Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselé i smutné osudy několika žen z malého města. (Česká televize)

Recenze (89)

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Old-school komedie lomeno doják, takže nic moc. Spousta vaty a plků o ničem. Pak Julia umře a je to. Je fakt, že se povedlo její matce, v podání Sally Field, perfektně vyjádřit vztek a bezmoc krátce po pohřbu, ale to byla opravdu ojedinělá světlejší (kvalitnější) chvíle v celém filmu. Párkrát jsem se pousmál, ale jinak je to vážně plné všelijakých klišé a tak vůbec... Možná je to zkrátka určeno pro určitou cílovou diváckou skupinu...která se neshoduje s žádnou ze všech těch cílových skupin, do kterých rád patřím.. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Spíš než melodrama to podle mě byla tragikomedie. Žádná z ženských postav mi nepřišla papírová a fandil jsem všem. V hitovém a hvězdně obsazeném snímku se neztratila, ale naopak ještě před Pretty Woman zazářila do té doby neznámá Robertsová. Ačkoli mám s výjimkou Hannahové slabost pro všechny herečky v hlavních rolích, musím ji zdůraznit zvláště u... Partonové. Nemůžu si pomoct, ale vždycky když ji vidím, musím se usmívat. // 78% ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Je to babský film - takový ten o ženských, třeba i různého věku, kteří se někde potkávají (zde sousedky - v salónu krásy jedné z nich), povídaj si, "řeší" menší i větší starosti všedního dne, stane se nějaká tragédie, ale ony to zvládnou - hodně právě proto, že se vzájemně mají. A celé je to vyplněné příjemným, laskavým humorem, tunou smíchu a pár slzami, má to pěkné kulisy a plno báječných hereček a celé je to nakonec obrovsky optimistické, dodávající energii. A takové filmy mám ráda, moc, když přijde chuť a je jich třeba. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dnes již poněkud nepřístojná, až karikaturní typizace domácích ženušek, které všechno zvládnou (od vaření, vlasů, drbů, pomluv, až po organizaci a výchovu), a nezodpovědných mužů, chovajících se jak kluci, mě v chaoticky hektickém, ukřičeném úvodu (svatba) téměř odradila. Ovšem jak šel s pěticí kamarádek čas, jejich přirozené životní posuny (z velké míry spjaté s dcerou jedné z nich: již zmíněná svatba, těhotenství, nemoc) si mě získaly, i když v závěru bylo toho slzavého, smířlivého melodrámatu příliš. Silným hereckým výkonům všech zúčastněných dam kralovala nerudná, cynická "bába" Shirley MacLaineová. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to bolo celkom utrpenie - dlhé, nudné zoznamovanie sa s postavami, málo záživné a lenivé uvedenie do príbehov jednotlivých žien... No ale ako išiel čas a ja som sa začal čoraz hlbšie vnárať do deja, tak predsa len prišiel ten pocit, kedy sa prestanete pozerať na hodinky, že koľko preboha ešte do konca, a začnete si film užívať. Pochopiteľne, najviac sa mi páčila dejová linka a príbeh postavy, ktorú stvárnila Julia Roberts. Nemôžem sa ale ubrániť pocitu, že film si užijú predovšetkým iba ženy. Lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Film se natáčel v malém městečku Natchitoches ve státě Louisiana a jako kompars v něm vystupovali i místní obyvatelé. Očividně bylo natáčení pro ně natolik vyčerpávající, že když se o několik let později ve stejném městečku natáčel film Muž na Měsíci (1999), bylo obtížné najit mezi místními někoho na roli statisty. (Aelita)
  • Dolly Parton a Daryl Hannah speciálně pro svoji roli studovaly práci kadeřníků, aby jejich scény, kde se upravují účesy, byly skutečné a autentické. (Aelita)

Související novinky

Zemřela herečka Olympia Dukakis

Zemřela herečka Olympia Dukakis

02.05.2021

Ve věku 89 let zemřela oscarová herečka řeckého původu Olympia Dukakis. Svůj filmový debut prožila v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i jako matka Dustina Hoffmana ve filmu John a Mary z roku… (více)

Reklama

Reklama