Reklama

Reklama

Sbohem Kryštůfku Robine

  • Velká Británie Goodbye Christopher Robin (více)
Trailer 1

Půvabný a dojemný snímek, který natočil režisér Simon Curtis a scenáristé Frank Cottrell Boyce a Simon Vaughan, přináší vzácný pohled na vztah milovaného dětského autora A. A. Milnea (Domhnall Gleeson) a jeho syna Christophera Robina (Will Tilston). Na konci první světové války se Milne nechal inspirovat hračkami, s nimiž si hrával jeho syn, aby stvořil kouzelný svět Medvídka Pú — který mu zajistil okamžitou a neutuchající slávu. Mezinárodní úspěch knih ale nepřinesl příliš štěstí jejich autorovi, jeho synovi ani manželce Daphne (Margot Robbie). (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (91)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem věděl, že vzniká nějaký film Kryštůfek Robin na motivy života jeho tvůrce A. A. Milnea. Nevěděl jsem ale, že o rok dřív vznikl film Sbohem Kryštůfku Robine, který je podobného střihu. Nu, dobrá, lidské příběhy mám rád a tak jsem mu s chutí dal šanci. Výsledek je zvláštně neortodoxní životopisný film, který na žádné z postav nehledá jen to dobré nebo jen to zlé. Jak táta, máma tak malej Kryštůfek tu jsou postavy, které mají svoje pozitivní, ale i negativní stránky. Ve filmu to pak působí velice zvláštně. Jednou jste na malýho Kryštůfka naštvaní, po druhé Vás dojímá k pláči. O jeho rodičích ani nemluvě. Máma, přes svých pár pozitiv, byla spíš na přes držku a táta byl zase hodně složitá osobnost. Zřejmě to byl ale záměr nenatočit černobílý film, protože tu jejich bytnou, kterou tu hraje Kelly Macdonald, prostě musíte mít rádi. Herecky se ale jedná o skvělý film. Sice chvílemi nudí, ale to jen do té doby, než vznikne samotný Medvídek Pů, pak už to má grády dobrého životopisného filmu. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Najprv som videla film Christopher Robin (2018) a az potom tento. Odporucala by som to opacne. Kym tento film sa venuje malemu Christopherovi, tamten je uz o dospelom Christopherovi. Hra tu mily chlapcek s jamkami na lickach, takym bonusom je Margot Robbie, ale pre mna je to skor priemerny film. Z dospelych postav najsympatickejsia nanny. 60%. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Medvídek Pú je moje oblíbená pohádka! Ale jsem ostuda, že jsem si nikdy nezjišťovala nic o vzniku, autorovi, dokonce ani knížku jsem doma žádnou neměla (to už jsem napravila!). Takže když jsem objevila „Sbohem Kryštůfku Robine“ (děkuji Jeremy), tak jsem bez delšího protahování musela film vidět. Nestačila jsem se divit, co vše stálo za vznikem a že předlohou Kryštůfka Robina byl vlastní syn autora, kterého vznik mé oblíbené pohádky dost poznamenal v dětství a dospívání. Příběh o muži, který byl natolik poznamenaný válkou a o malém chlapci, který si chtěl hrát a hlavně se svým tátou, mě … nečekaně :) … zasáhl. Díky nim vznikl nejúžasnější medvídek s nejúžasnějšími kamarády, které i ve svých devětadvaceti stále miluji a nestydím se za to :) Ale upřímně je mi líto malého Billy Moona, který ve svém dětství poznal lásku hlavně od své chůvy a od svých plyšových kamarádů. Ale děkuji mu za jeho představivost, která dala základ tátovi, aby po válce, kde bylo tolik smutku, že lidé skoro zapomněli, jak vlastně vypadá štěstí, vznikl Medvídek Pú! ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Doba i okolnosti nepřály vzniku tak kouzelného příběhu, ale jeden malý snílek byl proti. Partička ze Stokorcového lesa tady hraje pouze druhé housle. Film zobrazuje hlavně strasti, které přinesl celosvětový úspěch Medvídka Pú pro autora i jeho syna. Milne rozhodně nebyl otcem roku, o jeho manželce raději ani nemluvím, ale Kryštůfkovu chůvu nejde nemilovat. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Příjemné melodrama, které nemá úplně působivý začátek, ale postupně se převine do zajímavé podívané, kterou však především ocení znalci Medvídka Pú. Jelikož jsem na něm třeba já vyrůstal, tak mám pocit z filmu o něco více pozitivní, ovšem pro neznabohy se snímek může jevit průměrně a možná i utahaně, nicméně vztah mezi spisovatelem Alanem Milnem a jeho synem, podle kterého vznikl Kryštůfek Robin, je ve filmu implementovaný celkem působivě a dalo by se říct, že pro někoho i dojemně. Vliv na to má i Domhnall Gleeson, který se rychle stává jedním z mých nejoblíbenějších irských herců. Asi vás to nerozbrečí, nedostane, neoslní, ale příjemná a hezky natočená podívaná to je určitě. A hlavně dozvědět se "origins" hrdinů, kteří pocházejí z jedné z mých nejoblíbenějších kreslených pohádek mého dětství, bylo fajn. Slabší 4* ()

Galerie (48)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 20. září 2017 v Londýně. (BMW12)
  • Film se nesměl promítat v Číně kvůli údajné podobě medvídka Pú s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem. (raininface)
  • Natáčelo se v Anglii ve Východním Sussexu a u jezera Big Bear v Kalifornii (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama