytých metafyzických spojení. (více viz recenzi na indiefilm: http://www.indiefilm.cz/2011/03/05/dvd-nebe/ ) ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Mlčanlivý a napriek tomu nie nudný príbeh dvoch duší, ktoré sa snažia nájsť cestu z bezvýchodiskovej životnej situácie. Okrem skvelej Cate Blanchett a Giovaniho Ribisiho ma vo filme nečakane potešila aj účasť a výborný výkon Rema Gironeho v úlohe otca. Bol mojím najobľúbenejším záporákom z čias Chobotnice a aj preto ma potešil v tejto kladnej role, ktorá mu pristala hádam ešte viac.... ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Formálne výborne zvládnutý príbeh vlastniaci rukopis a srdce Kieslowského. Zo spôsobu, akým je film natočený cítiť skutočne zručné režijné remeslo. Nedokážem odhadnúť ako by sa s filmovým spracovaním popasoval sám Kieslowski, no je jasné, že Tykwer tomu absolutne neublížil a nič neodflákol. Stimuloval obrazom, zvukom, prácou s tichom, herecky...a z Heaven ku mne prišiel neuveriteľný pokoj a sugestívna myšlienka. Neriešim či by to s ústrednou dvojicou reálne naozaj tak mohlo byť, svoj svet jednoducho odtrhli od reality a ja som im to ako divák verila...Tykwer točiť vie a šancu, ktorú dostal využil uspokojivo. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Tykwer je vyjímečný režisér. Patří k mým velkým oblíbencům od Parfému a hltám každý jeho film. Ani tentokrát mě nezklamal. Film, ve kterém všechno dokonale štymuje, se najde málokdy, ale Nebe jím je. Scénář propracovaný, režie švýcarsky přesná. Nenápadná hudba krásně dotváří skvělou atmosféru. Herecké výkony - jednoduše výborné, hlavně Ribisi se mi líbil. A to nejlepší na konec, nádherná kamera. Tento snímek vlastně nemá slabou stránku. PS: musím sehnat Princeznu a bojovníka. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Otázka Giovanni Ribisiho z úvodní sekvence „jak vysoko mohu stoupnout“ by asi byla nesmyslná, jestliže by se člověk již při jejím položení vznášel v oblacích. Cate Blanchett proto otevírá příběh na nejhlubším dnu, sražena na kolena jak zlem okolního světa, tak vlastními zločiny, ale to jen proto, aby byla pomalým a nenásilným tempem pozvedána směrem k odpuštění a opravdové lásce. Její nelehká cesta je tak silně očisťujícím zážitkem i pro diváka, který je z hluku a klaustrofobického prostředí policejní stanice pomalu přenášen do uklidňujících koutů italského venkova, kde se dvě duše prolínají v nerozlučnou jednotu. Konec je pak mlčenlivou katarzí, nádherným smířením se s celým širým světem i vlastním životem tváří v tvář nebeské klenbě a jejímu blankytnému tichu... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Tom Tykwer komentoval scénu, v níž jsou herci stříháni dohola jako "skutečně neuvěřitelný stres. Točili jsme tu scénu sice dvěma kamerami, ale co by se stalo, kdyby jedna vypadla a exponovaný materiál z druhé kamery nám zničili v laboratoři? Druhou šanci jsme neměli. To člověk umírá tisícerou smrtí." (NIRO)
  • Cate Blanchett (Philippa) sa kvôli tejto roli v skutočnosti dala ostrihať do hola ako vo filme. (Ninfa)
  • Film Toma Tykwera získal v roce 2002 stříbrnou Německou filmovou cenou a Cate Blanchett za svůj herecký výkon Zlatou kameru, taktéž udílenou v Německu. (Pepinec)

Reklama

Reklama