Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Právník Miles Massey je bohatý, zakládá si na dokonalém zevnějšku, má bezchybnou manikúru i zářivě bílé zuby. Je specialistou na rozvody a vyhrává všechny spory, dokonce i tehdy, když je jeho mandant usvědčen z nevěry. Marylin Rexrothová je vypočítavá potvora, která se rozhodla, že si peníze na svou nezávislost vydělá rozvody s bohatými manželi. Udělala ale chybu, že si vzala jiného advokáta, a tak rozvod, při němž si slibovala dokonale oškubat svého bohatého manžela, prohrála. Ale je to profesionálka, ze své chyby se poučila. Nachystá proto na Milese dokonalou fintu, herce vydává za svého nového nastávajícího zazobaného manžela jen proto, aby se dostala na kobylku samotnému Milesovi. Ten se však neočekávaně sám zaplete do její rozvodové hry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Srdce za ostnatým drátem. Přiléhavější metaforu než braši Coeni nevydoluji. Nesnesitelnou krutost a Spielbergův Terminál spojuje nejen žánr, ultraslavný uznávaný herec dobývajícího waleskou krasavici Catherine a hvězdné miniatury, ale i jakýsi status Popelky v rámci filmografie kultovních tvůrců a hořké plody fanouškovského zklamání. Pro mě je tahle ironická hříčka plná cynických podpásovek a ultrasladkých klišé, které vzápětí spláchne Sípák Joe a schémata rozboří Clooneyho divadelní šaškování, jednou z nejmilejších řehtaček roku 003. Těším se, až se vydám do No Country for Old Men, ještě více na Burn after Reading. Má úcta, pánové. So far soooo good. 90% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku veľmi sľubná čierna komédia (geniálna scéna s Geoffrey Rushom :-) sa postupne zvrhne na romantickú "polízanicu" medzi Clooneym a Zeta-Jonesovou. Tempo sa pomaly stráca a nastupuje luxusná nuda. Raketový štart a sila Clooneyho zamilovania sa mi zdala prehnaná. Na druhej strane nemilosrdná manipulátorka Zeta-Jones je skvelá. Síce som v istej chvíli netušila, ako to skončí a dúfala som v čierny zlomyseľný záver napr. s podvedeným, zarasteným a zanedbaným Georgeom Clooneym sediacim pred telkou s misou popcornu na bruchu, no potom som sa sklamane prebrala a zistila, že bude opäť len "and they lived happily ever after"... Možno som zlomyseľný milovník čierneho humoru, chcela som priveľa...ale zase bavila som sa dobre. Niektorým scénam zo začiatku by som dala 5* a iným na sladkom konci 1-2*...takže spolu tak 3, tri a pol... (A ešte sa musím priznať, že s odstupom pár mesiacov, odkedy som to videla, mám už trochu chaos, tak som snáď neurobila chybu v nejakom dejovom zvrate...) ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Bratři Coenové se odpoutali od svých temných černohumorných příběhů a pro radost (a hravost) si natočili romantickou komedii, která je snesitelně krutá, staromódně rozverná a „hawksovsky“ úderná. Právě komedie Howarda Hawkse především pak Jeho dívku pátek, mi Nesnesitelná krutost velmi připomínala, čemuž napomáhá i angažování George Clooneyho a jeho využití s vědomím, že tento herec je Cary Grantem naší doby. Clooneyho groteskně rozverné výstupy a mimické herectví jsou v některých situacích totožné s těmi Grantovými a ne, nechci Clooneyho obviňovat z „opisování“, naopak jsem rád, neboť dle mého každé filmové období potřebuje svého „Granta“ a neznám nikoho lepšího, než je právě Clooney, kdo by mohl převzít jeho odkaz. Proto tak moc zbožňuji i jeho značně nedoceněné Tvrdé palice, které mají s tímto filmem nemálo společného. Poté, co se na scéně objeví i Clooneyho protihráčka/milostný objekt v podání Catherine Zeta-Jones, jsem si zase nemohl nevzpomenout na společné projekty Sophie Loren a Marcella Mastroianiho (např. skvělý film Škoda, že je to taková potvora), které právě těžily ze skvěle sehraného ústředního páru, kterému byste věřili jak milostné vzplanutí, tak i souboj na ostří nože. A to je právě případ i spolupráce Clooneyho se Zeta-Jonesovou, přičemž scénář nabízí dostatek od obojího – milostné linie i inteligentního souboje…avšak k tradiční romanci má Nesnesitelná krutost opravdu daleko, nezapomínejme, že se jedná o film bratří Coenových, jejichž filmy nejsou nikdy tradiční. _____ Proč se Nesnesitelná krutost dočkala tak chladných ohlasů? Jednoduše proto, že se jedná o film, který nynější generaci nabízí něco staromódně vystavěného, co má velmi blízko k „těm černobílým filmům“, kterých se v dnešní době spousta lidí štítí. Stejným případem je i další Coenovic film – Lupiči paní domácí. Mě jakožto filmového nostalgika a fanouška Caryho Granta i jeho nynější reinkarnace – George Clooneyho – tento film velmi potěšil a záliba bratrského dua v bizarnostech, detailech charakterizujících postavy (Clooneyho posedlost vlastním chrupem…co s těmi zubaři Coeni furt mají?) a nekompromisním zacházením s osudy svých postav mě nikdy nepřestane nudit. Jestli tito Coeni pro vás nejsou dostatečně „coenovští“, pátrejte pozorněji…jejich styl v tomto filmu nechybí, jen je vzhledem k žánru a nostalgickému tónu značně umírněný. 80% ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Vtipné, milé a stále v mnoha věcech Coenovské. O Clooneym mi mínění spravili právě tito dva režiséři. Ti totiž jeho potenciál využít umí a Gerge Clooney je sympaťák a charismatický chlapík v každém Coenovic filmu. Trefa do černého je i ženská hlavní postava, ale bohužel (velké mínus) ona takovou postavu jako Clooney nedostala, žádný velký gag, žádný zapamatovatelný štěk. Je to pár delších a nudnějších pasáží, ale pak přijde Sípák Joe a je vyhráno. Výsledek je příjemná Coenovská zábava, ale bohužel nic víc. Toto je ze slabého soudku obou bratrů. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Když Clooneyho citujícího narcise a Zetinu přenádhernou potvoru zaplaví bizarní vedlejší osůbky, je postaráno nejen o zábavu, ale i o skvost. Do černé komedie s klidem patří rozvody, majetek nebo právnické kličky, ale pravá láska je právě tou ingrediencí, která z Krutosti dělá můj milovaný film. Královská podívaná. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (6)

  • Bratři Coenovi uvedli, že se na filmu pracovalo téměř 8 let. (D3VIL)
  • Kniha, kterou Marilyn čte, se jmenuje "Into Thin Air" a je o zdolávání Mt. Everestu. (D3VIL)

Související novinky

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Clooney & Coen Brothers

Clooney & Coen Brothers

25.11.2005

Herec George Clooney už má za sebou dvě úspěšné práce se scénáristicko režijně producentským duem Ethanem a Joelem Coenovými, kterými byli filmy Bratříčku, kde jsi? a Nesnesitelná krutost. Nyní se… (více)

Reklama

Reklama