Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dodge se stane kapitánem a má velet ponorce. Není to však vysněná atomová ponorka, ale rezavý dieselový stroj z roku 1958. Marně si stěžuje – a navíc se dozví, že má při cvičení imitovat ruského šílence, zaútočit na americkou jadernou flotilu a dobýt dva přístavy. Ani posádka na jeho Stingrayovi není nic moc – je složena z bizarních individuí – fanatického zástupce velitele Pascala, technik Lovacelli, přezdívaný Sonar, či nezvladatelný frajer Stepanak – a je v ní dokonce žena, poručice Emily Lakeová. Takové podmínky vyvolávají samozřejmě řadu kuriózních situací. Přesto se Dodgeovi nakonec podaří dát ponorku jakž takž do pořádku a pomocí různých improvizovaných triků obelstít i atomovou ponorku Orlando, jíž velí jeho bývalý nadřízený Knox. Pomalu se sžívá i s posádkou a nakonec ignoruje rozkaz – přeruší rádiové spojení a dopustí se tak de facto únosu vlastní ponorky. Pascal žádá kapitána, aby mu předal velení, před posádkou se však jen ztrapní. V převlečení za piráty jej ostatní náležitě potrestají. Admirál Graham se mezitím rozhodne počíhat si na Dodge u Norfolku, a velet jeho dopadení… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

Theraphosa 

všechny recenze uživatele

Aby byla komedie originální, nemusí zde nutně bejt kapitán s tetováním na klacku. A když už tu je, musí svoji roli alespoň nějak zahrát. Když už ani tohle nevyjde, pak by se měla stát nějaká překvapivá věc na závěr a né se jenom tupě držet pevně dané linie, která nám závěr prozradí během prvních 20 minut. Nestala. 30% ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Inteligentně humorně napsaná a precizně natočená parodie na válečné filmy typu HON NA PONORKU či seriál JAG o jedné staré rezavé ponorce, na kterou se hodí přibalit si do kufru protitetanovku. Posádku tvoří banda lemplů, pokrytců, rebelů a kapitán má vytetováno na čurákovi "Vítejte na palubě". [4812. hodnocení, 154. komentář, 65%] ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Začátek téhle komedie skoro vypadal jako Operace spodnička (1959), ale Grammer není Grant a i scénář po chvilce začal kuhat. Pár míst bylo vtipných ale jinak tahle ponorková komedie nevybočuje z řady průměrných snímků. A samozřejmě na konci zlobivý admirál dostane naplácáno od nejvyššího a hrdina příběhu je povýšen... Škoda, když už se to točilo na ponorce, jistě se z toho dalo vymlátit víc. Dvě ostrá torpéda. * * ()

wayne99 

všechny recenze uživatele

Opravdová lahůdka, navíc z atraktivního prostředí. Možná trošku jednodušší, předvídatelný a všechny ty keci kolem – ale vždycky, když mám blbou náladu, tak tahle komedie mě z ní spolehlivě dostane. Hlášky typ: „Co soudíte o naší ponorce?“ „Upřímně, co jí drží pohromadě je ptačí trus.“ – „Žádám o přeložení!“ „Zapomeňte, Vy a vaše kariéra jsou v rukách těch blbců.“ – „Napadnete základnu v Norfolku. Jeden odbojnej diesel proti celý Americký flotile! Co tomu říkáte?“ „Já myslím, že si na tom rozbiju hubu.“ „Takhle nepřemýšlejte! Já hledám chlápka s tetováním na péru – mám takového?“ – Nebo když pronásledovaná ponorka hraje u dna mrtvýho brouka – všichni zachovávají absolutní ticho, jenom tělnatej kuchař se doráží porcí fazolí – a pak to najednou přijde, chvilku s tím bojuje, celej se otřásá, ale nakonec nevydrží. „Co to bylo?“ ptá se kapitán druhý ponorky. „Nevím, znělo to jako výbuch.“ Sice tady nehraje moc známých herců – snad jenom Lauren Holly jako poručík Lakeová a Rob Schneider jako neurotickej velící důstojník – ale film převážně táhne skvělej Kelsey Grammer a za pozornost stojí taky Harland Williams jako operátor Sonar. ()

Aidina 

všechny recenze uživatele

In the Navy... sice jednoduchý příběh, ale mám pro tento film slabost, pro jeho svěží a netradiční humor. Oddychová parodie na válečné ponorkové filmy. Partička těch nejhorších námořních looserů vedená praštěným kapitánem Dodgem se plaví na lehce rezavé a zastaralé ponorce ale v plné zbroji. Co mě pokaždé pobaví je scéna se Sonarem, jak předvádí velryby... to se prostě nedá:-)) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, kdy poprvé Howard (Harry Dean Stanton) zapne motory, je zapínání na přední straně motorů. Když s pákou pak manipuluje napodruhé, je páka na druhé straně motorů než předtím. (cuish)
  • Ponorka použitá ve filmu byla spuštěna na vodu dne 15. března 1943, za války prodělala několik hlídek v Pacifickém oceánu, načež byla několikrát poškozena (následně opravena) a koncem své životní cesty zamířila do Pearl Harboru. Od té doby sloužila v záloze. Mezi lety 1962 a 1971 sloužila jako záložní tréningová ponorka a byla následně vyřazena. Koncem roku 1975 byla přeměněna na muzeum. V březnu roku 1982 byla ponorka – tedy jako muzeum – otevřena veřejnosti. V roce 2016 byla ponorka pro veřejnost uzavřena, odtažena do suchého doku a po necelých dvou měsících byla opět otevřena pro veřejnost. Je otevřená dodnes a pravidelně se u ní konají tradiční oslavy. (TutanKrupan)

Reklama

Reklama