Reklama

Reklama

Případ pro zvláštní skupinu

(seriál)
  • Slovensko Prípad pre zvláštnu skupinu
Československo, 1989, 6 h 2 min (Minutáž: 59–63 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Ivan Gariš

Kamera:

Josef Pávek

Hrají:

Josef Somr, Jiří Schmitzer, Tereza Brodská, Josef Vinklář, Zuzana Bydžovská, Jana Štěpánková, Jiřina Bohdalová, Alois Švehlík, Stella Zázvorková, Jaroslava Obermaierová, Zdeněk Řehoř (více)
(další profese)

Epizody(6)

Josef Somr, Jiří Schmitzer a Tereza Brodská jsou členy zvláštní skupiny, vyšetřující těžké zločiny. Jejich první případ vražd bez zjevného motivu je tvrdým oříškem... (oficiální text distributora)

Recenze (56)

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Zřejmě pokus navázat na úspěch seriálu Malý pitaval z velkého města. Není to už zdaleka tak dobré, byť Josef Somr a Jiří Schmitzer jako kriminalisté jsou vynikající. Nadchne i Josef Vinklář jako nabručený náčelník. Jen to pištění Terezy Brodské mi přišlo lehce otravné (byť v jejích pozdějších rolích ji mám docela rád, tady opravdu ne). Dvě epizody utkví v paměti - vtipná záležitost s pornem a povedená krimi s vraždícím nočním chodcem. Jinak je to zašedlý seriál stojící ve stínu Malého pitavala. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Jako dívatelné to je, má to spád. Dnes se na žádný seriál ani pohlédnout nedá. Dobytek píše, že skupina není zvláštní ale debilní. Trefil hřebíček na hlavičku. Osobně znám několik policajtů z kriminálky a nedávno jsem byl namočen v podvodu a strávil na vyšetřovně 9 hod! Jsou to poměrně normální lidi s vysokejma školama, někdy frajírci s pistolí. Normálnost ale v tomto seriálu moc nehledejte. Brodská je tak pitomá, že vůbec nechápu, proč tu roli prostě nevyškrtli. Posere co může a přesto je poručice.  Pepa Vinklář se něco nadřel, aby to bylo dívatelné. Šmitzer tam hraje zbytečného blbce, Pepa Sommer takovýho tátu, co mu to pálí. Furt tam volá Agáta, scénarista byl asi sjetej kde čím, proč to tam má být?  Role profesorky podvodnice, která prakticky vše vyřeší sama a nachomejtne se skoro ke každému případu je doslova ostudná. Potěšil mě ale Kostelka, který za nic nemohl a přesto na něj museli nasadit zvláštní oddíl. Prchal hbitě. Čili jako detektivka dost děsný, ale slušná fantasmagorní komedie. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Průměrný seriál, který je tak na 2 a půl hvězdičky. Kromě skvělého prvního dílu, kdy se vyšetřuje série vražd skořápkářské bandy nejsou jednotlivé díly nic moc, chybí tomu napětí a v šesti dílech není jediná akční scéna. To už ti Hříšní lidé byli akčnější. Nicméně prim zde hraje skvělá atmosféra konce 80. let, celý ten svět veksláků, bytařů, čórkařů a podvodníků a kupodivu to působí celkem uvěřitelně. A navíc jsou tu fajn postavy - od Somrova majora, kterého zná celá galérka přes rozjařenou a krásnou Brodskou až po sestru Agátu a její nadzááár :-) Zanechalo to ve mě slušný dojem, takže dávám za 3* ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Zvláštní skupina detektvů či dneska útvaru pro odhalování nebezpečných zločinů se nasazuje všude tam, kde jsou zvláštní případy, zvláštní lidé, jinak by se skupina, co odhaluje kriminalitu nenazývala zvláštní. A tohle je vzpomínka na konec komunismu v ČSSR. Malá země v níž by konec komunismu nenastal, kdy se nerozpadl velký socialistický tábor. Že zde revoluci dělaly hejlové, to už je fuk. Kdyby zde změna režimu nebyla včas, což jsem si přál tak bychom zažily kuriozní dění. Rozpad RVHP, pak rozpad Waršavské smlouvy, a zde nechybělo moc, jen pár týdnů a už by nás ostatní státy považovaly za kuriozitu a celý svět by na nás koukal jako dneska na Cubu či na KLDR. A většině místních občanů by to nevadilo, protože žili v komunismu rádi! Já si přesně pamatuji, jak nás mladé antikomunisty považovali za bandu snílků a vexláků. Tomu prvnímu se posmívali, to druhé odsuzovali, ale my zase to první si nenechali vzít a to druhé dělali rádi, protože ubíjející práce pro nás nebyla a platy nás šokovaly. http://www.youtube.com/watch?v=QXEJhMElduk - Parádní skořápkáři. ()

Canniosh 

všechny recenze uživatele

Slaboučký seriál s hloupoučkými příběhy a v rozporu s výborným hereckým obsazením i se slabými "hereckými" výkony. V tomto seriálu se jen potvrdilo, že Terka Brodská není dobrá herečka, což trvá dodnes a nemít známého tatíka, myslím, že by se jako herečka nemohla nikdy prosadit. Její role mě v tomto seriálu přímo iritovala ... název "zvláštní skupina" byl díky jejímu výkonu převzat z názvu zvláštní školy, jinak nevím... 33% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (15)

  • Hlas Zuzany Bydžovské, která se představuje ve sluchátku jako sestra Agáta, je možné slyšet v každé epizodě, na obrazovce ji však nikdy divák nespatří. (sator)
  • Seriál měl mít premiéru na podzim 1989, přišel však převrat a do vysílání se nedostal. Do vysílání byl pak nasazen v první polovině devadesátých let televizí Prima. (med)

Reklama

Reklama