Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinkou této americko-francouzské fantastické komedie je spisovatelka Lila Juteová (Patricia Arquette), která vypráví svůj neobyčejný příběh. V dospívání zjistila, že vlivem nevyléčitelné hormonální poruchy jí celé tělo porůstá chlupy. Vyřešila to útěkem do přírody, žila ve stanu a začala psát ekologické knihy. Ve třiceti ji však zpět do civilizace přivedla touha po muži. Kvůli tomu Lila podstoupí náročné depilační kůry a když se setká s krátkozrakým vědcem Nathanem Bronfmanem (Tim Robbins), zdá se, že problém je vyřešen. Jenže nic není tak snadné, jak vypadá – zvlášť poté, co se dvojice setká s divokým mladíkem, který vyrůstal od dětství v lese a myslí si, že není člověk ale opice. Nathan s Lily mu dají jméno Puflík a vědec se rozhodne necivilizovaného tvora polidštit… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Prazvláštní filmeček, který si mě ale narozdíl od jiných diváků, docela získal. Z Charlieho Kaufmana se nám klube velice zajímavý scénárista a já jenom doufám, že to potvrdí snímkem Adaptation. Jediná vada snímku je velká nevyváženost a ta bohužel sráží celkový dojem z filmu. Ale za ten scénář a plno nápadů(bohužel ne vždy dobře realizovaných) si to minimálně 3* zaslouží. Takže 60%, ale velice silných. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s plno informacemi zde v komentářích - všechno mimo režie tu vyšlo. Ale bohužel mi to přijde trapné, nenašla jsem tam jediný vtip, který by mě vážně pobavil, a celkově mi to přišlo bohužel až otravné... Viděla jsem to již před několika lety a již v tu dobu jsem byla hlavně s hereckými výkony spokojena a to se ani teď nezměnilo, ale mít to pod palcem někdo jiný, tak by to bylo lepší...Pro mě to bylo tak, že jsem viděla to "nebezpečí" až pod tím vrchním obalem a myslím si tedy, že to hlavní "poselství", které tento film měl, jsem zachytila..Je to pravda - společnost a její veškeré tlaky, které na lidi má - je až nebezpečně nebezpečná...Je to tak a proto ten závěr je tak "absurdní" a nepředvídatelný... ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Patricia Arquette chlupatá od hlavy až k patě a k tomu masturbující DJ Paul Bulva z Klubu sráčů, kterej vypadá jako mentálně postiženej orangutan. Tak tohle je i na mě trochu silná káva. Jestli to mělo nějakej hlubší smysl, tak já jsem ho neobjevil. Divnej a nudnej film, kterej mě dokázal tak akorát znechutit. A z jakýho důvodu vzal roli v týhle blbosti Tim Robbins, to zustává pro mě záhadou. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ano, civilizace je naprostý hnus a tak se všichni svlékněme do naha, zdrhněme do divočiny, chovejme se jako zvířata a bude mír na světě... Uf. Když ale pominu tu extrémně naivní myšlenku celého filmu, tak to má celkem dobrý scénář, je to slušně zahrané, sem tam něco pobaví a i ten nápad je zajímavý. Akorát tomu chybí nějaké tempo, atmosféra a určitě ten nápad šlo i líp využít, takže se mi to od jisté chvíle omrzelo a celé to bohužel spadlo do průměru. Gondry má dost lepších filmů, ale má i horší. Slabé 3* ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Bizarní a (ač při nedostatku soustředěnosti trošku nepřehledná) skvělá komedie pro dospělé a civilizačně pokročilé opice, kladoucí si (ta komedie!) více otázek, než přináší odpovědí... :o)) Scénáristicky lehce obskurně vykonstruované podobenství o tom, co z nás dělá těch pár chromozomů navíc... ;-) Co že je vlastně zač ta civilizovaná opice? Křehká nádoba plná strachu, zloby, emocí, pudů, pokrytectví, komplexů, příkazů, zákazů a pouček, hysterie, návyků, správného stolování, diskusí o Wittgensteinovi či kterých čertů a potřeby masturbace... Ev. lásky - leč ta je stejně jen "směsicí strachu a nejistoty z velikosti penisu"... A ještě ta touha po svobodě - jen jiném výrazu pro chudobu... A tak co je to vlastně člověk? Jen genetická anomálie? A nakonec je zbytečné se ptát. Protože opice, opice ty netrousí slova ;-)) - Igi B. miluje tyhle netypiózní kulturní speciality!!! Pět hvězdiček opičích a jedna hvězda P.A. chlupatá lidská navíc! - - - P.S. ...A víte, že "dalším stádiem kateze je fixace? Ale o tom si řekneme až příště..." ;-))) - - - P.P.S. proč ČT uvedla tuhle lahůdku zdevastovanou diletantským šašským dabingem a ořezem obrazu na formát 4:3 ví nepochybně nějaká debilní a ignorantská televizácká námezdní lidská chyba... ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama