Reklama

Reklama

Dračí život Bruce Lee

  • USA Dragon: The Bruce Lee Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Životní příběh krále kung-fu filmů, který vedl z ulic Hongkongu až k hvězdné slávě... “Vždy buď sám sebou. Projevuj svou osobnost a vždy si věř”. Legendární herec kung-fu filmů Bruce Jun Fan Lee se narodil v San Franciscu a dětství prožil v Hongkongu. Jako třináctiletý začal studovat bojová umění, ale věnoval se i tanci. V osmnácti letech odešel do Spojených států a zde se zformovalo jeho vlastní bojové umění Jeet Kune Do, které Bruce Lee předával řadám svých studentů. Filosofie Jeet Kune Do spočívala v jednoduchosti, přímosti a osobní svobodě. Hollywood objevil Bruce Lee v polovině 60. let, ale průlomem v jeho kariéře se stal hongkongský film Velký šéf, který se setkal s obrovským úspěchem. Následující filmy “Malého draka” z Bruce Lee udělaly mezinárodní hvězdu, která ale zářila jen velmi krátce. Bruce Lee zemřel náhle v roce 1973, ve věku nedožitých 33 let... Film Roba Cohna představuje Bruce Lee nejen jako odhodlaného bojovníka, filozofa, filmovou hvězdu i muže stíhaného temnými démony, ale především jako nesmrtelnou legendu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Nix 

všechny recenze uživatele

Dle mého je toto nejlepší adaptace na Bruceův život vystihující to podstnatný, ale neznám jeho život a vše kolem něj nazpaměť a doslova, takže nevím jak moc je vše reálný, ale mne to stačilo. Jason je famózní a i když moc jako Bruce nevypadá, hraje jak o život. Fighty jsou tu super a celé mne to bavilo. Konec je zajímavý a určitě pokud se tohle líbí, pusťte si Bruceovi filmy, nebudete litovat. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Tohle se Cohenovi do rukou dostat nemělo. Jeho režijní um nedokáže obstojně zpracovat scénář, který je takto odfláklý (nejzajímavější fakta ohledně B.L. tu buď vůbec nejsou, nebo jsou jen lehce nastřeleny), a už vůbec nedokáže pracovat s herci natolik, aby bylo byť jediné jejich gesto uvěřitelné. Akční scény byly směšné, dramatické scény naopak nudné. Tohle jako pomník pro Bruce Lee určitě neposlouží. ()

Reklama

fandalehy 

všechny recenze uživatele

Nemám rád biografické filmy, ale Dračí život Bruce Lee je prostě něco jiného. Snímek zachycuje tolik sociálních skutečností 60. a 70. let, že je zajímavý i ze sociologické stránky. Po filmové stránce vás dostane kladas Bruce Lee...jeho postoj k životu a bojovým umění...:-)))) Výborná hudba, scénář i bojové scény...já jsem se celých 105 minut bavil a tak to má být... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Sfantazirovany, presladeny biopic, ktory si zo skutocneho Bruceoveho zivota berie len strucny obsah. Jedinym vyraznejsim kladom je Jason Scott Lee, ktory sa svojej role ujal zo ctou, a dodal Bruceovej postave skutocny rozmer. Film vsak sam o sebe, koli mnohym poprekrucanym faktom, ci vymyslom, velku hodnotu nema. Bruce si zasluzil omnoho viac. (4/10) ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem všechny čtyři filmy s Brucem Lee (Velký šéf, Cesta draka, Pěst plná hněvu, Drak přichází) a tak můžu, jako znalec jeho rozsáhlé filmografie, prohlásit, že DRAČÍ ŽIVOT, je výbornou biografickou podívanou, která legendě kung-fu vzdává hold. Jason Scott Lee sice není Bruceovi vůbec podobný, ale hraje výborně a Lauren Holly je tady snad ještě sladší, než v Blbý a blbější. Pěkné čtyři hvězdičky. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (18)

  • Herec Jason Scott Lee byl roku 1994 nominován na cenu MTV MOVIE AWARD v kategorii "nejlepší průlomový výkon". (Lynette)
  • Hlavní představitel se na hlavní roli legendárního Bruce Lee připravoval velmi tvrdým tréningem - 7 týdnů před kamerovýma zkouškama začal sám trénovat Jeet Kun Do a když dostal roli, další 4 měsíce trénoval s bývalým žákem Bruce Leeho a to s Jerrym Poteetem (často pracuje jako filmový poradce a odborník přes bojová umění). (Lynette)
  • Při natáčení jedné scény v Honkongu šlo hlavnímu představiteli (herec J. S. Lee) doopravdy o život. Okolo celého štábu se totiž začaly shromažďovat houfy skalních fanoušků předčasně zesnulého Bruce Leeho a po Jasonovi Scott Leem po několika minutách začali házet kameny. Kvůli velkým nepokojům musela být přivolána policie. (Lynette)

Reklama

Reklama