Reklama

Reklama

Epizody(12)

Legendární seriál o městském chlapci Pavlovi, lesníku Horynovi, psu Halušce a jejich společných dobrodružstvích. (oficiální text distributora)

Recenze (85)

Ripley 

všechny recenze uživatele

V době prvního vysílání jsem toužil být tím chlapcem a zažívat vše co on.Dnes bych chtěl být tím hajným a bydlet v té hájence na samotě.Velmi příjemný,poučný a neškodný seriál s výbornou hudební složkou.Škoda,že nebylo více dílů.Ikdyž má seriál nějaké ty nedostatky jako např. některé herecké výkony či podivný střih(především v díle "Bílý jelen") jde o moji srdeční záležitost. ()

Stefi_836 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že je to dost debilně naivní dětinsky zahraný seriál a punc tomu dodávají debilně naivně zahrané role "ostravskych hercu" dnes možná už i vhodný na odpad.......ale musíte uznat, že pro naivní Husákovy děti to bylo dost nádherné pokoukáníčko s vyzdvihnutím dobrodružství a vztahu k přírodě, které vycházelo z naprostého reálu a platí to do dnes. Hnusná nebudu, takže objektivně? :Účel splnil na pět hvězd. ()

Reklama

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Krásně natočený dětský seriál, které už dnes tímto způsobem nikdo udělat neumí. Tento film je třeba hodnotit dětskýma očima, ale i já jako dospělý jsem si to docela užíval a závěrečná scéna, kde se rozhoduje o budoucnosti údolí, dojme nejedno lidské oko. Chválím herecké výkony zejména pánů Müllera, Matyáše a Vochoče, kteří zde nad ostatními jasně vyčnívali svou naprostou přirozeností. Taktéž hudba hrající během děje se velmi povedla. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Ceska televize serial na svych strankach oznacuje jako "legendarni", coz se mi zda vice nez smele. Bohuzel nemopohla ani nostalgicka vlna, ktera dovoluje cloveku i v plne dospelosti pochvalit i dilka, ktera ho v mladi prinutila vyvesit si v pokojicku plakat z nemeckeho Brava, ackoliv ted jiz tusi, ze tehdejsi nadseni bylo notne prepalene (u Pomady mi ovsem i dnes vydrzi prihlouply usmev az do konce i dnes). Zde ovsem nebylo o co se oprit - jakozto chlapecek jsem uz tenkrat serial pretrpel a obludny zpev Mullera a Cizka na konci kazdeho dilu jsem sledoval s otevrenou pusou. Reziser Mudra byl mozna chlapik, ktery mel rad prirodu, ale jak Pratele Zeleneho udoli, tak Velke sedlo jsou serialy k uzoufani. Po tolika letech se samozrejme najde par nezamerne vtipnych scen, treba kdyz soudruh predseda s vaznou tvari rika, ze v udoli chytal raky a tak ho tedy nenecha zasypat a v ruce pritom drzi plastovy modylek mostu, ktery zrejme rekvizitari slepili z casopisu ABC..ano, tak to tehdy bylo s tou ochranou prirody, ze:). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pavel troufale: "Pane Horyno, mohl bych si nabrat trochu vody z té studánky, co se z ní dá pít? Mně se dneska vytírá Perleťovec." Horyna podrážděně a se zvýšeným hlasem: "Opovaž se, v ní žijí raci a potřebují klid!" Pavel otráveně a se sklopenou hlavou: "Ach jo, a můžu si ponechat toho voříška, co jsme ho našli uvázaného u stromu v lese?" Horyna přísně a rozhodně: "Už jsem ti snad vysvětloval, že takový psi nemají na hájovně co dělat! " A pak zahřímal: "Pokud se ti něco nelíbí, tak sem nemusíš chodit, mám práce, že nevím, kde mně hlava stojí, a ještě se budu starat o cizího kluka. Máš možnost se zabavit jinak, když nechceš poznávat krásy lesa a naslouchat jeho zvukům." Pavlík znuděně až otráveně se sklopenou hlavou kopajíc do kamínku na prašné cestě: "Ach jo, jsem mohl jet s rodiči k moři, takových koček v bikinách jsem tam mohl pozorovat, místo toho smrdím v lese na hájovně." // Legendární seriál o krásách naší přírody z pohledu městského kluka, co se přátelí s chlapáckým lesníkem, netřeba představovat. Tvůrci odvedli dobrou práci, ale seriál už těžko dneska někdo ocení, protože dneska spíše k netu než do přírody. 60% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • Při natáčení dílu s názvem "Déšť" měl Vlado Müller plavat v rozvodněné řece. Filmaři se ale o něj tak báli, že na natočení scény byl nakonec povolán pokořitel kanálu La Manche František Venclovský. Dobrácký Müller ale jejich obavy považoval za zbytečné a před samotným natáčením scény v řece se slovy "co pořád máte" Venclovského odstrčil a plaval sám. (Zdroj: ceskatelevize.cz) (HawkeyP)
  • Filmaři balili kamery do peřin, aby nebyly tolik hlučné a neplašily tak zvěř. (jenik71)
  • Jaroslav Müller napsal scénář během jednoho roku na své chatě v Beskydech. Vzal si na to roční neplacené volno. (jenik71)

Reklama

Reklama