Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malého vánočně vyzdobeného městečka přijíždějí Caroline a Lloyd Chasseurovi, kteří se neustále hádají a vyčítají si, co můžou. Před sebou mají další úděsné vánoční svátky. V domě je přepadne zloděj Gus, který má za sebou zpackanou loupež a potřebuje se někde ukrýt. Velmi brzy Gus lituje, že si vybral právě jejich dům. Neustálé hašteření ho dohání k šílenství a ke všemu ještě přijíždí na štědrovečerní večeři banda stejně nesnesitelných příbuzných: nenapravitelný syn Jessie, který na vojenské škole terorizuje učitele, Lloydova snobská matka Rose a jeho bratr s rodinou. Ve víru událostí musí Lloyd a Caroline předstírat, že je všechno v pořádku, a představit zloděje jako svého manželského poradce doktora Wooa. Zatímco venku policie Guse zuřivě hledá, trpí nešťastný zloděj u příšerně nechutné večeře a směšných vánočních zvyků. Rozdávání dárků není o nic veselejší. Přesto všechno je to právě Gus, jehož přítomnost přiměje Caroline a Lloyda, aby si uvědomili, že se mají rádi. (TV Nova)

(více)

Recenze (66)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujimava rodinna terapia so sympatickym zlodejickom ako hlavnym terapeutom. Obsadenie je skvele a ustredna trojka predvadza zabavne vykony. Bohuzial scenar nie je az tak vynaliezavy a mohlo to byt este o stupen vtipnejsie. Ted Demme mi az na jednu stastnu vynimku vzdycky pripadal ako tuctovy rutiner a tak aj tento film je len slusny nadpriemer na jedno pozretie. 6/10. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná krimikomedie s výbornými herci, odsýpajícím dějem a skvělou atmoškou, která dá skvěle naladit na vánoční "poklidnou" rodinnou atmosféru. Holt vše tu funguje jak má a je jen škoda, že tento film (jako jeden z mnoha) upadl v dnešní době v zapomnění, protože naše další velká vánoční klasika je na světě a Nezvaného hosta si dáme v budoucnu ještě několikrát znovu :-) 80% ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemná načernalá komedie aneb Dark side of Christmas family movies. 1) 37letý Denis Leary (lupič) a 16letý Robert J. Steinmiller Jr. (syn Jesse) jsou příjemné koření milé komedie o maličko neobvyklých vánocích, které prožije maličko netypická rodinka. 2) Gee, I'm glad I'm me and not some 19-year-old billionaire rockstar with the body of an athlete and a 24-hour erection. I já jsem rád. ()

Yoss 

všechny recenze uživatele

Inak známy americký stand-up komik Denis Leary je ako záporák skvelý a dvojica Judy Davis a Kevin Spacey by liezli na nervy ozaj každému, nielen jemu. Sympatický predvianočný kúsok, ktorý je oživením medzi zástupom lacných tiežkomédiií, ktoré pracujú s rovnakou či podobnou témou. Manželská dvojica Davis - Spacey mi trochu pripomína pár Turner - Douglas z oveľa viac známeho The War of the Roses. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V produkci megalomana Jerryho Bruckheimera vznikla na první pohled nenápadná taškařice, z které se posléze vyklube dokonalá dialogová komedie, napsaná naprosto lehkou rukou (na scénáři se podílel i Richard LaGravenese – v současnosti zejména režisér, toho času úspěšný scénárista – Král Rybář). Drobný zlodějíček v ní neustále šlape vedle, ale nepovedená loupež bude jen dietním předkrmem oproti jednomu šílenému manželskému páru a vlastně i celé rodině, které si naneštěstí vezme za rukojmí. Rok před zlomovými Obvyklými podezřelými a psychothrillerem Sedm se tak Kevin Spacey hluboko zapsal do paměti diváků, protože tady vystřihl náramně okouzlující hlavu rodiny, která je schopná se rozhádat i kvůli naprosté prkotině. Protože zda-li někoho vedle scénáristů chválit, tak zejména herecký ansábl. Každý si i v té nejniternější roličce ukousl kus své slávy, každý tu minimálně jednou vykouzlí úsměv na tváři. Nezvaný host je tak s mírnou nadsázkou takovým příjemným předobrazem skvostné Americké krásy (rýpavá ženuška se tu taktéž jmenuje Caroline), nejednou zamrazí, ale jinak i po letech spolehlivě pobaví. Milovníci černého humoru by jej určitě neměli jen tak přehlédnout.. Velká škoda předčasného úmrtí Teda Demmeho, v nahořklém komediálním žánru mohl ještě leccos nabídnout!! ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama