Reklama

Reklama

Zcela unikátní kombinací komiksu, hororových i vědecko-fantastických filmů a romantických příběhů je ambiciózní projekt od producenta Hvězdných válek George Lucase a scenáristů Indiana Jonese. Howard T. Duck je kačer v kačeřím světě, který je téměř alternativní kopií toho našeho. Jednoho dne je vytržen ze svého pohodlí a i s křeslem přistane kdesi ve špinavých uličkách New Yorku. Seznamuje se s mladou zpěvačkou Beverly (Lea Thompson) a společně se snaží přijít na kloub tomu, jak dostat excentrického a osamělého kačera zpět domů. Na pomoc přispěchá potrhlý vědátor Phil (Tim Robbins), který společně s kolegy zjistí, že Howard byl náhodou přenesen jejich urychlovačem částic. Při dalším pokusu se do doktora Waltera (Jeffrey Jones) dostane mocná příšera z alternativního vesmíru, která jej nakonec ovládne a začne připravovat cestu svým příbuzným, toužícím obsadit celou Zemi. A kdo jiný může zabránit zničení našeho světa, než roztomilý bílý kačer s neodolatelným zobákem? (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (167)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých príkladov filmu ktorý je svojím spôsobom stupídny, no zároveň hlavne vďaka tomu zábavný.(ajkeď iba miestami) Cítiť z neho starú 80's atmosféru, no vadilo mi že postavy prehrávajú, ku koncu ide v podstate o superhrdinskú blbosť (pôsobiacu lacno) a občas ma iritovalo aj dosť tmavé nasvietenie. Pri tak veľkom rozpočte na tú dobu, film sklamal ako celok a fakt neviem kam tie prachy naliali. Napríklad o rok starší Návrat do budúcnosti mal rozpočet o polovicu menší a príkladov ma napadlo viac. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

V dobách, keď československí diváci ešte netušili nič o americkom komerčnom rebríčku a nevedeli, že Howard je tragický prepadák ovenčený niekoľkými Zlatými malinami, kolovali VHS-ky so simultánnym dabingom a... bol to na našom pirátskom videotrhu obrovský hit. Ten film videl prakticky každý, kto už koncom 80. rokov vlastnil video. Ale tie solídne 3* nedávam len z nostalgie - ono to bolo jednoducho fajn. Nevidel som to 15 rokov, ale Howardovo zježené číro pri prezeraní plagátov v časopise Playduck si pamätám doteraz. ()

Reklama

Právnička 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle filmík má pro mě prostě velké kouzlo!! Jako malá jsem ho nejprve viděla asi desetkrát v němčině (aniž bych německy uměla) a i tak jsem si ho hrozně zamilovala. Jazyková bariéra mi opravdu nevadila (což teď sama nechápu) - a to myslím mluví samo za sebe. Mám prostě pro Howarda slabost (dnes už i v češtině) :o) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ve své době velice smolný film, který dnes vypadá jako obyčejná komiksová sci-fi zábavná rodinná podívaná, ze kterého 80. léta doslova září. Onen komiks skutečně vycházel a byl vcelku populární a tak není divu, že vznikl i film. Jenomže jeho odklonění od předlohy fanoušci prostě nepřijali. Nemělo to ten správný satirický šmrnc a dobrodružnost. Vyloženě dětský film to není, ale dnes už to ani jim nijak neuškodí. Při sledování snímku tedy doporučuji pustit svou roušku fantazie a bavit se. Berme to jako předchůdce známých ‘Želvy ninja’. ()

rogger 

všechny recenze uživatele

Ja som tento film vo svojej dobe proste zožral aj s navijákom. Mal som asi 12 rokov a preto aj znížené a nenáročné predstavy o filmovom pôžitku, no dostal som zábavu, fantáziu, originalitu a napätie v takom množstve ako mi vtedy stačilo. V dnešnej dobe som sa k tomuto snímku už nedostal, ale asi ani nechcem. Chcem si zachovať to čaro okúzlenia zo skvelého filmového zážitku. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (26)

  • Na Zemi při rvačce s chuligány, kteří obtěžovali Beverly (Lea Thompson), je Howard varuje, že proti nim použije Kvak-fu (kačeří variantu kung-fu). (noelcoward73)

Reklama

Reklama