Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ruby Bakerová žije životem bezstarostného dospívajícího děvčete. Jednoho večera vyrazí s kamarádkami tajně na divoký večírek. Když se vrátí, čeká doma policie, která jí oznámí, že rodiče zahynuli při autonehodě. V den pohřbu se Ruby dozvídá, že rodiče před smrtí určili jako opatrovníky pro ni a jejího mladšího bratra Rhetta své přátele Glassovi. Děti se přestěhují do extravagantního skleněného sídla Glassových v Malibu. Atmosféra je napjatá, Ruby si jen obtížně zvyká na nové prostředí, malý naivní Rhett je naopak oslněn drahými dárky, kterými ho Glassovi zahrnují. Brzy se ale začne ukazovat, že Erin a Terry Glassovi nejsou tak zcela milujícími adoptivními rodiči, jak by se mohlo na první pohled zdát. Luxusní sídlo je jakousi zlatou klecí, Erin a Terry se často hádají. Ruby se prostřednictvím právníka podaří zjistit, že po smrti rodičů získala díky pojistce jmění v hodnotě několika milionů dolarů. Erin má problémy s drogami (i když dětem tvrdí, že trpí cukrovkou a v injekcích si píchá inzulin) a Terryho trápí dluhy. Teď jsou jejími poručníky. Byla smrt rodičů skutečně jen nešťastná autonehoda? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (147)

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Přestože jde o thriller s celkem pomalým spádem, není to vůbec špatné. Rozhodně jsem se po celou dobu nenudil. Přidal jsem si k tomu docela slušné výkony Lelie sobieské, diane Laneové a Stellana Skargarda, atraktivní prostředí a celkem slušně natočenou automobilovou honičku na závěr a vyšlo mi hodnocení **** ! ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Hodně drsnej film. Rozjezd je pozvolnější a místy dost nudný, ale ten konec je fakt dost dynamickej a napínavej. Ke konci filmu mě v některých scénách běhal opravdu mráz po zádech. Jasně ten konec už byl takovej zbytečnější, ale stejně. Ocenil bych možná kdyby to nekončilo happy endem ale nějakým pořádným tragickým koncem. No co.. i tak je to dost dobrej film. 80% ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zápletka průhledná sice více, než onen úchvatný >skleněný< dům manželů Glassových, ale jinak myslím jde o poctivý >hw< thriller - coby rutinně standardní řemeslnou práci a neurážející herecké kreace, tradičně s poněkud za vlasy přitaženým dramatickým finále, kdy všichni padouši jako vždy zajdou zaslouženou odplatou a naši milí sourozenci konečně najdou klid-mír-štěstí-lásku u toho hodného strýce, co na ně desetiletí sral. (Hm, škoda že nebyl třeba pedofil, dočkali bychom se poctivého a napínavého pokračování... ;-) - - - P.S. Původně jsem tomuhle filmu dal (po shlédnutí v televizi) jen dvě hvězdičky, leč musím uznat, že na dvd s originálním zvukem (bez impotentního českého dabingu) a formátem obrazu 2,35:1 je to úplně jiné kafe. Tady si člověk uvědomí třeba i tu docela dobrou práci kamery v širokoúhlých záběrech interiérů domu (ale i třeba snímání krajiny - např. jízdy po silnicích - v okolí Malibu), kterou televizácký ořez samozřejmě naprosto degraduje. Takže resumé: Ano, tohle je ten typický >dobrý tříhvězdičkový< americký film. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Tuto nechutnou americkou sračku jsem odsledoval jen díky Diane Lane. Mimochodem jako feťačka je skvělá, proto ty 2*. No a o čem to bylo? Dva američtí rozmazlení spratci osiří díky nehodě. A pak, jak je to zvykem v těchto píčovinách se Leelee Sobieski stane v 16. letech geniální detektivkou, konspirátorkou a mstitelkou svých rodičů. Sice neumí řídit auto ale najednou umí řídit auto. Její schopnosti jsou neomezené. Když si vzpomenu, co za tele byla moje dcera s VŠ v šestnácti, nejraději bych tomu dal odpad. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Hurá, na čtvrtý pokus se mi podařilo vidět tenhle film až do konce a neusnout! A přitom nejde o nějak zvlášť nudný či nezajímavý thriller... Předvídatelný, to ano, do poslední sekundy, ale každopádně slušně odvedené řemeslo. Stellan Skarsgård je přesvědčivý záporák a pro jednou ve mně vzbuzovala sympatie i dívčí hrdinka (těm totiž obvykle přeju rychlou a ošklivou smrt). Nejspíš se s tím námětem a atmosférou dalo udělat víc, ovšem vzhledem k nulovému očekávání nejsem zklamaná; podívat se na to dalo, ba dokonce se i docela bavit. 61% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • V závěru filmu, když se Ruby (Leelee Sobieski) a Rhett (Trevor Morgan) vezou policejním autem, sedí ve Fordu Crown Victoria, modelový rok 2000. Když však ale auto zastaví a policista jde zkontrolovat automobilovou nehodu, je možné poznat, že se jedná o Ford Crown Victoria, modelový rok 1995 s jinou přední maskou. (LUCIM)
  • Hlavní roli zpupné teenagerky Ruby svěřili Leelee Sobieski, která do role vnesla i vlastní zkušenost: „Mám jedenáctiletého bratra Robbieho a naše vztahy zase nejsou o moc odlišnější než vztahy, které mají ve filmu Ruby a Rhett. Můžete své bratry zbožňovat, mohou vás štvát, ale když jste vystaveni určité životní zkoušce, víte, že se o ně musíte postarat." Scénář pochází z dílny scenáristy Wesleyho Stricka, který spolupracoval na scénáři k legendárnímu Scorseseho Mysu hrůzy. Tvrdí, že jej námět napadl ve spánku, ale přiznává, že ten sen byl spíš noční můra. „Jednou ráno jsem vstal a v hlavě jsem měl ten příběh." Nepopírá i určitou inspiraci vlastním životem, protože se svou ženou dlouze diskutoval, komu by zanechali děti v případě, že by se jim něco stalo. (duklak2)
  • Tvůrci se rozhodli do hlavních rolí obsadit méně známé herce s tím, že když nemají diváci tváře nějak zařazené, jsou pak více překvapeni jejich jednáním. (duklak2)

Reklama

Reklama